Mastodon

Első körben egy hatos pakk a távozók listáján

Nem szaroztunk sokat a szombati győztes idényzáró óta, és tegnap elköszöntünk a mestertől, hogy megtudjuk Cinzano Martini Marco Rossi lesz majd az, aki büszke, hogy a Honvédnál dolgozhat. Természetesen ismeri a keretet, az elődje remek munkát végzett, célja a fiatalok beépítése, fazont szabni a csapatnak, és támadni, támadni, támadni. Mivel minden új edző így kezdi, ezért a misternek (ahogy Olaszországban nevezik az edzőket) mi is megadjuk a szokásos türelmet.

Akik viszont nem kaptak több időt, mert mint már említettem cseppet sem szaroztunk: máris távoztak a lejáró szerződésű labdarúgók, senkivel sem hosszabbítottunk. Kemény névsor.

  • Akassou, Jean-Baptiste: Talán az egész bajnokság legjobb szűrője, akinek bár eldurrant néha az agya, és távozásával fényesen bizonyítja a klubvezetés, mennyire képtelenek vagyunk jól bánni az igazi értékeinkkel. Az utóbbi fél évben nem játszott, amikor pedig piacképes volt, nem adtuk el. Érthetetlen.
  • Bozovic, Bojan: másodszorra is itthagy minket, túl fogjuk élni valahogy.
  • Botis, Sorin: A Tanár Úr. Pedzegette már egy ideje, hogy menne, tavaly is csak egy évet hosszabbított, húzza haza a szíve. Egy korszakos centerhalf búcsúzik a Honvédtól. Három idényt töltött nálunk, Debivel párban ők voltak a fix kezdők középen, és ha Andris csak annyira lesz jó játékos, mint Sorin volt, akkor hosszú évekre megoldódott a védelmünk kérdése. Köszönjük, Sorin!
  • Ceolin, Nicolas: Győrből fél évre kölcsönbe, március óta tudtuk, hogy megy. Több lehetett volna benne, ennyi sikerült, nem kár érte.
  • Diaz, Navarrete: Managere úgy harangozta be, Navarretét a Manchester City is tesztelte, tehát lehet valaki. Utólag kiderült, hogy a belga harmadik vonalból érkezett fél évre kölcsönbe és középhátvéd. Legjobb tudásunk szerint a második csapatban játszott egyetlen meccsecskét.
  • Horváth Adrián: A mislenyi pitbull, akit sokáig képesek voltunk lenézni, mit keres itt egyáltalán, de aztán valahogy mindig és mindenkinél bejátszotta magát a csapatba. Remek 13-14. játékos volt, hiányozni fog.

Vajon ki a lesz a következő?


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||