Mastodon

Kecsöppel felszolgált catenaccio

Néhány hete érkezett postaládánkba egy kedves olvasónk – természetesen – fiktív alapokon nyugvó történelmi előretekintése, amit akkor még nem éreztünk időszerűnek, de ma, miután Supka Attila utódjának kinevezték Marco Rossit, úgy gondoltuk megosztjuk veletek.

A tovább után röhögjünk együtt magunkon.

2012. július

HonvédTV: ”Régóta ismerem a Honvéd tulajdonosát. Büszke vagyok, hogy Puskás Ferenc egykori klubjánál dolgozhatok, Szurgent Lajos kiváló segítség, európai középcsapat formálódik Kispesten.”Cinzano Martini a Honvéd új vezetőedzõje.

2012. október

Hemingway tulajdonos blogbejegyzése: A szereplés méltatlan a nagy múltú klubunk hagyományaihoz, váltanunk kellett.”

Cinzano Martini a pepsifocinak: A körülmények nem voltak európaiak, a játékosok két hónapja nem kaptak Erzsébet utalványt.”

Hemingway tulajdonos blogjában válaszol: ”Sajnos egykori vezetőedzőnk komoly mentális problémákkal küzdött. Egyébként sem tudom, ki hozta ide, egyszerű büfés volt az olasz harmadosztályban.”

2012. november

A Vasas közleménye: Marijan Vlak ismét bizonyította alkalmatlanságát, vele veszélyben a feljutás. Az új befektetőjelölt szerencsére már ajánlott egy magyarországi tapasztalatokkal is bíró szakembert, Cinzano Martinit.”

2012. december

A Nemzeti Sport címlapja: ”Hazatértem!” – Herczegfalvi Zoltán tudja, mit köszönhet George F. Hemingwaynek.

2013. január

Pepsifoci: ”A tervezett eritreai túra ugyan elmaradt, de a Honvéd játékosai kiváló körülmények között készülhetnek egy gyömrői általános iskola salakos pályáján. Rossz hír viszont, hogy Eduardo Njodo mégsem írt alá, a Fradinál ugyanis ingyen parkolóhelyet is ígértek neki.”

Hemingway tulajdonos blogbejegyzése: ”Nem értem mi a gond a salakos pályával, 30 centi hó alatt úgysem látszik…”

2013. február

Hemingway tulajdonos blogbejegyzése: ”A koszovói irányítónk sajnos már a játékoskijáróban megsérült, de célunk továbbra is a nemzetközi kupa.”

2013. március

Népszabadság főcím: Kispest, kis foci”

2013. április

Prukner László a Harmadik félidőben: ”Fontos kiesési rangadón szereztünk egy pontot a Fradi ellen. Ha Oláh Lóri nem marad le Bárányos beadásáról, nyerhettünk volna. Amióta Pölöskei Gábortól átvettem a csapatot, mentálisan erősödtünk. Én nem adom fel, bízom benne, hogy a hátralévő öt fordulóban megszerezzük a bennmaradáshoz szükséges 30 pontot.”

(Természetesen minden csak fikció, a szerző játéka a szavakkal.)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||