Kevés dolgot rühellek annyira, mint Felcsútra járni

Figyeld a lollerkoptert, beszarsz: aszongya erkölcs. Muhhahhahahhahaa.

Továbbra is rühellem ezeket a napokat. A francnak kell nekem Felcsútra járnom? Tényleg, miért kell szembesülnöm évről-évre ezzel a jelenséggel? Annyira szépen ki tudom zárni az életem jelentős részéből a Fiúkat, próbálom elérni, hogy semmilyen formában ne jöjjenek be a lakásomba, törjenek rá az életemre, de egyszerűen nem megy. Itt van ez a kurva NB I., és a sorolás szerint Felcsútra kell mennünk. F*sz kivan ilyenkor.

Az ember próbálja élni a maga kis világát. Néha elkap egy-egy hírt, például mostanág volt a zalai autóipari tesztpálya, ami olyan kurva sokba kerül, és annyira a kutya se használja, hogy inkább költünk rá még többet. “Legfeljebb meghosszabbítjuk Lovasberényig.” – állítja a rendszer logikája. Ha valamire azt hinnéd te, mint normálisan gondolkodó ember, hogy na, bazzeg, ez már tényleg hülyeség, ilyen egyszerűen nem létezhet a teremtésben, akkor nemhogy átgondolnák, hanem egyenesen fokozni kezdik.

Köszöntjük hazánkban az egymillimodik lélegeztetőgépet. Évekig csirkefarháttól és lélegeztetőtől volt hangos a közélet, most pedig annyi lesz belőle, hogy egyenesen belefulladunk. A minősége és a használhatósága mindegy, a lényeg, hogy darabra meglegyen.

Röpke tíz éve vannak velünk a Fiúkák, és lassan kezdem érteni őket. Ezek tényleg komolyan gondolják rendezőelvként, hogy

legfeljebb meghosszabbítjuk Lovasberényig.

Egy normális ember nem építtet közpénzből a háza mellé futballstadiont és futballakadémiának látszó dolgokat. Ráadásul mindezt egy faluba. A gernyóknál az SAP tulajdonosa csinált vidéken futballt, azonban legalább a saját pénzéből. Pont úgy, ahogy Stadler szerette volna, míg ki nem derült, hogy az mégsem az ő pénze teljesen. Ismerjük a modellt, a Red Bull is a semmiből gründol csapatokat, nincs is ezzel semmi baj, benne van a futball evolúciójában. Viszont vegyük észre, hogy ezek mind piaci cégek, ami egy iszonyatosan nagy különbség is egyben.

Felcsútra normális ember rühell lemenni. Mostanság. Felcsút lett az egyik jelképe a rendszernek, és a felcsúti futball még ennek a rendszernek is az egyik legdurvább túlkapása. A szomszéd telekre, bazz, a szomszéd telekre, és annyira kurvasok pénzből, amit mi, egyszerű halandók elképzelni se tudunk. Vajon hány krituszt kellett ehhez kipörgetni a gázórákon?

2020-ra jött el az a pillanat, amikor a Fiúkák úgy érzik, itthon már mindenki annyira le van szara, annyira be van kussoltatva, esetleg annyira benne van a seggükben, hogy jöhet a nemzetközi szint. Felcsút készen áll Európára. (Ebben a pillanatban szarta össze magát pár tucat katari és szaúdi befektető.)

Kész a mű. Név van, pipa, világbrand, pipa, stadion, létesítmények, pipa, csicskasajtó, pipa, tapsikolók, pipa, mi kell még? Tényleg elhiszik, hogy egy valóságot építenek.

Az idilli világ áll, azonban néha megjelenünk mi, majd azt mondjuk megemelt hangerővel, hogy bizony a jó k*rva anyátokat, mert ilyesmit szoktak mondani a szurkolók és nem Fedáksárit, ha érdekeltek egy licitben. Finoman jelezzük, a magyar nyelvben honos szavak változatos használatával, hogy itt kérjük alásan, meglopás áldozatai vagyunk, és ezt a tényt elvi szinten kívánjuk hangoztatni.

