A rendszervita megérkezett a nappalinkba: a négy lehet több, mint az öt?

MTK – Bp. Honvéd 0-0

Pisont sokkal, de sokkal bevállalósabb volt, mint azt előzetesen mertem gondolni:

 1. pöccre ugyanazzal a kezdővel állt fel, mint a Diósgyőr elleni felkészülésin.
 2. felküldött egy négyvédős felállást, ráadásul a padon hagyta Batikot.
 3. Lanzafame elé betett egy középcsatárt.
 4. Gazdagot kivitte a szélre.

Van egy mondat, ami nem hagy nyugodni hónapok óta, és úgy tűnik, a kupameccs odavágója ahelyett, hogy válaszokkal szolgált volna, még tovább feszítette az amúgy is kényes kérdést:

Ez a keret nem alkalmas arra a stílusra, amire át szeretnénk áll(íta)ni, viszont amire alkalmasnak gondoljuk, ahhoz egyszerűen gyenge.

Vagyis.

2016 őszén kezdte el próbálgatni Rossi a háromvédős (ötvédős, esetünkben mindegy) felállást, amit mintegy kényszerből tett alapértelmezetté 2017 tavaszán, miután a télen távozott Botka. A rendszer maradt is az alapértelmezett felállásunk EvdM őszét, valamint Supka visszatérését követően pár meccset leszámítva. Az utóbbi években nagyjából úgy próbáltunk igazolni is, hogy a rendszer és a keret sajátosságaiból adódó hiányposztokat valahogy betöltsük.

Ennek ellenére három év alatt nem tudtunk tisztességes, a rendszerben magát kiismerő szélsőket hozni a csapathoz (Aliji, Heffler, Kukoc, satöbbi inkább a négyvédős rendszerben érzi jól magát, akár a védelemben, akár a középpályán), valamint nem találtuk meg az egy darab Eppel utódját középcsatárban, és ezt megfejeltük azzal, hogy a nyáron elküldtük a már ismert és bevált Danilót, és hoztunk helyette egy Kulachot, majd a télen Georgeot. Hogy az idő nagy részében Lanzafame és Moutari (aki egyébként szintén rendszeridegen igazolás az alapjátékunkhoz) játsszon csatárposzton.

Tehát az egyik oldalon volt valamiféle elköteleződés a háromvédős rendszer mellett, mert legalább a védelem közepén megvoltunk, azonban a másik oldalon ott találjuk az igazoláspolitikánkat, ami egyszerűen képtelen volt összhangban mozogni az edzői stábok támasztotta igényekkel. Konkrétan vagy rossz, vagy nem feltétlen rossz, de ebben a szituációban alkalmatlan játékosokat hoztunk.

Azt már Sannino is levágta a végnapjaiban, hogy épkézláb középcsatár nélkül Lanzafamét képtelenség azon a szinten használni, amit elvárhatnánk tőle, valahogy tehermentesíteni kell. George hirtelen a kezdőben találta magát, és a Kisvárda ellen egész sokáig a pályán is maradhatott.

Három hete, amikor Pisont elkezdte az edzéseket a csapattal, valószínűleg ugyanazzal a dilemmával szembesült, amivel 2018 telén Supka is, vagy amin én is rágódom az utóbbi időben. Vagyis:

maradni a háromvédős rendszernél, amit nem csak kiismertek az ellenfelek, hanem egyre több posztról látványosan hiányoznak nemhogy a minőségi, hanem a feladatot egyáltalán megoldani képes játékosok, vagy

átállni egy olyan játékra, amihez talán megvagyunk, ami tehermentesíti Lanzfamét, viszont nagyon rég nem játszottuk, és konkrétan futballfilozófiai váltást jelentene.

Azt gondolom, nem lehetett egyszerű a mérlegelés, aminek a végén bevállalta a négyvédős, és a visszavont Lanzafame, valamint a szélre kitett Moutari köré épülő felállást.

El tudom képzelni, ahogy felírta Pisont egy lapra a számításba vehető játékosok neveit, húzott mellé két oszlopot, és beírta, hogy melyik rendszerben érezheti inkább otthon magát. Például egy eddig testidegennek tűnő Moutari a 4-2-3-1 elején, a szélen akár találkozhat is azzal a területtel, amit be tud szaladni. Vagy a szélsőhátvédeink, akik nem feltétlen alkalmasak egy kilencven méteres sáv bejátszására, viszont támogatólag fel tudnak lépni a középpályára, számukra egy védekezőbb felállás talán inkább megfelelne.

