Minden különösebb kommentár nélkül hajlunk földig a konzervatív magyar sportsajtó zászlóshajójának teljesítménye előtt

FFT vs Honvéd: 6-0 – olvasd újra a botrányos cikket!

A klub, az újság és az ember, aki nem képes felfogni: a jog győztese nem minden esetben az erkölcs bajnoka. (És ezt már megmondta a Nagyfőnök is, csak néha figyelni kéne rá. Nincs olyan messze a seggétől a szája.)

Azért néhány apróság //

egy // A cikkben szereplő állítólagos molinóletiltáshoz csak annyit, hogy egy sereg baloldali (vagy bajnaista? – már nem emlékszem) provokátor szándékosan nem tette ki Puskás nevét, csak hogy a későbbiekben patáliát csaphasson. Ugye, Gyuri, így volt?

kettő // A klub egyáltalán nem tájékoztatta a szurkolóit sem az újság kiadója elleni peréről, sem a jogtulajdonos felé benyújtott panaszáról. Így viszont elég nehéz piros pontot szerezni a kritikus szurkolók körében.

három // Megdöbbennénk, ha Hemibá az ötvenes évek védhetetlen jelenségei miatt ment volna perre, sokadfokon kiállni a Rákosi-féle magyar sztálinizmus bűnei mellett. Sokkal inkább Honvéd és a Honvéd szurkolói felé intézett sértés miatt érzett jogos felháborodásból. Nekünk tényleg van mire védenünk a jó hírnevünket. Vajon Felcsúton, a lapnál, vagy bárhol az országban fel tudnak akár egyetlen olyan embert mutatni, aki képes ebben a témában nem a Kispestnek igazat adni? Ennyit a jog és az erkölcs közötti apró különbségről.

“Minden különösebb kommentár nélkül hajlunk földig a konzervatív magyar sportsajtó zászlóshajójának teljesítménye előtt” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Ha a pogácsaszörny fejét meglátom vagy valahol cikkébe, bicskanyitogató megnyilvánulásába botlok, pavlovi reflexxel jut eszembe a következő szám

  1. azt, hogy hallgatás közben mire gondolok, az olvasók fantáziájára bízom ;)

 2. Maga az ítélet tényleg felháborító, bár a tartalom az inkább csak ilyen óvodás szintű zrikálás, mint komoly okfejtés lenne. Főleg, hogy a cikk átlal felsorolt érvek, a nézőszám kiívételével tökéletesen illik a felcsútiakra. Szóval ez inkább egy önkritikának veszem, amit erőltetve próbál ráhúzni a Kispestre. De teljesen alaptalanul:

  “Egy NB I-es magyar futballcsapat, amely egy politikusnak köszönheti a létét.”
  Ha itt Rákosira próbál aszociálni, az azért is necces, mert Rákosi előtt és után is volt Honvéd. És utána még számtalan bajnoki arany, ezüst és bronz is összejött. Felcsútnak Orbán nélkül semmi sem fog összejönni.

  “Egy magyar futballklub, ellenszenves módon összelopott játékoskerettel”
  Az 50’s években valóban került a Honvédhoz néhány akkori sztár más csapattól, de a Csapat magja kispesti nevelés volt. Ez és az eredményesség a felcsútiak esetében szóban sem jön.

  ‘Egy mesterségesen fölfuttatott kiscsapat a futballbolond diktátor hátszelével.’
  A Honvéd sose kapott miliárdokat felcsútiakkal ellentétben. Vagyis lehet volt némi hátszél, de például a szabályokat sose írták át Honvéd kedvéért…felcsútiak esetében már találkoztunk ilyenekkel.

  “Egy főváros közeli település kis klubja, amely azelőtt, hogy politikai támogatott lett, nem ért el számottevő eredményeket.”
  A felcsútiak sem.

  “Egy futballcsapat, amely Puskás Ferenc hírneve mögé bújt, de amely történelme alapján nem méltó arra, hogy a nevét használja.”
  A Honvéd volt a nevelő egyesülete, 30 éves koráig csak itt játszott, több bajnokságot, nemzetközi kupasikert ért el velük, és mikor újra Magyarországra jött, akkor is csak a Kispestnek élt. Akkor miért ne lenne méltó? A felcsút mitől méltóbb?

  “Egy NB I-es futballcsapat, amelynek már nevében sincs köze régi, helyi hagyományaihoz.”
  Hála a korábbi pontban említett futballbolond diktátornak, aki olyan szinten beleavatkozott a magyar labdarúgásba, hogy a csapatok közötti esélyegyenlőséget hírből se ismerik. A Honvédnál minden változatlan a korábbi évtizedekhez képest..az eredményesség kivételével, de ennek nem feltétlen az az oka, amit a cikk írója pedzeget.

  “Egy korábban legfeljebb helyben népszerű kisegyesület, amelynek politikai alapon sok százezer – alkalomadtán ugyanilyen gyorsan eltűnő – szimpatizánsa lett.”
  Ennek a kisegyesületnek így is több szurkolója és szimpatizánsa van, mint a felcsútnak vala is lesz….

  “Egy magyar klub, amely képes elhallgatni, hogy Puskás Ferenc egy másik klub színeiben érte el legnagyobb sikereit.”
  Puskás a Realba érte el a legnagyobb sikereit. Pusztán a politikának köszönheti, hogy oda került, ha nincs 56’s forradalom Kispesten fejezi be a pályafutását. Ezen nincs mit elhallgatnai. Puskás szerintem Felcsútról az életében nem hallott….max. mikor a miniszterelnök mondta, hogy ő onnan származik.

  “Egy csapat, amelynek pofátlan képviselői nem röstellik agresszíven kisajátítani Puskás Ferenc nevét.”
  Nem pontosan tudom ezt az állítást mire alapozza. Minden magyar csapatnak meg van a maga ikonja, akinek a neve összeforr a csapattal. Fradi-Albert, MTK-Hidegkúti, Vasas-Illovszky, Újpest-Töröcsik, Szusza, stb. A Honvédnak eme ikonikus alakja Puskás, Bozsik.
  Ami az agresszív kisajátítást illeti, nos ez pont a felcsútra igaz, akik úgy gondolják, hogy pár milliós jogdíjért cserébe Puskás hozzájuk tartozik.

  Szóval röhej, hogy ez az írás egyáltalán bírósági ügyig eljutott, mert annyira nevetséges a tartalma, hogy sport szempontjából legalább annyira igénytelenül megírt, mint amit Tóbiás feleségéről raktak össze a 888.hu-nál.

 3. ha jól értem, akkor OV bírósága nem ítélte el az OV csapatának seggét nyaló OV lapot?
  el-ó-el.

 4. Ne csodálkozz, nézd meg ki írta. Ezeknek akkor is igazuk van, ha nincs igazuk. És meg vannak sértődve, hogy az emberek le ……. őket.

 5. szollosi-orban-felcsut-meszaros: gusztustalan banda. A jo hir az hogy eselytelenek a tulelesre barmennyire is a zsebukben van most a fel orszag.

 6. Mit akartok, fejlődik: kivételesen nem olyanba rúgott bele, aki börtönbe került (Tarsoly), aki már nem volt eszénél (Puskás), vagy aki meghalt (Imre Mátyás)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.