Mastodon

Legyél te az új Puskás!

Van Basten a szovjeteknek 88-ban, Maradona és “Isten keze” az angoloknak 86-ban, vagy Zidane kapásból egy BL-döntőn, esetleg Borgulya félpályása a BKV ellen. Emlékezetes, szép, technikailag tökéletes, meg amúgy is fontos gólok a sportág történetéből.

Ide tartozik, hogy úgy mellékesen, volt nekünk egy Puskás Ferencünk, aki nagyjából hasonlót művelt egy legendás mérkőzésen, a londoni angol-magyaron. Megkapja a labdát az ötös sarkánál, visszahúz, elfektet, bevág. Nagyjából ennyi. Ösztönből, igazából felettébb egyszerűen, mégis csodálatosan. Sőt, tanítani valóan! Ez következik most.

Van a neten egy oldal, ahol egy srác próbálja bemutatni, otthon is tanulhatóvá tenni azt, amit az iménti nevek csak csináltak, nem is gondolkodva rajta, ösztönből. Puskás híres visszahúzósa ugyanúgy fent van a listáján, mint Ronaldinho játékossága, Neymar némelyik csele, vagy Roberto Carlos kifliszerű löketeinek magyarázata.

Labdát elő, cipőt fel, irány gyakorolni. Még négy nap van a Vasas elleni derbiig, ha addig nem, a hazai Zeteverésig még össze is jöhet. Sok sikert!

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||