Felírogatta tehát egymás alá a neveket és az érveket, majd a végén összeszámolta, hogy egy oszlopba mennyi minden jutott, és döntött: váltunk. Nem hiszem, hogy akkora lett volna a különbség, ami egyértelművé teszi, mégis a váltás mellett döntött.

George középcsatárban, Lanzafame hátrébb vonva, az egyik oldalon Moutari szaladgáljon, a másikon pedig Gazdag legyen futballokos. Uzoma és Mezghrani is vállalható előrejátékkal rendelkezik, a középpályán pedig szűr majd Nagy Geri és Hidi. Eddig ez rendben is van, alapvetően majdnem mindenki ott játszik, ahol jól is érezheti magát.

Ha lenne még egy klasszikus, vagy legalább annak tűnő szélsőnk (Ugrai?), mint Moutari, akkor megnézném Gazdit Hidi vagy Nagy Geri helyett, hátrébb vonva, amolyan mélységi irányítóként, esetleg Lanzafamét tolva előre George helyére, és Gazdival Lanzában.

A két belsővédő maradt csak kérdéses. Kamber szerencsére eltiltott, vagyis nem állt elő az a helyzet, hogy Lovriccsal kiegészülve elmesélhették volna a régi viccet, hogy ők együtt még találkozhattak volna Leninnel. Lovricot mondjuk fixnek, de ki legyen a másik? Batik vagy Niba? Nem tudom mi lehet Batikkal, hogy végül Nibára esett a választás, azonban azt sem állítom, hogy Niba hiba nélkül oldotta volna meg a feladatát, mert nagyon nem.

Konkrétan Lovric és Tujvel tartott minket meccsben.

Fájó volt látni a szerencsétlenkedésünk, hogy képtelenek voltunk a pálya bármelyik területén létszámfölényt kialakítani. Paradox helyzet, de pont a sok hibával játszó Niba egy-egy váratlan csele, illetve megindulása eredményezhetett volna ilyesmi szituációkat, azonban a megindulás és mondjuk egy csel konstatálása után a labda azonnal eladásra került.

További kellemetlen tapasztalat volt, hogy egyesek lábában és fejében annyira benne van a háromvédős rendszer, hogy többször is olyan helyen kerestünk játékosokat kiszorított helyzetben segítségként, ahol ebben a rendszerben nincsenek. Az MTK többször is sikeresen támadott le minket nem csak a szélshőhátvédek helyén, hanem az eddig megszokott félkörünk mentén is, amikor hátul járattuk végig a labdát rövid passzokkal, négy-öt lábon át az egyik széltől a másik szélig. Most, ugye, kevesebben voltunk, a passzok hossza is megnyúlt, nagyobb a kockázat, mégis csináltuk.

És akkor a töketlenkedés. Jellemző jelenete volt a meccsnek, amikor a második félidőben bedobáshoz jutottunk az MTK térfelének közepén, és mintegy fél percig csak vártunk, és vártunk, és vártunk, annyire nem volt ötlet, hogy mi történjen. Sehol egy kis vállalkozókedv, ha már a rutin, a rendszerből fakadó rutin nincs meg. Rossz volt nézni.


Pisont döntött, és bevállalt egy olyan komoly átalakítást, amit más talán

 • másfél hónap kihagyás, és három hét felkészülés után;
 • nagyon szűk kerettel;
 • egy kupa elődöntőjében úgy;
 • hogy egy sűrű bajnoki hajrá előtt állunk, és még a bennmaradásunk is kérdéses lehet

nem vállalt volna be. Ha a futballban valamihez, akkor egy ilyen szituációban meghozott hasonló döntéshez óriási bátorságra és magabiztosságra van szükség. Vagy hatalmas butaságra – és mint egy tisztességes történelmi tettnek, úgy e döntésnek a megítélése is csak utólag dől majd el. Itt kell idéznem a Richelieu bíborosra hivatkozó Stuart ezredest a Die Hard 2-ből: “Az árulást a tett dátuma dönti el”.


