Mastodon

Tisztelet a hősöknek – II. – A szolidaritás

Az MTK már egy nappal korábban elérte célját, a felcsúti Puskás Akadémia elleni 2-1-es hazai győzelemmel ugyanis biztosította bent maradását az NB I-ben. Pedig Torghelle Sándor öltözködés közben(!) megsérült, így nem játszhatott.

A meccs egyik legfurcsább epizódja mégis az volt, amikor a hazai klubvezetők a biztonságiakkal üzenték meg a szurkolóknak, hogy ne „bántsák” a felcsútiakat. A kék-fehér keménymag azt énekelte ugyanis, hogy „Nem a tiétek, nem a tiétek, a Puskás név az nem a tiétek!”.

A nóta valószínűleg a díszpáholyban helyet foglaló felcsútiaknál verte ki a biztosítékot.

via Vasárnapi Hírek

imga3241_mtk_szurkolok
Képünk illusztráció

Emtékás forrásunknál rákérdeztünk, tényleg így volt. Valóban volt nóta, valóban szóltak a biztonságisok, hogy utána minden menjen tovább, legfeljebb a szeku állt közelebb. További információ, hogy a tribün jórészt nyugdíjas közönsége szinte végig a díszben helyet foglalgó Nemzet Gázszerelőjével foglalkozott, így nyilvánvaló, hogy a puskásozókon kell elverni minden port.

Innen is, és ismét szeretnénk gratulálni a felcsútiak legendás nagyvonalúságához.

Amúgy az MTK tábora nem az első volt, aki kiállt az igazunk mellett, vagy legalább egy értelmezhetetlen torzszülött ellen. Néhány hete a diósgyőriek egy “Puskás, Kispest, Hungary” feliratú drapériával fejezték ki szolidaritásukat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||