Mastodon

Szépségtapasz az orcánkra. Kispest-Siófok osztályozókönyv.

Bár az újpesti játék okozta csúf kelés még nem száradt le egészen a kispesti fizimiskáról, azért Supka mester és a csapat végül egy nagy fehér flastrommal azért elfedte a csúf heget, kb így összegezhetjük a tegnapi este történéseit. Ahogy vártuk, sajnos kevés néző előtt, viszont remek időben feszült egymásnak a két csapat és részünkről egy borzalmas első félidőt -mely után magam biztos voltam a szokásos, utóbbi évekbeli Sió elleni 0:1-ek, 1:2-k folytatásában, végül nem ez történt, hanem szerencsére a csapat mutatott egy kicsit a tavaly tavaszi hazai biztos menetelés-féleségből – a retrohangulatot fokozandó a 3 gólból kettőt a tavalyi áprilisi hősök, Lovrics és Ivancsics szállítottak. 3:1 tehát ide, de lehetett volna több is, így némileg megenyhült szívvel osztályozhat a szűk egy hete még gyehennáért kiáltó RW. Nézzük!

KEMENES: Szabi szerencsére ma nem a KirályGáborKapusSuli DVD-ről ellesett kijöveteleivel riogatott, inkább tolt 2-3 kisebb védést és egy nagy bravúrt a második félidőben. Némely szögletnél volt, hogy bizonytalanabbnak tetszett, de öklözései ekkor is bejöttek, szóval nem volt gond. Így kellene mindig. 6.

 

LOVRICS: Lovresz az első félidőben kriminális volt: labdakezelési hibák, fölösleges kezezés, rossz passzok. Mire azonban felapplikáltuk volna a korzókorlátra a “Mogát a kezdőbe, Supi” molinónkat, a második félidőre a horvát torony megposszant, nyomott egy trademarkos fejest, ezt követően egy extatikus gólörömöt, majd ettől megnyugodva elkezdte a tavaly tavaszi felfutásait ismételni a jobbszélen. Na ezt az Ivant kedveljük mi nagyon. 5.

DEBRECENI: Három olyan labdába éréssel kezdte a meccset, hogy azt hittük, ma ő lesz a betliBotis, de aztán összeszedte magát és az utóbbi hetek kockázatmentes sztenderdjét hozta le, ezért az 5-ös ma is kijár.

BOTIS: Visszafogott volt és kevesebbet vállalt, látszott, megviselte az utóbbi hetek formahanyatlása. Szívesen javasolnám, hogy 1-2 fordulót pihenjen, majd újult erővel térjen vissza, de nincs alternatívája. Ami még nagyobb baj: mostani gyengébb formája ellenére jövőre úgy fog hiányozni, ha megy, mint egy falat kenyér, mondhat bárki bármit… 5.

VIDOVICS: Végre eredeti posztján játszott és nyújtotta az utóbbi hetekben megszokott játékát, ami már-már az ősz eleji Novák Alexiszt közelíti. Igen, csupán már-már, mivel felfutásai, bár lendületesek, rendre benne van a hibapotenciál, ami sokszor be is következik, ezekből nem egyszer tegnap is majdnem baj lett. Ágyúzása gólt ért volna a végén, erre abból is gólt kaptunk. Hasznos tagja egy magyar középcsapatnak de nagyratörőbb célokra kevésbé megoldás – igaz, minket nem is fenyeget a “nagyratörőbb célok” jelenléte sajnos. 5.

 

TCHAMI: Kopírozhatom be az elmúlt hetek értékeléseit: gyors, rosszul passzol, gyengén lő, mégis fontos láncszem, bla-bla bla. Mindez tegnap este is igaz volt, ám meglepő módon az értelmesebb passzokból kiszállása után több lett – és ez nem azért meglepő, mert ő szállt ki (egy 5-össel, mondjuk), hanem mert Horváth Adri érkezett a helyére. Bizony, a mislényi bulldog ma jobbik arcát mutatta, és hiba gyalázta őt mellettem permanensen egy korzós hang-imperátor, hogy “NBIII-mas szint“, szerintem kullancskodásban már abszolút vállalható a Hore, és tegnap is mutatott összjáték-kompatibilis elemeket. Nekem ez tetszett. 5.5. (Az még inkább, amikor a korzó már felállva tapsolt cseréjekor, ugyanis az egész stadionban csak a derék Adri nem vette észre, hogy Hidi mezét erőlteti magára percek óta nagy erőkkel. EPIC.)