Az első meccsre tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy bár nem igazolta a döntés feltétlen helyességét, azonban csúfos bukásnak se tűnik, hiszen mennyi az esélye, hogy Moutari, Lanzafame és Gazdag még egyszer ennyire gyenge napot fogjon ki? Ebben a tengelyben bőven lehet perspektíva, és ha kiegészülnek a feladathoz felnövő George-dzsal, akkor még bármi lehetséges.

Annak ellenére, hogy tegnap elképesztően rossznak és szinte kilátástalannak tűntünk a tévében, mégis képes maradtam reménykedni.

címlapkép: honvedfc.hu

“A rendszervita megérkezett a nappalinkba: a négy lehet több, mint az öt?” bejegyzéshez 32 hozzászólás

 1. Kiváló írás, hasonló gondolatok kavarognak bennem is. Egy közhellyes gondolatmenettel egészíteném ki, olvasva az előző poszt alatti fanyalgó kommenteket. Nem voltunk jók, nagyon nem. Az MTK viszont irigylésre méltóan ügyesen focizott, ez a legfájóbb. De így is, volt jópár helyzetünk, amelyekből könnyen gól születhetett volna. És a közhely: a mai fociban nagyon meghatározó, hogy ki lövi az első gólt. Nagy szerencsénk volt, hogy az MTK nem lőtte meg ezt az elsőt, azt hiszem akkor csúfos lett volna a dolog, és megbukik Trezi bátor váltása. De ha mi lőjük be az egyik helyzetünket, akkor véleményem szerint megnyugszunk, és a csikócsapat pedig teljesen elbizonytalanodik. Ez sem következett be, de én ezt azért belevenném a meccs és a változtatás értékelésébe, hogy az újítások sikeréhez kell egy kis szerencse is. (Persze volt is szerencsénk, de nem a támadásainknál.) Meglátjuk jön-e ott is belőle legközelebb. Kelleni fog ahhoz, hogy meginduljunk.

 2. Teljesen egyetértek. Magam sem irhattam volna jobban (mondanam, ha nagyképű lennék). Egy fradi, vagy vidi kitomte volna a tegnapi Honvedot. Meglatjuk a visszavagot, remeljuk addig lesz ido jobban felallni. Egy pontban megis vitatkoznek: ez Lanza gyenge napja. O mar honapok ota olyannyira demotivalt, hogy akar nelkule is kimehetnenk a palyara, gyakrolatilag fel sem tunne a hianya.

 3. Kövezzetek meg, de én nem hiszem, hogy Pisont ettől többet kihozna a csapatból. Láttam anno Barcika-Vecsés meccsen még 2008-ban, hogy a vecsési csapattal mit alkotott. Egy egész elfogadható kerettel egyetlen emlékezetes pillanata volt a 90 perc alatt: egy teli ásványvizes flakonnal mérgében majdnem kitörte a kispad tetejét. Azóta őrzi a barcikai kispad legnagyobb horpadása annak az emlékét, hogy Pisont Vecsése ott kapott hármat vendégségben. :)

  Szóval eddig reménykedtem, hogy a b*szd előre – fuss utána taktika azért valamicskét fejlődött az elmúlt szűk 12 év alatt, de láthatóan nem megy ez neki. Ami meg nem megy, azt minek erőltetni. Persze lehet, hogy nem lesz igazam, és a következő meccseken szárnyalni fogunk, de nem sok esélyt látok rá sajnos.

 4. Szerintem méltatlanul kevés szó esik arról, hogy az MTK milyen remekül építette fel a taktikáját, gyakorlatilag teljesen tudatosan játszottak, felkészülve belőlünk is.
  udták, hogy itt gyorsan kell játszaniuk és folyamatosan sprintelniük előrefele, mert ezzel Lanzafamét is kiveszik a játékból.

  A jelenlegi helyzet amúgy nem(csak) Pisontnak betudható, a játékosok mentális állapota, a motiválatlanság nagyrészt Sannino és a jelenlegi vezetés rossz döntései miatt van.

  Edzőt is nagyon rossz irányba keresünk, borzasztó volt hallani a Topolya edzőjét, abszolút Felcsút-irányvonal.

  Úgyhogy jobban én nem várok és bár én sosem támogattam Pisont vezetőedzői kinevezését, most már támogatom őket.

