Végre újra tétmeccsnap

MTK – Bp. Honvéd @ Magyar kupa

Hetven nap után. Régen ennyi volt egy rövidebb téli szünet, ami alatt azért voltak pletykák, igazolások, volt pár edzőmeccs, lehetett számolgatni a tavaszra, vagyis valahogy el lehetett viselni szódával. Az utóbbi két hónapot azonban szinte sehogy, se szódával, se Unicummal. Mert egyszerűen nem volt foci, és úgy nem volt, hogy a létezés síkjáról is csaknem eltűnt. A hétköznapok egészen másról szóltak.

Ma viszont kupameccset játszunk az MTK-val, vagyis újra elkezdjük értelmezni a valóságot. Azt a valóságot amiben léteznek Kispest-MTK mérkőzések, mert bármilyen hosszú is volt a huszadik század, és talán tart még ma is, alapvetően az ilyen mérkőzések ugyanúgy a történetéhez tartoznak, ugyanúgy lenyomatai, mint a világháborúk, az internet, a mozi megjelenése (hanggal!), Einstein relativitás-elmélete, meg a minden egyéb, amit meg kellett élni. A Kispest-MTK meccsek azért is kiemelkednek a megélt dolgok halmazából, és képezik egy egészen kicsi részhalmazát, mert általában volt értelme őket megélni.

És ma újra.

A Kispest-MTK egy valami. Így, félkövérrel. Ha tétre megy, például egy kupaelődöntőben, akkor csak azért nem mégvalamibb, mert egyrészt ilyen szó nincs, másrészt a valamisége már eleve tartalmazza a bármiből, az egyébből, a szokványosból való kiemelt jellegét. Valaminek lenni jó dolog, ezért a Kispest-MTK is jó dolog.

Még nézők nélkül is.

Bár a focinak tényleg nincs értelme nézők nélkül, vagyis valószínűleg nincs értelme, azonban már az a tény, hogy mérkőzést játszhatunk, megerősíthet minket, hogy valamikor talán, egyszer, akár a jelenlétünkben is megtörténhet. Az pedig remek lesz. Szia, szia, szevasz, hogy vagy? minden rendben? nyerünk ma? végre egy verhető ellenfél! – mondjuk majd egymásnak.

Ma azonban a tévének. Mint egyes kisnyugdíjasok, akik képesek vitatkozni a betelefonálós műsorokkal, úgy fogunk mi is kritizálni, felszisszenni, örülni, és mindenféle olyat tenni, amit egyébként a lelátókon szoktunk, mert ez a rutinunk, és egy fotelból se tudunk máshogy meccset nézni. Akár többen összegyűlve, akár egyedül legyünk.

Szóval meccset fogunk nézni ma este.


Pisonttal és Dajkával a padon, egy alig két-három hetes felkészülést követően.

Azt láttuk, hogy az 5-3-2-es, vagy 3-5-2-es (mindegy) hadrendünk és felfogásunk kifulladóban, az utóbbi években nem tudtuk hozzá patent játékosokkal feltölteni a keretet, a védelem kiöregedőben, középcsatár sehol, a középpályánk átjáróház – elkezdtünk nem működni.

Az egyetlen felkészülési meccsünk mindkét hatvan perces félidejében új felállást próbáltunk ki:

 • az elsőben egy 4-2-3-1-et, ahol George a középcsatár, Lanza hátrébb és szabadabban játszik, az egyik szélen Moutari végre a helyén, a másikon Gazdag(!), szűrőben Hidi és Nagy Geri. Vagyis négyvédős felállás, amit utoljára EvdM alatt erőltettünk, és buktunk meg vele egészen csúfosan.
 • a másodikban egy 3-4-3-at, vagy valami hasonlót toltunk, elengedve a széleket, három belsővédővel.

Nem tudom mit választunk mára, nem tudom, hogy mennyire bevállalós Pisont, és játszat valami újat a széleken nagyon erős MTK ellen, mintegy reagálva a kihívásra.

