Mastodon

Gereblye #1

Az utóbbi napok (hetek) nagyobb csöndjét megtörendő jelentkezünk e kis szösszenetünkkel, mely címéhez méltóan próbálja meg összegereblyézni az elmúlt napok hivatalos és informális csatornáin érkező Kispest-related híreket, pletykákat, történéseket. A poszt amolyan hírgyűjteményként műfajából adódóan elsősorban link-kollekcióként funkcionál (és amenyiben úgy adódik, funkcionál majd a jövőben), így a részletesebben kifejtett értekezéseket ne itt keressük, ellenben ha van olyan Kispest-szurker aki valami csoda folytán elkerülte volna az itt említett friss hírmorzsákat, az legalább tájékozódhat. (Jó, beismerjük elsősorban a blog által adandó életjelként számolunk e kvázi-rovattal, mert míg testvér-blogjaink naponta ontják a posztokat addig itt a csakakispesten jó ha hetente érkezünk frissítéssel mióta kitört a szünet. Persze ennek is van oka, de egyelőre nem sírunk ezen, talán majd egy tavaszi elposszanás alkalmával, ha a hétköznapi meló túlontúl fejünkre és a blogra nőne a következő hetekben…).

Lássuk akkor: mi is történt az elmúlt napokban?

•    Felkészülés megindult, Supka elégedett a hozzáállással, mindenki igyekszik – tudjuk meg a honlap beszámolójából. Hajdú Norbi cséká közben babérjainkra tör mikroblogjával, mást nem mondhatunk, mint: hajrá! Várjuk a csapatról a belső híreket.

•    TV-sztár lesz a csapat lassan. Előbb az nso-TV forgatott Kispesten (Supka itt vázolja a felkészülési tervet és az elvárásokat), míg a múlt heti Zuhanyhíradóban a sport1 kamerái előtt edzett a keret, nyilatkozott Tóth Iván és Debrő –mint az első Supka-éra tanúi- illetve ismételten megszólalt a kispad új ura, jelezve, már látja a kulcs-arcokat (Hajdú, Debi). Igazolásfronton 2-4 új arc várható, főleg külföldről. Zombori Sanyi bá már éltette is a csapatot, mondván a fiatalokra építés mekkora szimpi dolog – igaza is van, és örvendezünk, hogy végre nem szapulják a sporttévés szakértők a klubot – ritka dolog ez.

•   Ivancsics Gege a fedélzeten? Az official honlap még hallgat ám a Siófok trénere és egyetlen hivatalos médiaszócsövünk a Pepsifoci már cikkben utalt a közelgő bejelentésre. Érdekes döntés, meglátjuk Gellért mely formáját hozza. Ha a kupagyőztes tavaszét, vagy a siófoki vendégjátékáét, örülünk. Ha a 2007 ősze óta nálunk produkált performanszokat, legalábbis felszalad a szemöldökünk. Álláspontunk várakozó.

•    Terheléses eü-vizsgálaton a csapat, mindezt Botis fotójával jelenti a hivatalos website. Román liberónk a District 9 kult sci-fibe is elmehetne castingra a fotográfián látható outfittel, sőt jó eséllyel a jo’burgi slumban tengődő UFO-k is nacijukba csokiznának, ha ebben az álarcban jelenne meg náluk a jó Sorin.

•    A tulaj hosszabb hallgatás után beizzította a blogkazánt, utolsó jegyzete bizony nem kevés (fájdalmas) igazságtartalmat hordoz, bár nem örül az egyszeri szurker a „szívderítő” hazai foci-anyagiháttér helyzetképnek.

Technikai infó: készül már az új fejléc a bloghoz így hamarosan elköszönhetünk a jelenlegi, még Morales-fókuszú 1.0-ás verziótól. A háttéren még szöszölök de remélem jövő héten már új köntös lesz.

•    Végül reklám: várhatóan holnap pedig érkezik a visszatekintő sorozatunk 8. epizódja, Krémer-bébikkel terhelt csapattal, majd Borgulyával, Csertőivel és gólvonalról szabadrúgást kifejelő Horváth Dezsővel. Akit felizgat a hír, figyelje a blog firssítését.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||