Mastodon

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Az utóbbi napokban, hetekben számtalan ügy kapcsán horgadtak fel az indulatok a nagy kollektív kispesti közösségi térben, melynek integráns része a mi csöppnyi blogunk is. Bátorkodom a T/1-et használni még, mert bár good old Fanta úr majd’ egy éve szólóban nyomja szélmalomharcát posztjaival, amibe már egyre ritkábban tudok besegíteni, mint talján zsoldos a kispesti öltözői egységbe, mégiscsak közös gyerek volt ez valamikor, és kicsit még most is az, így néha én is szólhatok a közhöz. Például most. Posztom kettős célt szolgál: 1) igyekszik összefoglalni az elmúlt hetek nem egyszer egymásnak ellentmondó információhalmazából a lényegi tudnivalókat, 2) a végén, szakítva a Hanta a rossz rendőr, én a jó felállással, előveszem magam is a körmösök kiosztására szolgáló, vörös-fekete Terence Hill freskókkal díszített pálczámat!

  1. Tegyünk tisztába némely ügyeket

Az elmúlt fél évem ilyen-olyan indokok miatt (munka, lakásrenováció, egészségügy, kiábrándulás, vissza-, majd újból kiábrándulás) posztok helyett inkább kommentekben voltam jelen a blogon, a reakciókat elnézve, kevés sikerrel. Arra azért elegendően, hogy rajta tartsam, ha fékezett habzással is, a kezemet a történések hírcsatornáinak ütőerén. Másrészt ott voltam az ankéton, ahol szintén sok mindent láttam-hallottam. Végül (hosszú idő után először csak TV-n) megnéztem a második fordulós nyitányunkat. Mindez arra pont elég volt, hogy alapvető dolgokat tudjak meg a klubról, a csapatról, szurkereinkről és magamról.Összefoglalnám ezeket a tudnivalókat. Forrásaim tehát még egyszer: saját benyomások, szurkolói urban legendek és tuti infók, magvas kommentárok.

A klub remekül igazolt, elképesztő a fejlődés, válogatott kerettagok érkeztek, Eppel ugyan nem, de kinek hiányzik, TGK megoldja helyette, meg majd Balogh Norbi, az Öreg mikor igazolt már válogatottakat, soha, ez a csapat igenis dobogó, ha nem bajnokesélyes, aki mást mond az egy keserű szerencsétlen, vagyis RW.

A klub mocsok szarul igazolt, max Baráth az erősítés, de ő is 2012-ben játszott utoljára tétmeccset, Gazdag ránk rohad, Nagy Gergő csak azért hosszabbított, mert máshol nem kell, az öregeket kegyelemből tartottuk meg, ilyen fazonokat hoztunk Hemy alatt is, mint a Bubakár meg a moldáv gyerek, az MTK lejátszott minket a sárga földig, jó, ha nem esünk ki.

Egy értelmes igazolásunk Gale, azt is Hemy találta.

Gale passzolni csak Bódognak képes, de az nem csapattárs, hanem edző, ilyen új sunnyboyokra mi szükség van?

Eppel nem jött, mert egy fillérb@szó, ennyit jelent neki a Kispest, inkább marad külföldön (ahol nem is kell senkinek), ahelyett, hogy segítene, pedig mi vakartuk ki a szarból 2016 telén, a szégyentelent. Nincs ennek Kispest-szíve.

NagyGeri és Gazdag eladhatatlanok, azért vannak csak itt, ne ájuljunk már el attól, hogy Kispest-szívük van, az nem elég. Ha értelmes játékosok lennének, már rég elvitte volna őket valami külföldi csapat.

Lanzafame nélkül nekünk végünk. Néhány ostoba szurker, a gyökér lelkisérült RW és mindenekelőtt sarlatán Pisont elüldözték, miután szegény olasz a karantén alatt két 4ütemű fekvőtámasz és a napi egy félmaratonja között megkérte Ugrait, hogy ugyan, kicsit tegye már oda magát a következő edzéseken, mert a csapat a kiesés rémétől fenyegetett. Ugrai kinevette, Lanza ettől elkeseredett, Pisont pedig kirúgatta! Nem csoda, hogy szegénynek nincs kedve maradni. Utolsó ikonunk!!!!!

