Mastodon

Névadó kerestetik

Az megvan, hogy 26-án Felcsútra megyünk felkészülési meccset játszani?

Az megvan, hogy 26-án a Honvéd egy olyan csapat ellen lép pályára, amelynek a neve a Honvéd történetének egyik legnagyobb legendája?

Az megvan, hogy ha 26-án, vagy később egy Honvéd vs. ez a csapat meccsről kéne írnunk, akkor az úgy kezdődne, hogy Honvéd vs. Puskás?

Az megvan, hogy mi ilyet soha, de soha nem fogunk leírni?

Mert hogy nézne ki egy honvédos blogon, ha saját magunk ellen játszanánk? Ezért itt és most névadót keresünk az ellenfél számára. Az Arsenal-blog a legnagyobb londoni vetélytárs, a Tottenham nevét például egyszerűen nem hajlandó hasábjaira venni (jó, ez egy kicsit műnek hat Budapestről, Magyarországról nézve, de ezen most lépjünk túl), inkább – emlékeztetve őket a sorozatos 5-2-es picsázásokra, 5pur2-nek, esetleg Sp?rs-nek nevezi. Tetszik.

Valahogy így szeretnénk mi is eljárni a Puskás Akadémiával. Azt elfogadjuk, hogy vannak, mert fontos amit csinálnak, gyerekek tanulnak, sportolnak náluk, a magyar fociért csinálják, ami szép és jó, és minden elismerésünk, de az nem jó, ha mondjuk idén feljutnak és ellenünk fognak játszani, mert akkor heveny névzavarba kerülünk.

Tehát találjunk ki valami olyan nevet, amit majd használhatunk, ha velük játszunk és rájuk. Fontos, hogy semmi, de semmi aktuálpolitikai utalást, káromkodást ne tartalmazzon, legyen inkább vicces, kedveskedő, de eléggé abszurd is ahhoz, hogy – ha már máshoz nem – legalább a névadó humorához felérjen.

Amik eddig felmerültek:

  • A korábbi Honvéd Szabó Lajos SE, Honvéd Szondi SE mintájára H. Felcsút SE.
  • Az Aranycsapat mintájára Aranytartalék FC.
  • Esetleg Puskás becenevére utalva Kisöcsi FC.
De mivel igazából egyikkel sem vagyunk elégedettek, várjuk kommentben a további javaslatokat!

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||