A skandálások és az egyéb szóvá tett dolgok lényege, hogy a Fiúkák, akik Felcsútot csinálják szimpla tolvajok, és bár erkölcsös embernek próbálják beállítani magukat, szemérmetlenül lelopják rólad még az alsógatyádat is, majd gyártanak köré egy ideológiát, hogy nem is ők lopták el, hanem Brüsszel, Soros, a komenisták, és egyébként is, sosem volt rajtad alsógatya. Vagy ha mégis volt, akkor majd megvizsgáljuk ügyészségileg és adóhatóságilag, mibűl is futotta neked egyáltalán alsógatyára?

Tényleg rühellek Felcsútra járni, mert itt nagytotálban kapom a pofámba ezt az egész rendszert, amiben élnünk kell. Ilyenkor valahogy kurvára nem érdekel, hogy az államadósság forintosítása végül is sikeresnek nevezhető, mert bár jobban el van adósodva az ország, mint valaha volt, legalább azt befelé teszi. Tényleg nem a részsikerek jutnak eszembe, hanem az a kurva kisvasút, amit bármikor meghosszabbíthatnak Lovasberényig. Az újraírt tankönyvek, és az újraírt tankönyvek mintapéldánya: a felcsúti labdarúgás.

Évek óta próbálok magam köré egy speciális Faraday-kalitkát húzni, amin nem tudnak áthatolni a NER gonosz hullámai, remélve, hogy így talán nem fogok hozzáhülyülni én is a rendszerhez, azonban vannak pillanatok, amikor ezt a kalitkát nem vihetem magammal, amikor szembesülni kell a minket körülvevő torz világgal. Felcsút pont egy ilyen hely.

Sebaj, Sztálin szobrát is mennyire rühellte a lakosság, aztán végül úgy ledöntötte, hogy csak a csizmája maradt.

Amúgy, az megvan, hogy az olyan einstandokról, mint Puskás kisajátítása, legfeljebb érintőlegesen szóltunk? Tényleg hánynom kell ezektől a felcsútiaktól.


Egyébként 2020 egyik legnagyobb kérdése, hogy vajon meddig tartható fenn egyáltalán a morális fölényünk egy Felcsúttal szemben? Hogyan definiálható, mit képvisel a Kispest mögött álló modell? Miben különbözik egyáltalán egy Mezőkövesdtől, Kisvárdától, Videotontól, satöbbitől?


Ma azonban még legyünk jó magyar emberek, és valahogy oldjuk meg, hogy ne rajtunk múljon, ha ezek végül kijutnak Európába. Legyen Felcsút a mi kis szánalmas titkunk. Tényleg nem szeretném, ha miattuk egy komplett futballvilág röhögne a nemzet szánalmasságán, mert hagyta, hogy idáig fajuljanak a dolgok.


Felcsút – Kispest @ Felcsút, 20h
v: Iványi

a címlapképet még mindig a megboldogult cinkről lopom

“Kevés dolgot rühellek annyira, mint Felcsútra járni” bejegyzéshez 344 hozzászólás

 1. Lőrke osztja az érmeket, hát gyerekek… Árpád vezér és Szent István egymás vállán sírnak az égben, hogy ezért kűzdöttek annyit annakidején. :)

  1. Azok a hegyek még ma is állnak
   Azok a folyók még ma is futnak
   Az a csillag még ma is mutatja az utat
   Az a nép még ma is él

   Túl az Üveghegyen, a Kék-kerek tengeren,
   Az Égig érő fa alatt, egy szép helyen,
   Ott, ahol a világ Virágos Bölcsője állt,
   Élt népével Puszta, magyar király.
   Három fia volt az öreg Pusztának,
   A vadászt hívták Jó Szél Fúvásának,
   A kovácsot Szép Tüzek Lángjának,
   A legkisebbet Szép Mező Szárnyának.
   Szép Mező Szárnya jel alatt született,
   Szívébe írva gyönyörű üzenet:
   “A világon élni csak hősként érdemes”,
   Rajtad a sor, halljuk, mondd tovább, Énekes!