  1. Ilyesmit érzek én is, de azt mond meg kérlek, belőlünk miért tudnak más csapatok felkészülni és megfojtani (a talán amúgy sem létező?) játékunkat? És mi miért nem tudunk senkiből felkészülni tisztességesen mostanában? Akárhogy rágjuk a vége az, hogy a keretünk gyenge, kiöregedett. Megkockáztatom, hogy Lanzát is el kell felejteni most már. Más csapatok noname játékosokkal kitömtek minket a közelmúltban. Nulláról kell kezdeni, jöhetnek a fiatalok, nekünk szurkolóknak is vissza kell venni az álmokból.

   1. Szerintem egyértelműen lesz egy vérátömlesztés a játékoskeretben nyáron, muszáj lennie.
    Sannino féle taktikát kiismerték (amit még Rossi kezdett felépíteni több, mint 3 éve), és az uccsó két hazai meccset már nagyarányú vereségekkel hoztuk le azzal a taktikával (Diók 0:4, Várda 1:5), tehát mindenképpen váltani kellett a játékfelfogáson.
    A játékoskeret viszont nem alkalmas a Pisont által preferált játékra, tehát valahol kényszerpályán mozgunk, mert a Sannino féle játékkal kb garantált lett volna a kiesés, hisz megszégyenítettek minket nagyon csúnyán haza pályán két meccsen 1:9-es gólaránnyal, ám az új játékrendszer meg nem kompatibilis a kerettel. Nehéz kérdés.
    Néhány poszton ennek a Pisont által preferált rendszernek megfelelő embert kell hozni, vagy fiatalt beépíteni, már persze ha marad a szezon után Pisont az edző és vele a játékrendszer.

 5. Az is megérne egy misét, hogy az a Pisont, aki évek óta edzi az akadémistákból álló második csapatot, nem tart alkalmasnak egyetlen egy fiatalt sem arra, hogy – akár egyetlen percre is – pályára küldjön egy fiatalokkal felálló ellenfél ellen, inkább nyolc (!) légióssal kezdi a meccset! Mennyit kaptak ezért az elődei, de vele szemben ezt senki sem hozza fel kritikaként.

  1. Első meccse volt gyakorlatilag, nem túl korrekt már most ezért betámadni. Ha hosszabb távon ő maradna az edző, biztos, hogy fog játszani sok fiatal, jelenleg azonban nem volt ideje még beépíteni, pláne nem egy kupameccsen.

   1. Harmadik meccse volt , és 0 azaz 0 gólt lőttünk alatta .

  2. Mikor épített volna be fiatalt? 18 napot edzett a komplett csapat együtt, mint a tegnap látott másik 5 csapat, de azok a csapatok mind 2-3 edzőmeccset játszottak (az Mtk pl hármat), mi meg csak egyet. Ezért ki a felelős? Hogy lehet, hogy ekkora hátrányt adtunk a csapatnak a riválisokkal szemben?

   1. Ráadásul a szakmai vezetés nyilván tudta, h új játékrendszert próbálunk felépíteni, kutya kötelessége lett volna lekötni még 1-2 edzőmeccset.

   2. Beépíteni tényleg nem volt idő, de azért Tonci helyett nyugodtan jöhetett volna László Dávid, vagy George helyett szintén ő, vagy Cipf 10 percre. Mi baj történhetett volna? Mondjuk ésszel oldják meg George ziccerét és gól? Kicsit bealudt a kispad ilyen szempontból, sztem. Minimális lett volna a kockázat, a srácoknak meg sokat ért volna.

    1. Ez valahol igaz, de ez egy kupaelődöntő volt, ráadásul kimondott cél, h nyerjük meg a kupát. Ilyenkor fiatalokat kipróbálni egy olyan játékrendszerben, amit most játszott ez a keret együtt tétmeccsen, óriási rizikó lett volna.
     Ettől független én is várom persze, hogy minél több fiatal jusson szóhoz.

  3. Erre csak egy rövid válasz: elég megnézni az “eredményességét” az akadémistákból álló második csapattal. Ez mindent megmagyaráz.

 6. Remek írás, telejesen hasonlóan látom a taktikai fejtegetéseket. Azonban azt hiányolom az írásból, hogy kondícionálisan a béka segge alatt voltunk sajnos.
  A 3 középső középpályással felálló csapatban még esetleg ellavírozott egy Nagy Gergő, Hidi (teszem hozzá ott sem nyújtottak túl sokat), de ebben a rendszerben már alkalmatlanok nb1-es szintre. Nagy Geri folyamatosan üldözte az ellenfeleket, de nem igazán tudta őket még megzavarni sem, Hidi pedig már az üldözésüket is sokszor feladta és jól elkocogott utánnuk. Én ebben látom a legnagyobb hiányosságot, hogy meg tudjuk valósítani a 4 védővel, 2 kközéppályással való új felállást.

