Mastodon

Lefújták, ötödikek lettünk

Felcsút – Honvéd 2-1 // osztályozókönyv

Úgy általában //

  • valahol valaki nagyon boldog lehet, ha ezt látja // 1. Fradi, 2. Videoton, 3. Felcsút, 4. Mezőkövesd.
  • nem akarok kombinálni // ezért kivárom, hogy mi lesz a Debrecennel.
  • ha még egy fordulót tart a bajnokság // kiesik a Diósgyőr.

Specifikusan mi //

  • augusztus közepén kezdődik a bajnokság, augusztus végén az Európa-liga // azonban egyelőre fogalmunk sincs, hogy nagyjából milyen kerettel és ki lesz az edző?
  • a keret milyenségét úgy értsétek // hogy azt sem tudjuk, kik maradnak, kik mennek, igazolunk vagy saját nevelések, milyen eleggyel számolhatunk?
  • ha pedig igazolunk // akkor a máshol levetett játékosok jönnek, vagy önálló szereplők leszünk a piacon, mint például a lehetőségeiben tőlünk fényévekre járó Mezőkövesd vagy Kisvárda?

Fogalmam sincs mi lesz. Annyi biztos, hogy a 2019/20-as hosszú bajnokság végén az ötödik helyen végeztünk úgy, hogy pontszámra a legjobb kieső (igen, így hívja az MLSZ a tizenegyedik helyezettet), közelebb volt hozzánk, mint a közvetlenül előttünk végző negyedik.

Van egy rahedli statisztikám, kezdve azzal, hogy legfeljebb 60 perces csapat voltunk az idény során, és mindenféle hasonlók. Ha lesz időm, akkor a következő napokban, hetekben kipakolunk belőle néhányat.

A gólkülönbségünk változása perces bontásban, ha egymásra vetítjük a 33 mérkőzést. Az első félidőket még pozitívan tudtuk zárni, aztán elpattant valami, hogy a meccsek utolsó 15-20 perceire végleg összeomoljunk.
Felcsút //

Inkább meg sem próbálom leírni ismét miket láttunk, miket tapasztaltunk, hogyan és mennyi írott és íratlan szabályt vettek semmibe, hogyan bánnak a vendégekkel, hogyan viselkednek úgy egyáltalán, hogyan vonul végig a helyi Nagyasszony a stadionon, a vendégszektor miatt lezárt területen, satöbbi. Polgárian, magyarul, nemesül, na, ne szépítsük. (Nagyon remélem, hogy senki sem fogja ezekkel a szavakkal leírni azt a fajta sudribunkóságot és hivalkodást, ami a felcsútiakra jellemző.)

Osztályozókönyv //

címlapkép // fb/honvedfc

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||