Amit egyébként részben magunknak köszönhetünk, hiszen Schön, Prosser, Bíró Bence és Cseke Benjámin is hosszabb-rövidebb időt töltött az akadémiánkon, Deák István pedig nemrég még a játékosunk volt, majd egy hosszabb sérülését követően könnyedén lemondtunk róla.

Az MTK nem gyenge ellenfél, igaz, nem is a legerősebb. Viszonylag simán behúzták az NB II-t, ami azért csalóka, mert voltam kint pár meccsükön, és rendszeres volt a szenvedve megszerzett három pont. Ügyes gyerekek, erős széljátékkal, amibe a szélsővédők is becsatlakoznak, cserébe a középpályán inkább a védekezésre, a labdaszerzésre koncentrálnak, alkotó tevékenység nem sok folyik ott, pedig van egy kisBogeszük és egy Kantájuk is. Feltűnő, hogy a megszokottnak vélt MTK-stílussal szemben mennyi a hosszú, a védősor széle mögé belőtt labdájuk, hogy mennyire kevés passzból próbálnak meg eljutni az ellenfél kapujáig.

Meg fogom érteni, ha Pisonték az ilyen játék ellen, a jelenlegi keretünket figyelembe véve az ötvédős rendszert elengedik, és inkább megszállják a szélekhez közelebbi sávjait a pályának. Moutari és Prosser egymás ellen még amolyan futballcsemege is lehet – természetesen a magyar viszonyokhoz mérten.


Nem tudom mi lesz, igazából – bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy- nem is érdekel, mégis, a legnagyobb öröm, hogy legalább újra meccset, tétmeccset játszunk.

MTK – Bp. Honvéd
Magyar kupa, elődöntő, első mérkőzés
Hungária körút, 20:05, zárt kapukkal
vezeti: Erdős József


Ja, és Kamber eltiltott.

“Végre újra tétmeccsnap” bejegyzéshez 48 hozzászólás

 1. Hanta felállásokat elemez! Nagy már a meccshiány. :D

  1. talán 4-2-3-1 lesz. mivel öt csere lehet, így simán lehet közben váltani. Meki-Niba középen Lovresszal. Hmm. Remélem Meki helyezkedős videókat nézegetett a karanténban.

 2. Batik csak csere, Niba és Lovric a 2 középső védő, Szendrei és Cipf a kispadon..

 3. Nekem mindegy, hogy milyen összeállításban lépünk pályára, csak nyerjünk! CSAK!

  1. Sebességben és gondolkodásban két szinttel feljebb az ellenfél. Meg kell őket állítani, a futóversenyt el kell felejteni.

 4. Mit lát Györgyben a szakmai stábunk? Remélem csúfosan rámcáfol. De én akkor is szívesebben nézném a saját nevelésű csikóinkat.

 5. Nagyon ügyesen játszanak az mtk-sok, jó látni ezeket a fiatalokat.

 6. Eddig teljes homály a játékunk.. A középpályán simán vernek minket..

  1. Ugyanezt gondoltam én is. Úgy érzem, hogy most a Csapatnak borzasztóan mélyről kell saját magát felhúznia ebben a kilúgozott inverz-futbóliában! Hinnünk kell bennük!!!

   1. Csak azt nem értem, hogy ha a hazaiak szürkék, akkor mi miért nem játszhatunk vörös feketében?

 7. Ez nagyon gyenge.Mèterekre àllunk az MtK jàtèkosoktól.Nincs közèppàlyànk.Tàmadósorrol ne is beszèljünk.Ellenfèl szètfut minket.Nibàt meg azinnak cserèljük le.Moutari meg mehet ahova akar.Sajna nem lesz ebből győzelem ès döntő sem.