 2. Kupagyőzelem (döntőig alacsonyabb osztályú csapatok ellen, majd a döntőben 100%-os helyzetkihasználással egy kipukkant Kövesd ellen) ide, vagy oda, középcsapat vagyunk. Most végre tettekkel is bizonyíthatnak a vezetők, hogy akarnak valamit (minőségi játékosokkal és nem tizedik igazgatóval)!

 3. Gratulálok a csapatnak, ezzel a szép vereséggel sikerült az ötödik helyig előre lépni.

  1. Simán lefociztak minket most is.
   Lássuk be ha egy szervezettebb csapat jön szembe akik gyorsak és pontosak összjátékban.akkor ez van. A védelmünk lassú ehhez (a korosabb belső védőink helyezkedésel sem tudják állandóan kompenzálni a sebesség különbséget) Előre játékunk körülményes, egysíkú. Egyedül Gazdi kezdett hasonlítani régi önmagához.
   Nagyon meg kell erősíteni a csapatot mert jövőben a 8-12 helyekért fogunk meccselni az 1-3 helyett, ami méltatlan a Klubhoz!
   (Tele van a tököm műanyag csapatokból, az ennyire irányított bajnokságból, a név tolvajoktól meg hánynom kell 🤮🤮🤮🤮)

 4. Végre láttam valamit George-ból,erre a szünetre lekapta Pisont. Nulla a támadósorunk Lanza nélkül,nem véletlen,hogy a Kaposvár után mi rúgtuk a legkevesebb gólt.Néhány poszton ha nem lesz erősítés,akkor marad a 4-10 hely.
  Végh Hantának viszont szeretnék üzenni.Én még emlékszem a kilencvenes évekre ,ahol Várszegi úr az amerikai maffiapénzek mosásával vitte a mtk-t bajnoknak.Emlékszem az olajszőkítő Kordaxra mint Fradi szponzorra.Emlékszem a kétezres évekre,amikor Pini úr,aki feje felett börtön lóg,tett tönkre minket.Emlékszem az összes simléderes tulaj – Győr,Pápa stb.mocskos üzelmeire.
  Még valami: 8 évig voltam felső vezető egy nagynevű nyugati cég magyar leányvállalatánál.Komoly nyereséggel működtünk,amit minden évben kivettek és kivittek.Volt ott ezer indok- márkanévhasználat,betanítás,továbbképzés….Akkor az nem fájt neked.Most a Mészáros veszi ki.Ez nem szebb dolog,de nem is rosszabb.Azt hiszed,ha nem a fidesz lesz hatalmon,akkor az új banda nem fog lopni? Mint Kispesten a mostani szocik? És legalább lezárták a horda előtt a határt,pedig fletó ott toporzékolt,hogy nyissák meg.És igen,semmilyen állami üzleti kapcsolatom sincs,sem nekem,sem senkinek a családomból,de jobban élünk.Nem zsebben kapjuk a pénzt,mint majdnem mindenki annak idején.
  De te csak istenítsed őket.Eddig az érdi női kézit,az egri vizilabdát,a váci kézit tették seperc alatt tönkre.Nem állnának meg félúton.
  Az új stadionba meg ne menj be.Fájni fog finom lelkednek.

  1. Úristen…. Reméljük már nyugdíjas vagy és sehol nem vagy döntéshozó…

  2. Tisztelt Kalmár Péter!
   Ha valóban ilyen magas poziciót töltött be, abban az esetben gondolom jogos elvárás lehet részünkről, hogy erzékelni legyen képes pl azt, hogy Hantának / is / elsődlegesen a jelenséggel van problémája! Hogy ezt pont a fidesz generálja, sokadlagos tényező! Szerintem ezen érzéseit akkor is kiírná magából, ha Gyurcsány és a DK generalná a jelen helyzetet!
   Csak azért állítottam példaként Fecót, mert gyakorlatilag ennyit ismerek, tudok a mai politikából, politikáról!
   És ha valami k.rva unalmas ezen kommentszekcióban azon kívúl, hogy időnként meddő vitákat folytatunk itt Supkáról + a Kopaszról, az a k.baszott politizálás!

