Mastodon

Lanzafame ismét távozhat vol. nagyon sok

csak azért nem a cím, mert Lanzafame története annyit még megérdemel, hogy külön megemlítsük a lehetséges(?) távozását.

  • Lanzafeme // az NSO saját infóként adja el a Tuttomercatoweb anyagát, vagyis, hogy Lanzafeme a török kettes Adana Demirsporhoz szerződhet.
  • Moutari // neve is szerepel egyébként az anyagban, akiről szintén úgy tudják, hogy távozhat Kispestről.

Statisztikák 2019-20-ból //
  • közvetlenül pontot érő gólok //
    • 9. forduló, Lanzfame, ZTE 1-0, 1 -> 3 pont
    • 12. forduló, Lanzafame (Moutari), Diósgyőr 1-0, 1 -> 3 pont
    • 21. forduló, Lanzfame, Kaposvár 1-0, 1 -> 3 pont
    • és ennyi.
  • gólok, gólpasszok //
    • Lazafame // 11 gól (5 tizenegyesből), 1 gólpassz, 1 kiharcolt tizenegyes
    • Moutari // 4 gól (1 tizenegyesből), 3 gólpassz, 3 kiharcolt tizenegyes
    • négy tizit hoztak együtt össze //
      • 18. forduló, Moutari kiharcolja, Moutari belövi. 1-0 a Kövesd ellen, a vége azonban 1-2.
      • 20. forduló, Moutari kiharcolja, Lanzafeme belövi. Ezzel lesz 2-0 a ZTE ellen.
      • 22. forduló, Moutari kiharcolja, Lanzafame belövi. 1-0 a Felcsút ellen, a vége azonban 1-1.
      • 24. forduló, Lanzafame kiharcolja, Lanzafame belövi. A góllal 1-2-re szépítünk a Kisvárda ellen. A vége 1-5.

A Lanza-sztorihoz

egyébként annyit, hogy kurvára tele van a tököm azzal, ahogy az emberek nagy része csak egyetlen igaz álláspontot fogad el vele kapcsolatban, és az pont a sajátja. Valamint az sem zavarja, ha a tények esetleg ellentmondani látszanak, mert (és természetesen) ezeket az ellentmondó tényeket később mind a saját igazának megerősítésére dolgozza be a narratívába.

Kezdem leszarni, hogy Lanzafame kivel pofozkodott és kivel nem, és ha meg is történt, az edzésen, öltözőben, vagy civilben nem történt meg. Latifu, Ugrai, nem mindegy?

Azt is kezdem leszarni, hogy szinte kezelhetetlen, hogy az edzésmunkája esetleg kívánnivalókat hagy maga után, hogy a munkahelyére csak úri kedve szerint jár be, tényleg leszarom, amíg szombatonként hozza azt a játékot, amit elvárhatunk tőle. Megjegyzem, azt az igényemet már rég elengedtem, hogy olyan játékot várjak el tőle, amit a nyilatkozatok szintjén ő is elvárna magától. Azért ugyanis keményen meg kéne dolgozni.

Továbbá már az is egyre kevésbé érdekel, hogy volt/van hirig Pisont, vagy az edzői stáb és közötte, hogy esetleg szakmai kérdésekben nem értenek egyet, mert mindez nem több, mint egy újabb kisszínes abban a történetben, aminek igazából

már évekkel ezelőtt vége volt,

csak nem akartuk megérteni, helyette inkább azzal ámítottuk magunkat, hogy Lanzafame majd ikon lesz Kispesten, hogy innen vonul vissza, esetleg megy el az arabokhoz még egy kis pénzt keresni. Tett már ő annyit értünk.

Ahogy telt az idő, kiderült, legyen bármekkora játékos a magyar bajnokság szintjén, legyen bármekkora hatása egy csapat játékára és eredményességére, ha emberileg egyszerűen alkalmatlan arra, hogy Valódi Ikonná nemesedjen.

És itt egy újabb nem érdekel, hogy az Öreg mennyire akart belőle pénzt vagy sem, hogy kézenfogva házalt vele, hátha rásózhatja valakire. Tényleg azt gondoljuk, hogy kvázi pályája csúcsán amúgy magától nálunk akart volna megöregedni gombokért? Ahogy a visszatérés is egy külön történet. A Fradinál szinte csak azt nem mondták ki hangosan, hogy ha-ha-ha, ha ti nem viszitek, akkor mi pateroltuk volna el bárhova. Így legalább pénzt kaptunk érte. Kötelező opciós kölcsönadás – az sem baj ha nem fizetsz érte, csak vidd.

Újabb visszatérés, menetrendszerű hűségeskü, majd jött egy elfogadható ősz. Már akkor is látszott, hogy valami nincs rendben, hogy valami nagyon kevés, hogy Lanza már nem kilencven perces játékos. Valahogy mégis a pályán maradhatott egészen Pisontig, aki egyébéként szintén a pályán szerette volna látni, hiszen Pisont sem a saját maga és a Honvéd ellensége, és a legfeljebb egyfélidős játékosnak simán adott volna hatvan percet, ha nem jön közbe az a bizonyos sérülés.

A vége(?) így legalább egy tipikus kispesti történetté kerekedhet ki a török kettővel.

Talán csak úgy lehetne kerekebb, ha még ennyi mondatot se szántunk volna az esetleges távozására.

címlapkép: tizenegyes a Haladás ellen 2016-ban. fotó: 1909foto


update [14:00] // a Tuttomercatoweb már biztosra veszi, hogy ma vagy holnap egy év plusz opcióra ír alá a törökökhöz.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||