Mastodon

Az már nagyjából tuti, hogy lesz új stadion Kispesten

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa a Digisport pénteki Reggeli Start című műsorában azt mondta, hogy egy angol stílusú, 8-9 ezer néző befogadására alkalmas stadion készül majd el a főváros XIX. kerületében.
“Úgy látjuk, ahogy a kormány döntött, és Vígh László kormánybiztos már dolgozik is ezen, hogy egy új stadion fog épülni a jelenlegi Bozsik Stadion helyén. Én úgy gondolom, hogy ez 2015 végére elkészül, de pontos időpontot majd csak akkor tudunk mondani, amikor meglesz a közbeszerzés” – jelentette ki Hemingway.
Hozzátette: nagyon reméli, hogy az új stadion nemcsak a labdarúgóklub számára lesz jó, hanem egész Kispestnek, sőt, az egész dél-pesti régiónak, mert a szavai szerint gyönyörűnek és modernnek ígért létesítmény nemcsak labdarúgó-mérkőzésekre, hanem egyéb rendezvények megtartására és még sok minden másra is alkalmas lesz.
“Azt gondolom, hogy ez az infrasruktúra-fejlesztés nemcsak a labdarúgásnak, hanem Magyarországnak is létkérdés” – fogalmazott a klubtulajdonos, aki azt még nem tudta megmondani, hogy az építkezés idén hol játssza majd hazai mérkőzéseit a Budapest Honvéd.

(via mti)

Olvassunk kicsit a sorok között, mert lehet, hogy nem egyedül én nem örülök így, és ebben a formájában ennek a hírnek.

Klafa, szupi, hűdecsudijó, lesz új stadion Kispesten! Hurrrá! Az viszont csak nekem tűnik fel, hogy a tulajdonos(!!!) nyilatkozata alapján a klub is csak ennyit tud a dologról? 8-9 ezer fős, és majd elkészül. Ennyi.

A kormány döntött, a kormánybiztos dolgozik, (…) én úgy gondolom. Semmi egyeztetés? A klub érdeke, a klub kívánalmai nem számítanak? Lesz és kész? Lesz és kész!

stadion_kispesst_latvanyterv
Egyre valószínűbb, hogy ez csak egy rajz és nem több

Gyönyörűnek és modernnek ígérik. Akkor a klub honlapján lévő tervek micsodák? Valaki most hülyére vesz nagyon valakit, úgy érzem. Már eddig is gyanús volt, a képek inkább egy harmincezres arénához tartozhatnak, mintsem egy harmadakkorához, de most már azt sem tudjuk, mennyire vehetőek komolyan. Láthatóan nincs semmi egyeztetés a felek között, szóval ezek is csak úgy vannak.

Csókolom, hogyan lehet így kommunikálni egy ennyire fajsúlyos dolgot? Végülis semmi különleges nem történik, csak éppen megszűnik az évtizedek óta belakott otthonunk, ledózerolják, jön helyette valami más, mindez néhány éven belül, és a klub vagy nem tud róla semmit, vagy igen, de akkor nemes egyszerűséggel hülye. Ilyet hogy lehet csinálni? Hogy lehet így nyilatkozni?

Lassan meg kell szoknunk, a klub mondandója szintjén a szurkoló a szent cél, a meghódítandó valami, miközben a valóságban csak nyűg, ha pedig az otthonáról van szó, akkor még véletlenül sem partner. Minek is bevonni a döntésbe.

Vagy félő, a helyzet még rosszabb, és a klub maga sem partner az építtető állam felé, egyszerűen nem tartja fontosnak beavatni a dolgokba. Kapsz egy stadiont, és kussolj! Akkor viszont nagy a gond, nagyon nagy.

(Olyan dolgokba pedig már ne is menjünk bele, hogy egy temető, egy gyár és egy vasútvonal által határolt sokszögbe telepített stadion mi mindenre használható még, ha nincs közlekedése, és a környék jelenleg ott tart, hogy a legközelebbi kocsma a Templom téri Guriga, alig negyed óra sétára. Bárki, bármit komolyan végigrágott ezzel a beruházással kapcsolatban?)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||