 8. Györgyit hozd már le Pista, légyszi. Tiszta vicc az az ember.

 9. Szidom tovább, ha az kell hozzá, hogy helyzetbe kerüljön…

 10. Vicces, hogy Tujvel MTK-nak öltözött. Ha már az MTK nem. Tényleg, illik ilyet csinálni?

  1. Ritka randa nekik ez a szürke, fehér, “babakék” csīkkal tarkított hazai (???) Dresscode!!! 🤪🤪🤪

   1. Csak azt nem értem, hogy ha a hazai szürke, akkor mi miért nem játszhattunk vörös-feketében?

 11. Megnyugodtam, hogy a covid nem hagyott nyomot a csapaton! Ez ugyanolyan kilátástalan mint volt csak most az ellenfél kihagyta a helyzeteit.

  1. Mindenesetre Én azt üzenném a tulajdonos uraknak hogy nyúljanak mélyen a zsebükbe. Hozzák vissza Eppelt és minimum 2 minőségi középpályást. Ha nem akkor komoly gondok lehetnek a következő szezonba.

   1. ősszintén!!
    RAY egyetértek veled!!! Sajnos a jelenlegi keret ennyit tud!!!!!

 12. Ez qrva gyenge volt.. Tujvel Lovric és két hibától eltekintve Niba voltak jók. Ott folytattuk, ahol abbahagytuk 70 napja. Ha nem lenne a Zete és a Kaposvár, akkor elkezdenék aggódni a kiesés miatt.
  Pisontot játékosként nagyon szerettem, de edzőként jelenleg kevés. Most már nem lehet mondani, hogy más meccselt a háttérben. Moutari Lanza George hármas nem kapott labdákat, így luxus három, védekezésre képtelen játékost pályára rakni, a csapat folyamatosan létszámhátrányban volt a középpályán és védekezésben. Csoda, hogy nem kaptunk 2-3 gólt.
  Vki emlegette a hollandot. Ő legalább visszaállt a végén a megszokott hadrendre. Most, hogy 5 csere van lehet próbálkozni más felállással, ha nem megy, könnyen vissza lehetne állni.

  1. Niba? Az eladott labdáiból 3-4 gólt kaphattunk volna. Hogy játszhat Batik helyett? Pisont mit látott vajon?

 13. Megkaptuk a sz@rt (csapatjáték) egy szebb papírba (Pisont) csomagolva! A beígért támadó(bb)játékból semmit nem kaptam. Ellenben egy magyar fiatalokkal teletűzdelt csapat lefocizta a mi nyolc légióssal felálló csapatunkat. Nagyon gyengék lehetnek a fiataljaink, ha az az ember se rak be – még percekre sem – egyetlen egyet sem, aki évek óta edzi őket. Niba nagyon gyenge, furcsa, hogy kiszorította Batikot! Nem értettem, hogy heti két meccset kell játszanunk, ötöt is lehet cserélni, erre az első cserék a 76. percben jönnek, majd a harmadik a 89. percben.

 14. Borzalmas volt, de legalább lehoztuk valahogy kapott gól nélkül.

 15. Sajnálom Pisontot, pont rosszkor került a csapat élére.
  Mtk-t dícséret illeti, ügyes fiataljaik voltak, jó taktikával

  1. Schön,Bíró, Honvédos nem MTK-s fiatal !!! Nem tudom miért nem hozzánk jöttek vissza ??

   1. Tekintettel arra, hogy néhányan szándékosan folytatnak hadjáratot az akadémistákkal szemben – mivel az akadémia Hemi műve , ezért nálunk nincs olyan könnyű dolga a fiataloknak, mint az MTK-nál.

