Napikispest 2020.05.20.

Oenningről // szólva már tegnap gyanús volt a csakfoci egyik anyaga, egy ingerjú Gál Istvánnal, az NB II-es Siófok edzőjével, amiben elmondta, hogy ha Oenning újra Magyarországon dolgozna (ahová szívesen is jönne), akkor ő is szívesen dolgozna vele. Nem kötöttem magammal fogadást, de biztos voltam benne, hogy egy-két napon belül

Oenninget // bedobják, mint a Honvéd egyik lehetséges edzőjelöltjét. Ez meg is történt, szintén a csakfocin.

Oenning // amúgy a Vasastól lehet ismerős, amikor a bajnoki szezonunkban egész sokáig jól tartották magukat, akkor ő volt ott az edző. Mérlege az NB I-ben 80 meccs, 28 győzelem, 18 döntetlen, 34 vereség, 101-124-es gólkülönbség és a megszerezhető pontok 46,25%-a, vagyis 1,28 pont/meccs, ami 42 pontot jelent egy 33 fordulós bajnokságban. A Vasas a következő teljes idényéban utolsóként esett ki, végig Oenninggel a kispadon. Jelenleg a görög Aris Saloniki csapatánál dolgozik.

“Napikispest 2020.05.20.” bejegyzéshez 35 hozzászólás

  1. Pinyőt még viccből se, lécci. Még valaki komolyan veszi.

 1. Oenning jó edző, veretes múlttal, kiemelkedő taktikai képzettséggel és hazai közegben is használható kommunikációs tárházzal.
  Az oldschool német foci humort kedvelőinek merem ajánlani a “Das Oeninng’sche Fusballprinzip” Facebook oldalt.

   1. Én eskü, próbálkoztam vele, mert nem akarom elhinni, hogy ennyi embernek ennyire ne menjenegy olyan egyszerű dolog, mint a humor, és legalább amit nemzetközi forgalmazásra terveztek, hátha azok. Erre ezeket sikerült:
    – Manitou bocskora // https://kritikustomeg.org/film/3289/der-schuh-des-manitu-manitu-bocskora-2001 (IMDB 6,6!!!)
    – A Zűrhajó // https://kritikustomeg.org/film/9516/traumschiff-surprise-periode-1-a-zurhajo-2004 (IMDB 5,2; Star Trek paródia akart lenni)
    – Hangyák a gatyában // https://kritikustomeg.org/film/2806/harte-jungs-hangyak-a-gatyaban-2000 (IMBD 4,9; Németország válaszaz az ameriaki pitére)
    Egy időre feladtam, majd valamikor adok egy újabb esélyt, hátha.

    1. A mennyország kapujában
     Haláli balhé (az mekkora volt… :D )
     Emlékeim szerint a Lé meg a Lolának is jó humora volt, de ezt lehet csak megszépíti az idő, kb. 20 éve láttam utoljára.
     Az újabbak közül nekem a Toni Erdmann humora is nagyon tetszett, még ha nem is az a sírva röhögős, de annak a filmnek több szíve van, mint ami Hollywood vígjátékaiban egy év alatt összesen fellelhető.
     A 25 km/h című sem volt rossz (nem a traileréből kell kiindulni, az nagyon gyengén sikerült), ráadásul kifejezetten férfiaknak szól, ami mostanában ritkaság.

     1. Ohh, tényleg, A lé meg a Lolára én is úgy emlékszem, hogy jó volt. Újra meg kéne nézni.
      A Haláli balhé tippet köszi, szerintem a következő napokban megnézem, már csak Til Schweiger miatt is, aki az egyik olyan filmben játszik, amiről rendszeresn azt mondom, hogy az egyik kedvencem, pedig nagyon rég nem láttam, és nem tudom hogy öregedett. Ez a Tűz esetén (https://kritikustomeg.org/film/27793/was-tun-wenns-brennt-tuz-eseten-2001), amiben ráadásul Radiohead a filmzene, még az Ok Computer idejéből (ezt is meg kell hallgatnom ma): https://www.youtube.com/watch?v=tusXCadzAKE

    2. Goodbye Lenin, Tuvalu az álomsziget, Russen Disco… ezek mind jók, kb direkt élvezetes, hogy nem az amerikai szar standard hollyoodi template-re ráhúzott megfáradások!

     A Manitu bocskora pedig czukk film, nem volt azzal semmi baj szerintem, még vicces is. (“Mindenki menjen el pipikélni, mielőtt indulunk”, mondja a főgonosz benne, csodálom, hogy ezzel nem lett a kedvenced…)

 2. Ha találtunk edzőt, elkezdünk majd csapatot is fiatalítani? Vehetnénk 2-3 huszonkilenc és fél éves fodballistát is.

 3. Csak a végén ne az legyen, hogy több lesz edzőnk, mint a nagy csapattal edző fiatal játékosunk. Pisont-Dajka mit fog csinálni, hogy Oenning hozza a stábját? Kapnak egy-egy igazgató-helyettesi pozit, vagy mehetnek vissza a ballettba?

