Mastodon

Őszintén, tiszta szívből szeretünk

Szeretjük a ……. …..-ot, mert a ……. …..-nál olyan sohasem fordulhat elő, hogy a tudomásukra jut valami, és arról nem tájékoztatják azonnal a közvéleményt. A ……. …..-ot előállító nyomdában mindig van tartalék piros és fekete festék a szalagcímeknek.

Szeretjük a ……. …..-ot, mert a sajtónyilvánosság minden eszközével harcol a bunda ellen. A legendás kockás füzetet, amelyben egyben adták át számukra az egyik itthon működő, fogadási csalásokra specializálódott szervezet névsorát, azonnal és hiánytalanul publikálták, a benne szereplő nevek ellen az illetékes hatóságoknál feljelentést tettek.

Szeretjük a ……. …..-ot, mert mindig aktuális, hogy a legfrissebb számokban mindig a legfrissebb híreket találjuk. Természetesen a ……. ….. is szereti a történelmet, ezért néha olyan régi dolgokról is ír, mint amikor a legnépszerűbb magyar focicsapat bundák sorozatával nyert bajnokságot. A ……. ….. objektív, ilyenkor elismeri, a bunda akár előfordulhatott elvétve máshol is, mint például a honvédség csapatánál. A ……. ….. a csalás minden formáját elítéli, történjék az akár Skálás szatyorral, libamájjal, vagy külföldi fogadóirodák homályában. A ……. ….. ezekről is azonnal tájékoztat, de legalább akkor, amikor értesül róla, tekintet nélkül arra, hogy az esetleges szereplőkkel akár személyes ismeretségben állhatnak egyes újságírói.

Szeretjük a ……. …..-ot, mert a ……. ….. újságíró között nem találunk olyanokat, akik egy-egy klubnak, klubvezetőnek a lekötelezettei, akik pusztán betyárbecsületből elhallgatják a tudomásukra jutott piszkos ügyeket.

Szeretjük a ……. …..-ot, mert az nincs, hogy egy levitézlett, az idült alkoholizmus veszélyétől fenyegetett egykori játékos úgy szerezzen magának állást, hogy a saját kapcsolatrendszerén és tudásán kívül, elfogadja az önzetlen segítséget a ……. ….. egyik fontos munkatársától. A ……. ….. munkatársai ugyanis nem csinálni akarják a sportot, hanem tudósítani róla.

Szeretjük a ……. …..-ot, ahol olyan egészen biztosan nem fordulhat elő, hogy kihasználva az egyszereplős piacukat, maguk akarják megmondani, mi az etika, mi a norma a világban, és ezt a homályos képzetüket kívánják megkövetelni a magyar labdarúgás szereplőitől.

Szeretjük a ……. …..-ot, mert a ……. …..-nál nyilvánvalóan példa nélküli, hogy provokatív módon, szinte a saját testi épségüket kockára tegyék azért, hogy a másnapi példányszám valamivel magasabb legyen. A ……. ….. újságírói számára nincs szükség kétes ismertségre, a ……. …..-nál nincs helye a középszerűségnek, a ……. ….. a magyar újságírás elitcsapata.

Szeretjük a ……. …..-ot, mert kulturáltan, a dolgokat a végletekig körüljárva hoznak meg csak olyan döntéseket, hogy mivel nem törtek fel egy honlapot, ezért inkább nem közölnek híreket a honlaphoz tartozó csapatról. A ……. ….. nem ismeri a hirig fogalmát.

Szeretjük a ……. …..-ot, mert a ……. ….. egy annyira hiteles sajtótermék, hogy ha bármilyen kontextusban leírnánk a nevét, akkor már a gondolattal is nagyon csúnya hitelrontást követnénk el.

Szeretjük a Nemzeti Sportot, mert a kipontozott helyek egyikére sem tudjuk behelyettesíteni a nevét.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||