 7. Szerintem Pisontnak nem volt ilyen nehéz a döntés. Ő és Dajka támadóbb focit akarnak, ezért váltottak.
  Gazdagot én is beljebb hoznám, luxus őt a szélre kirakni. Szinte minden labdaérintése extra.
  Azt vettem még észre, hogy bár az Mtk szépen megszervezte a játékát, ügyesek és gyorsak voltak, azért a mi játékosainkban mintha több lenne a minőség. Ezért lehetett, hogy amikor sikerült egy pillanatra levakarni a rozsdát, és nem eladni a labdát vagy átesni rajta, akkor veszélyesek tudtunk lenni.
  Az első félidőt visszanézve, sokkal kevésbé volt tragikus, mint élőben.

 8. Szerintem 1 edző önmagában majdnem “értelmezhetetlen”.
  Ami meghatározó a történetben, hogy mennyire érzi magáénak a csapatot, a keretet, mit tud kezdeni taktikai téren az adott anyaggal…
  Kérdés az is, h mennyire kapja meg azokat a játékosokat a nyáron, akikkel tutira működik a kémia + a foci és erősítés lenne a csapatnak.
  Igazolási minimum :
  -1-2 belsővédő.
  -1-2 támadó/irányító középpályás.
  -1 csatár/center.
  és nem a 3-4 hónap múlva bevethető verzióban…, mert ha nem jönnek azonnal játékra alkalmas, min. a 17es csapat szintjét elérő spílerek, akkor TÖKMIND1 , hogy ki az edző, csak a szenvedés fog folytatódni.
  Soha többi ilyen George igazolásokat!
  A vezetők felé : ha komolyan szeretnék venni ezt a státuszt, akkor ott a kiváló példa, a jelenlegi Mtk (3-4 Honvédneveléssel…).
  Szomorú volt látni, hogy a sajátnevelésű honvédos támadok szétfutották a csapatunkat és döntően fiatalokból álló csapat lefocizta A Honvédot. :/
  Persze, szép emlékű szabóbácsi adott el mindenkit, akiért bejelentkeztek, de meg kell állítani ezt a folyamatot, sőt amennyire lehet, vissza kell fordítani!
  Nem érdekel kinek fáj Prosser akármilyen félreérthető reakciója, vagy más, sértődött gyerek buta nyilatkozata, vissza kell hozni azokat, akik segíteni tudnak a csapaton és jelent még számukra valami a Honvéd címer.
  Edzőt és keretet végre együtt kellene fixálni, már a nyári szünet végére!
  Elegem van az olcsójános megoldásokból, hogy nem a felkészülésről szól a felkészülés, hanem hogy “teszteljük” a saját fiatalokat, majd nem játszik senki, amikor megjönnek a selejtes légiósok.
  Nem érdekel, h milyen játékrendszerben játszunk, de legyen végre rend a nyártól!!
  Legyen végre szinkronban az edző/keret/játékrendszer hármas, mert különben megbaxta a Bodri, a Hektort…marad ez a színtelen, szagtalan, nézhetetlen xar.

  1. Pelso, ezt szepen leirtad, de ha bejon, en visszaadom az osszes Seuso tálat, amit elloptam…

  2. Nem csak a Hemi a hibás ebben, vastagon benne vannak az edzők is, akik csak akkor játszatták a fiatalokat, amikor Hemi rájuk parancsolt, mert kellett a fiatalok után járó pénz. Az utóbbi években nem egy edzőnk tett tönkre fiatalokat.
   Arról nem is beszélve, hogy talán a kispesti publikumnak is türelmesebbnek kellene lennie egy saját nevelésű 18 éves fiatalhoz, és nem rögtön a bemutatkozó meccsén elvárni tőle az extraklasszis teljesítményt, és elhordani minden szarnak.

   Arról nem is beszélve, hogy eddig az új tulajok se hoztak létre egy szerethető koncepciót se a fiatalokkal, se ahogy te is írod, az új igazolásokkal kapcsolatban, mert ingyen megszerezhető fél éve súlyos sérülés miatt nem játszó játékosokat hónapokig tart felépíteni..