 4. Van esetleg olyan bennfentes kolléga, aki el tudná mondani, hogy a Vasas kiesésében mennyire volt benne Oenning és mennyire a játékosok? (nem volt az olyan rossz keret emlékeim szerint. ősszel még lazázva aláztak minket a Bozsikban)

  1. Igen, alapjában véve én is azt gondoltam, hogy Oenning jó edző lehet. Ha jól emlékszem, első fél évében mintha bajban lett volna a Vasas, és ő benntartotta őket, aztán egy nagyon jó évet produkáltak (csak mi még jobbat, hehe). Aztán a következő évben jött a durva zuhanás. Szóval én sem tudom végül mit gondoljak a fickóról, tényleg jöhetne egy bennfentes.

 5. szerintem 1 edző önmagában majdnem “értelmezhetetlen”.
  ami meghatározó a történetben, hogy mennyire érzi magáénak a csapatot, a keretet.
  vagy mennyire kapja meg azokat a játékosokat a nyáron, akikkel tutira működik a kémia + a foci és erősítés lenne a csapatnak.
  kell minimum 1 belsővédő.
  min. 1 támadó/irányító középpályás.
  min. 1 csatár/center.
  és nem a 3-4 hónap múlva bevethető verzióban…, mert ha nem jönnek azonnal játékra alkalmas, min. a 17es csapat szintjét elérő spílerek, akkor TÖKMIND1 , hogy ki az edző, csak a szenvedés fog folytatódni.

   1. Csakfocin bedobta egy szurkertárs, hogy Robi menni fog. Akkor viszont sajnos logikus húzás lenne…

 6. Úgy látom, Oenning nem helyezhető el a fidesz-ellenzék tengely mentén, ezért be is szakadt a kommentek száma, talán ha kiszivárogna:
  Oenning: Soros embere
  Oenning: Habony embere
  Száznál is tartanánk már…..

  1. Arról nem is beszélve, hogy a németek nem a humorban, hanem filozófiában és esztétikában erősek….

   1. Én annak szurkolok, h a Pisont-Dajka edzőpáros olyan jó eredményeket érjen el ez alatt a kis idő alatt, hogy a vezetés belássa, folytatniuk kell a megkezdett munkát.

    1. Ezt nem válasznak, hanem önálló hsz-nek szántam, nem tudom, hogy sikerült választ produkálnom, amit ugye se törölni, se, se módosítani nem tudok ezen a felületen.

   2. akkor kimondottan jól jönne 1 német, mert eddig csak a humor volt meg a focinkban és pont a filozófia meg az esztétika hiányzott… :D

 7. A komment utólagos módosítás, ill. like/dislike témához szerény véleményem:
  Inkább elnézem másnak az esetleges hibákat, ill elviselem a szégyent magamra nézve, amikor én hibázok, mintsem azt lássam, hogy valaki utólag kozmetikázta, ne adj Isten totál megváltoztatta egy-egy kommentjét. Néha ejtünk helyesírási hibákat, beszélünk hülyeségeket, fel kell vállalni.
  A like-kal pedig az a bajom, hogy megfelelési kényszerhez, öncenzúrához, vagy ilyesmikhez vezethet. Én már éreztem kísértést arra, hogy minél több embernek tetsző dolgot írjak és ezzel sok like-ot zsebeljek be. Na ezt kurvára nem akarom. Szeretném a lehető legőszintébb véleményemet leírni, függetlenül attól, hány embernek tetszik. A likevadász kommenteket pedig nem kedvelem. :)

  Oenning: Valamit csak tudhat, a Vasassal nagyon ment, általában elfogadnám. Viszont most Pisontnak jár a teljes bizalom!

  1. Igen, ezek valid érvek.
   Ahogy az is, hogy az utólagos szerkesztés hiánya mennyire fogja vissza a vélemény elmondását? (Bár ebben szerinte segít az anonimitás fenntartása, és a kötelező mezők valótlan adatokkal feltöltése.)
   Van min őrlődni. :)

   1. Én pl szeretném, ha legalább törölhetném a kommentemet, ha rossz helyre írtam, mint ahogy feljebb említettem.
    A like legyen/ne legyen kérdés örök vita máshol is, mert jogos, amit papparam ír, de valaki említette (talán Kermon), hogy nem akarja minden helyre begépelni, hogy “egyetértek” “lájk” stb. Most képzeljétek el, amikor ahelyett, hogy 30 különféle kommentet like-olsz egy bajnoki cím másnapján – ugye milyen jó volt? :) -, mindegyikre odapötyögsz valamit, és ezt teszi mindenki, akkor követhetetlenné válik az egész.

  2. Legyünk már felnőtt, érett, intelligens emberek. Nehogy már egy like gomb létén múljon a tartásunk. Nincs azzal baj, ha érezzük a kísértést, de legyünk elég erősek, hogy legyőzzük. Ezért van eszünk, meg erkölcsünk.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.