felkészülési 
2018.06.28., 17:00
FC Orenburg
2 - 1
Bp. Honvéd
HT: 1 - 0
HT: 1 - 0
Stegersbach, Austria
felkészülési

Mérkőzés összefoglaló

A szünetben hármat cserélt Supka Attila, valamivel mozgalmasabb is lett a találkozó, gólt viszont újra a rivális szerzett, még ha furcsa és sportszerűtlen körülmények között is esett a találat. Az 58. percben a kapunktól nyolc méterre letaglózták Cukovicot, majd rajta átlépve és a segítségére siető Gróf Dávid mellett a kapuba lőtte a labdát az ellenfél.

A második gól után érkezett Májer Milán és Cipf Dominik is, az utolsó húsz perc pedig Honvéd-fölényt hozott. Előbb két beadás után alakult ki veszélyes szituáció, aztán a 81. percben Lukács Dániel passzából Májer Milán lőtt tíz méterről a léc alá, így góllal ünnepelhette a születésnapját. A 88. percben akadt meg egy tizenegyesgyanús helyzet az Orenburg tizenhatosán belül, a játékvezető azonban továbbot intett, Lukács Dániel meg hiába formázott képernyőt a kezével, itt nem működött a videóbíró.

„Ezt a mérkőzést arra használtuk fel, hogy megnézzük a próbajátékosokat – kezdte Supka Attila vezetőedző. – Szombaton erős ellenféllel játszunk, ezért néhány játékost most nem tartott velünk azok közül, akik az előző szezonban is a csapat tagjai voltak. Egy-két olyan próbajátékos van, akivel érdemes foglalkozni. Ezt még átbeszéljük a kollégákkal a héten, valószínűleg még lehetőséget adunk nekik a szombati mérkőzésen és utána eldöntjük, hogy szükség van-e rájuk, vagy nem. Nem szeretnénk sokáig húzni a döntést, mert a jövő heti két felkészülési meccsen már annak a csapatnak kellene szerepelnie, amely az Európa-ligában lép majd pályára. A fiatalok jó teljesítményt nyújtottak, lendületet vittek a játékba. Kovács Nikolasz nagyon jól megoldotta a jobb oldali védő feladatát, őt biztosan megnézzük még több meccsen is, és lehetőséget kap az első csapatban, de a többiek is jól szálltak be. Két-három olyan játékosra lenne szükségünk, belső védőre, középpályásra, csatárra, akikkel kiegészülve már komoly csapatot tudnánk alkotni. Bízom benne, hogy ezek a játékosok megérkeznek a héten, és velük kiegészülve  sokkal jobban néz ki majd a csapat.”

Bp. Honvéd–Orenburg 1–2 (0–1)

Szentelek

HONVÉD: Gróf – Heffler (Kovács), Cukovic, Mendy (Temesvári), Kukoc – Nagy G., Bamba (Szendrei), Guttier (Sambo), Pölöskei (Májer) – Silvio (Lukács), Abraw (Cipf). Vezetőedző: Supka Attila

ORENBURG: Frolov – Slijakov, Popovics, Csukanov, Bakaev – Maljarov, Sutormin, Popov, Afonyin – Ojevole, Sakhov.

Gólszerzők: Májer, ill. Maljarov, Sakhov

via honvedfc.hu

Felállás

Név GLS AST Lapok
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Subs

Név GLS AST Lapok
12
Sambo ← Guttiner Heider Fernando
13
96 Lukács Dániel ← Silvio Rodrigues Pereira
1
14
15 Temesvári Attila ← Mendy
15
14 Kovács Nikolasz 🏆 ← Heffler Tibor
16
27 Szendrei Norbert 🏆 ← Bamba, N’Ganon
17
20 Cipf Dominik 🏆 ← Abraw, Cameldine
18
22 Májer Milán ← Pölöskei Zsolt
1