   Ui: én meg megéltem Rákosiból egy csipetnyit ill. Kádárt is, de bátran állíthatom, hogy ilyen nyíltan meganomáliás, harácsoló, egoista, rabló bagázs a Rákosié volt.
   Állítom, hamarabb küldeném az összes politikust rizsföldekre melózni, mint a futballistákat! :)

   1. “Szerintem ezen érzéseit akkor is kiírná magából, ha Gyurcsány és a DK generalná a jelen helyzetet!” Én meg biztos vagyok, hogy nem írná meg :). És nagyon remélem hogy soha nem fogjuk tudni tesztelni, hogy ez a sejtésem beigazolódna-e! :)

  3. Nagyon nagyon ott van a pont! Köszönöm Kalmár úr! Egyről beszélünk. Sajnos Hanta úr nem fogja érteni mert ő más közegben szocializálódott. Másik valóságban él. Kettősmérce szemüveg betegséget fejlesztett ki nála a sok tanulás. Ez a szakadék sajnos áthidalhatatlan. Hideg polgárháború van ahogy talán Bogár László mondta egyszer.

   1. Tehát amikor a szurkolók közül sokan “elkúrtadoztak”, akkor minden rendben. Ha páran bővebben kifejtik, hogy tolvaj banda; majd teszem azt egy stadionban is megismétlik sokan és hangosan, akkor libsi és Gyurcsányt akarják vissza. Jár a baszomnagy taps ezért a logikáért.

    És köszönöm, jól megvagyok a valóságomban, mert ott a szavaknak általában az a jelentése, amit jelenteniük kell. És elnézést így utólag is, hogy részesültem az oktatási rendszerből, kurvaélet, hogy nem kellett volna, akkor felnőhetnék az egyszeri kommentelőkhöz értelmi és kommunikációs színvonalban. Így sajnos maradok nyomoronc, megkeseredett ember, aki köszöni szépen jól van, szívesen jár a klubja meccseire, ahol a barátaival jól érzi magát.

    (Gondolom érzékelhető, hogy az ilyesféle vitakultúrának nevezett böfögés helyett szeretnék rendes kommentmotort találni, ahol az olvasó eldöntheti, hogy mire kíváncsi, és nem lehet teleszemetelni a képernyőjét kéretlenül.)

   2. Tudod az a baj, hogy ha a szart selyempapírba csomagolják, akkor lesznek, akik örömködnek, hogy milyen szép ajándékot kaptak. Viszont lesznek, akik azt mondják, hogy az attól még szar maradt.
    Sokan csalódottak, mert piti tolvajok helyére nem rablókat akartak. Azok az emberek úgy tartják, hogy szar helyett szart kaptak. Ti meg azt, hogy nem baj, mert legalább van selyempapír.

    De, hogy a csapatról is essen szó:
    Nagyon necces volt ez az év. Örüljünk a kupának (selyempapír)! Viszont elgondolkodtató, hogy úgy lettünk 5.-ek, hogy mindössze 5 pont választott el bennünket egy kieséstől. Ha nem lesz erősítés, akkor az egy orosz rulett lesz a következő évre. És ilyen sűrű mezőnyben nem biztos, hogy a 4-10. hely valamelyikére fogunk pályázni, hanem a 4-11. hely valamelyikére. Az meg lényeges különbség! Az első esetben biztos bennmaradás, de a második esetben kaphatjuk mi is a golyót!

   3. A legdurvább, hogy most mind Kalmár Péter, mind te tökéletesen bizonyítottátok, hogy értelmileg, mondjuk úgy, nem vagytok a topon. Ez már feketén-fehéren le van írva, be van bizonyítva, szerencsére a WordPress-t nem lehet módosítani.
    A blogoló írt egy jelenségről (Felcsút), ti pedig írtatok valami egész másról (valaki dicsőítése???, politikusi lopások???). Totál különböző dolgok, Üljetek le, hatalmas egyes. Szomorú, hogy funkcionális analfabéták szaladgálnak, cégeket vezetnek és még itt is osztják az észt. Ezért tartunk itt.

