Mastodon

Amerikában már megoldották #NOT

negerek_a_buszonRöhögtem egy nagyot a cink egyik mai cikkén. Arról van benne szó, hogy a  Los Angeles Clippers kosárlabdacsapat tulajdonosának kiszivárgott egy beszélgetése, amiben a mexikói barátnőjét arra kéri, hogy ne pózoljon mindenféle közösségi megosztókon négerekkel, valamint ha lehet, ne nagyon hozza ki őket a csapat meccseire.

Mondta a tulajdonos. Meg még kacifántosabbakat is. De nem ez a vicces, hanem az, hogy a mi tulajunk pont a Clippersnek szurkol, miközben itthon mindent megtesz a lelátói, valamint úgy általában a verbális rasszizmus visszaszorításáért, amiért egyébként minden tiszteletünk.

A lényeg, hogy Amerikában már megoldották, nincs négerezés a stadionokban, ellenben minden gondok csírája, a verbalitás mentális háttere még ott is vígan lubickol a kis fejecskékben. Utóbbi ellen tenni lehetetlen, a politikailag korrekt beszédű stadion pedig csak egy látszat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||