Mastodon

Az akadémisták már valóban a spájzban vannak

Hidi, Ignja és Vernes játszotta ebben a szezonban a legtöbb meccset, ha minden sorozatot (NB I, NB II, Magyar Kupa, Ligakupa) egyben nézünk. És érdemes egyben néznünk, hiszen egyre több akadémista áramlik felfelé a nagycsapat irányába. A két keret között biztosított az átjárás, 20 játékos (az összes, 59 pályára lépőből) mindkét csapatban szerepelt legalább egy alkalommal.

Érdemes megfigyelni, az első tízben mindössze két légióst találunk (Ignja és Lovric), Gege, Szabi és Délczeg személyében három magyar igazolást, a többiek mind saját nevelésűek: Hidi és Debi még az akadémia előtti időkből, Baráth, Vernes és Nagy Geri viszont már az MFA-ról.

A további lista a hajtás után látható a már jól ismert infografikás megoldással. Grafikonunk, mint mindig, ezúttal is interaktív, tessék nyugodtan végigklikolni a cím alatt elhelyezett gombokat, és meglátni, az akadémisták már valóban a spájzban vannak.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||