    Pedig legalább olyan tehetségesek, mint ők, csak türelem kellene…

 16. Azért látni kell (érdemes) a jó dolgokat is:

  A várda, diók elleni ” lütyőzésünk ” a bajnokságban kabaré-szilvesztert érnek főműsoridőben – sajnos -…innen indultunk a karanténba!!! 😷
  A kupaszereplésünk eleddig mákostésztás sorsolással nyakonöntve – ismét és megint – is, finoman szólva harmatos, igaz eredményes volt: Emlékezzünk CS.A.K. a putnoki ” diadalra ” a Nagy kazinczbarszelóna derék vitézei ellen. Említhetném még a szombathelyi varietéműsort, mátyusoztunk velük odavissza egy tisztességes ” grundfocit ” Sanyimanó dirigálásával…és persze a paksi idegenbeli kínszenvedések se maradjanak ki e helyütt, azért ha emlékezetem nem csal, szegeden is csúsztunk-másztunk a hőn áhított továbbjutásért március közepén!!! Innen indult a Pisont-Dajka duónk!!! 🏆
  Még meddig akartunk volna ” 3-5-2 be’ dudálni ” 20′-ban is??? Teszem fel a kérdést, ha jól számolok 5 év telt el az első próbálkozások óta, a fociban az 5 évnyi idősáv triászkornyi idő, vagy ez nem a ××I. Század????!!!! Épp itt volt/van/lesz az ideje a változásnak!!! Már rég kiismertek minket, lassan a Lipóti Pékség is eredményesen szop@tn@ meg a kupában, mert ” megmataharizta ” a bevett, jól bevált Rossi Taktikát! Ami működött 15-16-17-ben, az mára befuccsolt – ezzel a kerettel, ezzel a stábbal. Lábjegyzetben: GRAZIE MARCO!!! TUTTI, AVANTI, MARCO UNO DI NOI, L’ROSSI!!! 🇮🇹🇭🇺
  Az “újrakezdés” közös ébredése után túl vagyunk egy jól, eredményes ” diótörős ” edzőmérkőzésen, és egy pokolian nehéz “átkínlódottvégigbrìgöltcraiovázáson”, Fortuna Istenasszonytól Nikéig, Jusztíniától Afroditéig ma este valóban velünk voltak az Égiek!!! 🎲🍀🙏
  Végül, de nem utolsó sorban én, személy szerint is látom a jókat, felsorolva néhányat: Tujvel sokadszor fogja, amit lehet. Lovresz “kambizott” egy hatalmasat, pedig lassan kerekesszékkel gurul ki a gyepre. Niba(Hiba) ma is volt, persze, de az a blokk a végén!!! Kellett, mint éhezőnek egy falat kenyér. Uzsonna ” jómunkásemberezett ” az este, a kobakja kemény, mint az a bizonyos “vídia”! HidiPatya nálam a középpálya mai 10/6-oldenesshowját hozta (jó kiugratások, remek lövés), így tovább!!! Gazdi, sajnos nem a helyén játszott… De amikor a 60.ban belebikàzott a bőrbe dühből, nah az a Tipikus Kispest!!! Moutari a helyén játszott, gyors mint a ” veszettcsiga “, de hát azok a pontos passzok…Kukoc Petrocselló, a köviben hamarabb plíz, 20-25 minutát bírni kell!!! 💪
  LANZA ma “fékezetthabzású” lúgos kémhatást fejtett ki a gőgösgúnárgedeon-titánokra, érik a gyümölcs!!! 😎💣❤🤍🖤🦶
  George- Best -Baba, hát “kabanguzott” jópárat, nem bánnám, ha jövő hét kedden már ” tarluzna “, hogy a döntőben ” Emekázzon ” egy igazit, ha már lízingelték őt e furatavaszra…

  Konklúzióm: Ma este volt Ima, ima, ima. Holnap legyen gondol, gondol, gondol! Hétfőn munka, munka, munka!! Kedden este pediglen Foczi, Foczi, Foczi, amolyan Kis(Pesti) a javából…⚽️🏟🎖🎆
  Érzés a szívben, erő a lábban!!!

    1. Még mindig jobb, mint ez a klasszikus álnév alatt firkantott “Highlanders” stílus, amit te képviselsz.

     Jó lenne egymás cseszegetését nem visszahozni, főleg nem Danival szemben.

 17. No, nezzük a meccs pozitivumait, mintha Pisont ledobott volna nehany kilot…..Tujvel meg mindig jo kapus….

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.