IVANCSICS: Gege megosztó játékos és személyiség, itt a blogfórumon is. Magam pont középúton vagyok: emberileg nincs vele nagy gondom, mint a többségnek, de nem is ájulok el tőle játékosként. Elismerem képességeit, ám már lemondtam arról, hogy Piroska vagy Németh Norbi után ő lesz a következő középen is jó, a feladathoz felnövő ballábas arc. Ehhez kevés. Supka tegnap erőltette, hogy bizonyíthasson, s ha nincs a gól, ami szerintem az egy értékelhető momentuma volt, akkor ez bizony nyögvenyelősködésbe fulladt volna… nem volt jó indítása, és lassú is sajnos. A lába persze még ász, ezt a góllal bizonyította is. Szóval, azt mondom emberileg járt neki a taps a cserekor (látszott, hogy bizonyítani akar), a játékért  viszont  még nem annyira. 5-ösét csak a sorsdöntő találat miatt adom meg egy 4-es helyett. Cseréje, Hidi nyomhatott egy-két sprintet, meg tett egy-két ezúttal jó labdát. Talán neki is jót tett a pihenés, lassan megnézhetjük őt egy egész meccsen is (-).

MARSHAL: De csak lassan, mert Muflon barátunk bebetonozta magát a kezdőbe! És jogosan! Még nagy kritikusa, Hanta kollega is elismerően hömmögött a Borsodijába a korlátnál, sőt, az egyik Marshal-bombát követően már egy plüssmuflon beszerzését vizionálta magának, amire majd varr egy Honvéd-mezt. Lelke rajta! Mindenesetre afro szűrőnk tegnap is megoldotta feladatát, egyre magabiztosabb, és állandó hátrapasszai mellett többször is jól tört előre, s ha még gyakorolja is a lövéseket, ebben jobb lehet, mint Akassou. Kár, hogy kölcsönben van csak itt ő is, ha minden igaz…6.

VÉCSEI: Az első, hosszabb távon beválni látszó akadémista, ezt most már kijelenthetjük. Mi lett a tavaly ilyenkor Győrben daraboskodó kis arcból, csak pislogok. Odateszi magát, nem “verneskedik”, ha ütközni kell, és ma megint volt egy remek és egy egyenesen zelenkai labdája, amit mondjuk Gegétől várt volna év elején a szurkolósereg, de most Bálint hozza ezeket. Ha még tovább érik és még többet vállal majd, akkor hosszú idő után lehet egy örömteli juniorunk. Hajrá! Meg kell adnom a 6-ost ezúttal is, nincs mese!

DÉLCZEG: Supka az interjúban dicsérte őt a második félidő miatt és tényleg, akkor egész ügyesen került helyzetbe kétszer is, kár , hogy egy alkalommal gyáva megoldást választott, egyszer pedig Ribánszki védett bravúrral. Lassan tehát látok esélyt Dél bepörgésére, a következő fordulókban azért lesznek verhető ellenfeleink (Paks, igen, Kapos, sőt, Pécs!), ha most még szerezne némi önbizalmat néhány góllal, mindenképp megtartanám őt jövőre is… 5.

 

HADZICS: Sérülésből tért vissza és szenvedett egy félidőt: tegnapi játékunkhoz lassú volt, most típusilag nem illett a csapatba. Diósgyőrben, vagy itthon a DVSC ellen jobban kijöhet majd erőszakossága – ha addig le nem sérül újból. 4Cseréje, Faggyas, nekem eddig nem volt a szívem csücske, kicsit korai Dobos Attilára hajaz, aki pörög, pattog, csak néha a labdában bukik fel, akkora a fordulatszám. A gólt viszont szépen beheggesztette, és bizony ez előtt és után volt több jó kényszerítő-részvétele is. Gyorsnak meg gyors. Nem tudom…talán lehet még belőle valaki nálunk, bár még szkeptikus vagyok, ma azért az 5 kijár.

* * *

 

A korzó létszáma és hangulata, “teljesítménye” a csapat tavaszi formájához igazodóan visszafogott volt. Mosolyra csak akkor húzódott a szánk, mikor megláttuk, hogy az egyik (amúgy rendszeresen Puhlbérencező) törzstag a korlátra támaszkodó Puhllal eszmecserél kedélyesen az első félidő derekán, illetve amikor a Kispesten is méltán népszerű őszapó partjelző kapta meg a Pápa ellen kezdőrúgó korzólegendától a Bujtor-féle Csöpi filmekbeli Székhelyi József monológokat idéző “Mit csinálsz, te… te… teeeeee… te…mit cs…te…mit…te…mit…te…te….ö…. K***A ANYÁD.”-szentenciát, ami azért szoftos derültséget okozott. A Kapos ellen reméljük, még többet és meg jóízűbben tudunk nevetni – és örülni.

Címképforrás: noticiasdelsol.freeblog.hu

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||