Lanza tavaly szeptember óta nem edz, már megverte a fél öltözőt, ellopta Bódog baseballsapkáját, “nem bír az olasz vérével”, állítólag már megvolt neki a fél női csapat, Maros Józsi, és tévedésből Mátyus János, beajánlotta már magát a Felcsúthoz, MTK-hoz, Vasashoz (oda még magyar állampolgárságot is intéz neki Fabio Cordella), a Törekvéshez, a Testvériséghez és RW-ék csütörtöki focicsapatába is. Megbízhatatlan zsoldos.

Hanta túl sokat tanult, kiképezték, sorosügynök, RW pedig Hemybérenc, de legalábbis liberális, viszont alapjáraton keserű. Az ilyen ecetmanusok minek posztolnak egyáltalán? Nyilván: politika!

Kapcsolódó kiszivárgott hír, hogy a klubvezetés nem áll meg a régi címer visszahozatalánál a retrohullámban. Ugyan a klubnévnél holmi marketing- és brandépítési szempontok (bah!) maradna a Budapest Honvéd, viszont induló terén is a jelenlegi punkrock verzió helyett visszaugranának 1-2 lépést. “Annyira bejött a címer-buli, hogy a klubinduló kapcsán is a visszanyúlás mellett döntöttünk” – közölte a bloggal mosolyogva Mendelényi Dániel társtulajdonos. – “A Honvéd napja eljött már, az pont kettővel ezelőttinek számít, mint a címer is, ha a 2003-mas, majd a Hemy által megvariált címerverziót kettőnek vesszük. Szóval ha átlépünk a Kemenes szabis verzión meg a valamelyik EB/VB kapcsán koppintott változaton, pont a 2007-es tavaszi szerzeményhez jutunk!” Mendelényi elmondta egyúttal azt is: az induló kapcsán a lehető legszélesebb szakértői körrel egyeztettek, azokkal a drukkerekkel, akik a taccs-on Kispest tematikájú blogot vezetnek. A megkérdezettek 100%-a támogatta a 3 hétig tartó szavazás során az indulóváltást, így szeptembertől ismét a Happy days are here again alapjaira építkező dalt élvezhetjük a lelátókon. “Köszönjük a klubvezetésnek ezt a gesztust “- nyilatkozta a megkérdezett szurkolók nevében RW. -“Az indulókhoz értők 99%-a egyetért velünk, a többiekkel pedig nem kell foglalkozni“.

Vissza a véleményekhez!

Urbányi kurva jól összeszedte az idei keretet, az MK-t igazából ő nyerte meg Pisont helyett az időben tartott csapatépítő beszélgetéssel, igazi őskispesti, imádjuk.

Urbányi csak pofázni tudott mindig is, ráadásul az ankéton bevédte az új afro srácokat, ez csak egy új Hemy, semmi több.

Kesztyűst ki tartotta meg, nem igaz, egy normális passza nincs a gyereknek, takarodjon.

Kesztyűs az év meglepetése lesz, Bódog is megmondta és ő érti a dolgát.

Ez a blog már nem szól másról, mint politikai provokációról, csak a 444-ről és az indexről, meg a Nyugati Fényről meg aMarxista Bölcsészek Periodikájából osztanak meg cikkeket, amik amúgy szarok, bár nem olvassuk őket, de akkor is.

No hát, valahogy így.

2. Merre tovább?

Az utóbbi hetek rendesen elgondolkoztattak. Látható a fenti gondolatömlésből is, hogy itt aztán feszülnek az indulatok, észérvek és hitviták csattannak egymásnak a virtuális térben. Ami amúgy tök jó, ez a blog is ezért volt király hely az elmúlt években, kb. úgy tavaly őszig-idén tavaszig.

Mert ami az elmúlt időszakban megy, az már fájdalmasba vált.