 9. A strici hiába cseréli a madame-ot a kupleráj élén ha a lányok csúnyák, büdösek, és csak alapszolgáltatást nyújtanak, amiben nincsenek extrák, nincs anál. A látogatók (nézők) nem fognak tudni elélvezni ettől a felhozataltól…

  1. Tavaly az altalad cseszegetett madame mal ez mégis szépen egészen jol összejött – egészen biztos, hogy ezt most is hozta volna.

   (persze, a tavaly szamonkért Barca féle tikitaka valoban nem volt realis..)

 10. Letámadásos focit olyan emberekkel lehet játszatni, aki hajlandóak letámadni.
  Lanzafaménak ez alól évek óta felmentése van.
  George támadásban is alig bír futni, nem hogy védekezésben.
  Moutari a világ egyetlen labdarúgója, aki labdával gyorsabb, mint labda nélkül, mert csak akkor hajlandó sprintelni, ha nála van a labda (jelzem utcai focin az ilyeneket vagy “észre verik”, vagy hazazavarják, úgy tűnik az nb1-ben ez elmegy).
  Gazdi egy ideig űzte az ellent, de mikor látta, hogy a másik három ezzel nem foglalkozik, végül Ő is feladta.
  Még mikor védő nem csatlakozott az MTK támadásához, akkor is 4-5 ember vitte rá a labdát a Hidi-Nagy párosra, nem is nagyon találkoztak egyszer sem a labdát vezető emberrel.
  Ha nincs Lovrics és Tujvel, nem ússzuk meg 4 alatt, jellemző módon a végén majdnem az előbbi egyetlen hibája miatt kaptunk egy gólt, mondta is volna itt mindenki, hogy ideje lenne visszavonulnia…

 11. Kicsit olyan “osszuk be az erőnket” felfogásban játszottunk, nekem az jött át így tévén keresztül.

  Ilyen kényszerpihenő majd felkészülés után csak annyit vártam, hogy senki se sérüljön meg és ne kapjunk ki. Ez teljesült is. Kedden jussunk be a döntőbe, mindegy milyen játékkal.

  De olyan érzésem van, hogy ez a lekes és fiatal MTK bele fog szaladni a késbe. És George kezében lesz az a kés. Vagy inkább a lábában…

 12. Remèlem,hogy Kambi jàtszani fog ès Niba helyett Batikot teszi kezdőbe.Nekem valahogy Niba nem fèr bele a csapatba.Első meccsen is sokszor olyan èrzèsem volt,mintha csak nèzte volna a meccset,lazàzott.Szendreit is kipróbàlnàm,mert sajna Geri is àrnyéka magànak.Lanzàt meg hàtrèbb hoznàm,hogy osztogassa a labdàkat.

 13. Ez a nyar fontos lesz a csapatnal
  Lovric lejar a szerzodese ( ha hosszabitanank az mar megtettuk volna)
  Kukoc ( szinten)
  Nagy G ( szinten)
  Robi (-II-)
  King ( lejar a kolcson)
  George ( lehar a kolcson)
  Kesztyus ( ha jol tudom ott is)

  Ez egy fel csapatnyi uj jatekos aki kell majd ( es meg az is lehet ki hagytam valakit)

  Egy masik hir Niba egyebkent Rossi ajanlotta a vezetoseg figyelmebe ( szlovakoknal stabilabb kezdo volt es parszor jatszott ellene)

  Sztm neki csak formaba kene jonnie

  1. Szerintem a lejáró szerződésűek közül Kukoc-al nem fogunk hosszabbítani,nincs értelme. Lovric +1 évet megérdemelne, majd kinevelhetnénk játékos megfigyelőnek,Kambival együtt. Nagy Geri pedig Gazdaghoz hasonlóan egy hosszabb távú szerződést érdemelne, bízva, hogy visszatér a formája.
   King, Kesztyűs, George, pedig létszámfölötti, engedjük szépne őket vissza oda, ahonnan jöttek. Helyettük jöjjenek az MFA fiataljai (Szendrei, László Dávid stb.), illetve én körbenéznék a keleti régióban, olyan játékosokért akikben lehet fantázia és jó pénzért lehetne őket később értékesíteni.
   Lényeg, hogy nagy frissítés kellene a csapatnál és új impulzusok, mert az elmúlt 1-2 évben nagyot esett a csapat játékban.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.