  4. “Én még emlékszem a kilencvenes évekre ,ahol Várszegi úr az amerikai maffiapénzek mosásával vitte a mtk-t bajnoknak.Emlékszem az olajszőkítő Kordaxra mint Fradi szponzorra.Emlékszem a kétezres évekre,amikor Pini úr,aki feje felett börtön lóg,tett tönkre minket.Emlékszem az összes simléderes tulaj – Győr,Pápa stb.mocskos üzelmeire.”

   Mélységesen egyetértek. Nem árt, ha az ember frissen tartja az emlékezetét.
   A kisvasúttal semmi probléma, a komcsik bezárták ezeket, a mostani kormány meg újranyitja, újraépíti. És igen, hosszabbítsák csak meg Lovasberényig. :-) Nem hiszem, hogy egy térségnek kötelezően hátrányban kéne lennie csak azért, mert ott lakik a miniszterelnök.
   Tudni kellene súlyozni és szétválasztani, ami nem tartozik egybe. A lényeg a Kispest és a Felcsút viszonyatában a Puskás-örökség elorzása és meghamisítása. Ez az, ami elfogadhatatlan, gyalázatos, botrányos. Ebből nem lehet engedni.
   De ettől még legyünk korrektek is kiegyensúlyozottak, és ne tegyünk úgy, mint ha 2010 előtt paradicsomi idill lett volna az azonosítószám nélkül szemeket kilövetők, stratégiai cégeket idegen kézbe privatizálók, egymást is lelövöldöző komcsik, magyarellenes uszítók, vidéket tönkretevő posta-, iskola-, rendelőbezárók, tömegközlekedést felszámolók, 4-es metrós minden idők korruptjai, nokiás dobozos gazemberek korában, amikor nem stadion és utánpótláscentrum épült Kispesten, hanem stadiont akartak bezárni, felszámolni, a klubot vidékre költöztetni! Az a helyzet, hogy ez a társaság minden ízléstelenséggel, hibával, adott esetben bűnnel együtt messze különb, mint a komplett ellenzéki bagázs csukott ajtóknak szaladó kunhalmistól, korrupt gajdástól-lacknerestől, alkesz pszichopata gyurcsányostól, operettszamuely jakabostól, lyukas zoknis hadházystól, elmebeteg szabótímeástól.
   Jövőre pedig remélhetőleg kiesik a Felcsút.

   1. Érdemben nem szeretnék bekapcsolódni a beszélgetésbe, mert nagyon élvezem, ahogy ismeretlenek mérhetetlen magabiztossággal állítanak dolgokat a személyiségemről, meg úgy általában rólam, az elveimről, netán a politikai hovatartozásomról. (Utóbbit amúgy nagyon köszönöm, mert nekem fogalmam sincs róla. Ahogy az egyéb jelzőket is, próbálom majd értelmezni őket, azonban fogadjuk el, hogy miközben kommentben megkapom őket, én lehet, sőt, egészen biztos, hogy a csapatom meccsén vagyok, mert valahol tudom mi a kötelességem, vagyis lehet, sőt, biztos, az ilyen jellegű kiszólásokon kívül, nyilvánvalóan válasz nélkül maradnak.)

    Egy apró javítással viszont élnék a hozzászólásodhoz: a kispesti stadion kvázi felszámolásáról szóló döntés az első stadionrekonstrukciós időszak alatt történt, amikor az ún. ‘D’, vagyis az egyáltalán nem fejleszthető, a helyén más sportcélú létesítmény építhető kategóriába sorolták. https://www.origo.hu/sport/futball/20031117stadion.html?pIdx=5
    Ha az volt a célod, hogy a 2010 előtti kormányokat mind egy kalap alá vedd, akkor oké, jogos a felsorolás, akár még a logikáját is értem, hogy miért az összemosás. Azonban ha nem, akkor ezt a részt mindenképp vegyük külön.

    1. A Deutsch-féle ISM idején sem voltunk pixisben.
     De ténykérdés, hogy a Bozsik Stadiont 2005 januárjában akarták kinyírni, akkor zárták el a melegvizet, akkor akarták bezárni a stadiont. Ahogy a Téglaégető utcai utánpótláspályát is.
     Az is ténykérdés, hogy most épül az új Bozsik, és ebben az érában jött létre az utánpótlásközpont.
     És az is ténykérdés, hogy mindettől függetlenül a Puskás-örökség elorzása és meghamisítása gyalázatos és elfogadhatatlan.
     Ezek a tények így együtt, párhuzamosan igazak.
     Az élet bonyolult.
     Persze ki-ki ízlése, prioritásai szerint szelektálhat, ez bárkinek szíve joga. Ez is tény.