Hantával mindig is a saját szórakoztatásukra csináltuk a blogot, írogattunk, de ez kissé túl is nőtt ezen a funkción, rajtunk. Egyre többen jártak ide, egyre több lett az értelmes vita, egyre többen kérték hétvégente a beharangozókat, beszámolókat. Ma már nem is ezek a lényeg; önjáró lett a kommentközösség, sokan el sem olvassák a posztokat, hanem csak kommentálnak, vitáznak, remek, szerves fejlődés, így van ez jól.


Az már kevésbé van viszont jól, amikor egy-két élharcos büszkén meg is jegyzi Hantának, hogy “újabb sírós poszt, én már nem is olvasni járok ide egy éve“. Ennyire azért lehetne tisztelni Fanta úr munkáját. Saját példán tudom, nem egy-két perc, de nem is egy-két óra ezeket összerakni, mondjuk egy pápai vasárnapi meccs után hazaérve éjfélkor, másnap meló, de az ember megcsinálta, mert láttuk, hogy igénylitek. Eleinte a cikkeket, később a kommentfelületet is, de nem csak azt. Ezek után tolni ezeket a felsőbbséges leszólásokat, kicsit olyan, mint amit egy derék kritikus kommentelőnk rendre kifogásol: ingyen kapunk stadiont, akadémiát állam bácsitól, és csak fikázódunk? No ha ez ennyire fáj, akkor én hadd jegyezzem meg, hogy (bármennyire is engem is fel tud baszni 1-2 posztjával a jó szerzőtárs, lásd a tavalyi Supkaeltakarító kísérletét) legalább ennyire bunkó megoldásnak látom fikázni őt, miután nagyjából szó nélkül tolja évek óta felületet és a vitaindító gondolatokat a beszélgetéseitek alá.

El is gondolkodtam, hogy át kellene állni egy olyan formára, ahol a cikk csak annyi: “MTK-Kispest, 3-1, tessék, lehet beszélgetni.” Csak ehhez nem kell blog.


Mint ahogyan arra is felesleges a blog, hogy egymást gyalázgassa ultra és korzós, kijáró és fotel, jobbos és balos (bazzeg, ha ez egyáltalán értelmezhető egy szurkolótáborban???!!!), Hemyis és antiHemys, semleges és elkötelezetett, grafomán és csak olvasó.


Tavasszal megmondom őszintén, nagyon mérges voltam Hantára, hogy önhatalmúlag rendőrködött a kommentfal leállításával, mert azt gondoltam, a többség normális arc és megérdemli a kommunikációs felületet. Mert a blog túlnőtt a saját hülyeségeinken. Mert már fórum.

Írom, hogy sok a normális arc. AW69, Thibby, medvepuszi, trágártábornok, geo, DömeSanya, Pelso, Lassie, Granero, Kermon, Laszka, good old Latyi, bendegúz, Kicsipest, Czibulyás Czukk, papparam, belos, TSV, bataati, immortalis, Zagreus stb., és biztos kihagytam még sok törzsolvasót. Miért nem lehet nagyjából az ő hangnemükben tolni a beszélgetést? Ők sem egy oldali csapat, finoman szólva. De tudnak értelmesen beszélgetni. És biztos kihagytam még egy sor kollegát.

De a tegnapi Lanza-ügy kapcsán újra kirobbant és komoly személyiségi jogi kérdéseket is feszegető elgurult gyógyszeres hozzászólások újra felbukkanása miatt most már hajlok arra én is, hogy ezt így be kellene fejezni. Írom ezt én, aki imádom olvasni a hozzászólásokat.

3. Utolsó figyelmeztetés

Úgyhogy meglepetésre legyen az, hogy most én mondom ki az utolsó figyelmeztetést. Hantától kértem még haladékot egy utolsó próbálkozásra – de ha nem változik meg a cseszegető hangnem, és a nem odavaló infók sorjáztatása a kommentek között, akkor én sem győzködöm tovább a mestert, és végleg lezárjuk a kommentfalat. Kár lenne érte. Cselekedjetek e szerint!