Mastodon

Szalai Lászlóval beszélgettünk

Szalai Lászlót alig egy hete nevezték ki a vörös-fekete pilótaülésből katapultáló Morales mester helyére, a pályafutása során első ízben NB1-es felnőttcsapatot irányító, szimpatikus edzővel, az MFA igazgatójával a lefújást követően beszélgettünk.

Pályafutásod során első ízben vezetsz felnőtt keretet az első osztályban az ismert és nem éppen idilli körülmények között. Ennek fényében hogyan értékeled a mai mérkőzést?

Igen, valóban nem könnyű a helyzetünk jelenleg, de igyekszünk helyt állni. A mai találkozón is próbáltunk támadólag fellépni, úgy érezzük hazai pályán kötelességünk egy támadójátékkal kiszolgálni a közönséget, némileg szakítva az elmúlt hetek taktikájával. Ma is megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt megtenni, de gratulálnom kell a Siófoknak bár hozzá kell tennem, egy véleményes tizenegyes szituáció mellett nem mehetünk el szó nélkül- igaz nem ezen múlt a végeredmény. Tudtuk hogy a Siófok alkalmas kerettel rendelkezik a kivárásos taktikához amit sikerre is vittek. Azon dolgozunk, hogy a hibákat kijavítva egy tisztességes teljesítménnyel zárjuk a szezont.

Sadjo nagyon csúnya sérülést szenvedett mi a helyzet most vele?

Épp a lábát jegeli az öltözőben, ami csúnyán feldagadt. Kiválása jelentősen átrajzolta a cserelehetőségeinket, kényszerpályára téve minket. Gyógyulása elképzelhető, hogy hosszabb időt is igénybe vesz, majd a z orvosi vizsgálat után többet tudunk.

A Vasas és az MTK ellenében két komoly fővárosi rangadóval folytatjuk. Mit várhatunk ezektől a meccsektől?

Nehéz bármit is mondani, jósolni, hiszen csak most ismerkedünk a kerettel. Próbáljuk a legjobbat nyújtani, ma is ez volt a cél, és ezen leszünk a továbbiakban is! Nem lesznek könnyű meccsek a hátralevő találkozók, de mindent megteszünk hogy a klub hagyományaihoz méltóan szerepeljünk.

Végezetül egy, a keretre vonatkozó kérdés. A Vasasnál az olasz edző eltávolítása után két lépcsőben játékosoktól is elköszöntek, míg nálunk ma már a sérülés miatt kimaradó korábbi alapemberek mellett más, Moralesnél stabil csapattagok sem voltak a meccskeretben, ellenben akadémiás fiatalok ültek a padon. Ez jelzésértékű a jövőre nézve?

Valóban voltak olyan játékosok akik nem sérülés miatt nem voltak ma a keretben hanem mert úgy gondolom hogy nincs ott a helyük. Most a jelenlegi meccskeret tagjai tették a hét közben a legtöbbet azért, hogy ma itt lehessenek. A jövőről nehéz beszélni, a mi megbízatásunk a szezon végéig szól, majd az újonnan kinevezett vezetőedző dönt a tavaszi keret összeállításáról, hogy kikkel akar együtt dolgozni. Mi addig próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a jelen lehetőségekből.

Köszönjük a beszélgetést és kívánom hogy vidámabb hangulatban beszélgessünk az Eger elleni MK visszavágó után.

Köszönjük szépen.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||