    2. Nagyon szép volt a beszúrt linkel bevitt pontos találat! 😎😂

   2. “Nem hiszem, hogy egy térségnek kötelezően hátrányban kéne lennie csak azért, mert ott lakik a miniszterelnök.”

    Na jól van, egy pillanatra elhittem, hogy komolyan beszélsz de itt azért kiderült, hogy csak trollkodsz. Nem volt rossz na, jár a taps! :)

 5. Lesz “erősítés”, hosszabbítanak néhány középszerű, régóta itt lévő játékossal, mert “szeretjük őket”, és a hűségüket (értsd: máshol nem kellenek) jutalmazni kell… :(((

  1. Igen. Hosszabbítsunk a középszerű hűséges játékosainkkal, ha nincs pénzünk többre, mint max középszer jöttmentekre!
   Elmagyarázom mégegyszer, hogy értsd: ahogy Pl. Boti, Holcsi, meg nagyrészt a többiek is / akik nem hosszabbítottak, megvárták, hogy lejárjon a szerződésük és így még egy pár millás aláírási pénzel is vastagabb lett a pénztárcájuk / ingyen elmentek tőlünk, úgy már a ” hűségesek ” leléphettek volna nem egyszer!
   Ha nem tudsz valamit, tájékozódj, vagy maradj csendben, hülyeségeket ne beszélj!

 6. Nem csalódtam néhány hozzászólóban.Én NEM minősítettem Hanta urat csak felhívtam a figyelmét arra,hogy NEM LESZ MÁS ÉS JOBB ha visszajön fletó.Aki szerint nem ez az egyetlen lehetőség a fidesz leváltására,az elég naiv.Jellemző,hogy engem nem ismerve halvány segédfogalommal nem rendelkezve a külföldi multik százmilliárdos profitkiviteléről elintézik egyesek azzal.,hogy remélhetőleg nem vagyok döntéshozó,m1 tévés vagyok,értelmileg nem vagyok a topon.Ennyire vagytok képesek vita helyett.Szégyen.
  Ja és amikor az arca veritékével megkeresett pénzt az arab sejk a Paris SG-re,ManCityre,vagy az olajmaffiózó Abramovics a Chelsea-ra költi,az nem veri ki a biztosítékot.

  1. Az arab sejk és a NER lovagok között az a különbség , hogy az arab nem ellopott közpént ( a mi pénzünket) fekteti be.Ha nem látod a különbséget akkor nálad tényleg baj van odabent.Fletót én sem szeretem mielőtt lelibsiznél.

  2. Előbb utóbb a multik is felismerik hogy ki alkalmatlan az általa betoltott pozícióra. Neked 8 évig sikerült hulyiteni a nálad okosabbakat, de sajnos semmi nem tart örökké. Szerencsere neked sem tartott.

  3. Ha tényleg ebből a kettőből lehet választani, akkor inkább szántsuk be ezt a magyarság dolgot. Élt ezerpárszáz évet, volt pár jó pillanata, béke poraira.

   1. Hát az elvtársak eddig is és most is minden lehetőt megtesznek, hogy ez összejöjjön. Lelövöm a poént, nem fog összejönni. Maradunk, a többiek mehetnek.

  4. Ne haragudj, de az első hozzászólásodon már érződött, hogy nálad (mint oly sokaknál bármelyik oldalon) beragadt a lemez. Ilyen emberekkel politikai vitába szállni annyi értelme sincs, mint sajtreszelővel maszturbálni. :) Nagyjából 20 helyen lehetne belekötni az általad leírtakba, csak felesleges.

 7. Off. Hanta, azt lehet tudni végül is megkapták az Arcanumot az egyetemek? Mert sehol sincs info róla, vagy legalább is én nem találtam…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.