Mastodon

Újabb kritika a debreceni meccsről: Gazdagot, a szinte debütánst láttátok a legjobbunknak

gazdag_dvsc
Nem volt egyszerű dolgom a 0-4 utáni osztályozókönyvre érkezett válaszaitokból kiszűrni a nyilvánvaló trollkodásokat, első felháborodásokat és a többi egyéb indokból elkövetett értelmezhetetlen választ. Végül az lett, hogy az egyes rekordoknál szemre lekaptam a legkisebb és legnagyobb szórásokat, így nem maradtak a csupa egyesek, és nem maradtak a légiós egyesek, akadémista tízesek sem. Ebből jött ki Gazdag.

Akit ha indokolnom kéne, simán bemondanám: kritikát fogalmaztatok meg, méghozzá a jelenlegi rendszerrel szemben. Basszus, Dani a második meccsét játszotta a bajnokságban, először kezdett, és bár valóban nem mozgott rosszul, azt is a javára merem írni, hogy a kapu mögül sokszor összekeverhető volt Hidivel (hasonló frizura, alkat, mezszám), így a látványosan hibás megoldásokkal azonnal Patrikot találtuk meg, már csak reflexből is.

Szóval Gazdag tényleg nem volt rossz, volt néhány egészen vállalható megoldása, de nem ez a meccs lesz az, ami alapján lecsap rá valamelyik nagy nyugati élklub. Ahhoz társak is kellenének.

A mezőny másik vége sem meglepő: Vidovic nyilván, Kosnic adja magát, Portillát pedig VW is látta és lekapta félidőben. A csapatátlag velük 1,43, nélkülük 1,6 lenne, ami elsőre nem nagy különbség, de azért ütős, hogy ötös skálán hárman úgy húztak le belőlünk két tizedet, hogy Gazdag 1,82-vel már nyerni tudott. Részemről köszönném nekik a részvételt (#nem), és bemondanám a viszlátot.

(merthogy) Ne álljunk meg VW-nél, aki lehet tényleg egy szimpatikus ember, felkészült edző, de hagyta magát, hogy bábként mozgassák, vagyis szükségszerűen buknia kellett. Most jöhetne a további kolonc is.

#más

VW azt nyilatkozta, nagy volt a széthúzás az öltözőben, a magyarok, a szerbek, spanyolok(?) és az afrikaiak elkülönültek egymástól. Kérdem én, mit vártál, te szerencsétlen? Egy akadémiai csapatnál, ahol a keret felét olyanok adják, akik négy évig egy fedél alatt nőttek fel, majd hirtelen azonnal befogadó közeg lesznek, és jópofit vágnak a félévente idekerülő random arcokhoz? Talán nem így kéne összerakni egy keretet.

Nyilván most nem azt mondom, hogy egy köcsög kirekesztő banda a kispesti akadémista, hanem azt, hogy ez a világon mindenhol így működik, mert így működik az emberi természet. Igen, klikkek lesznek, pusztán már azért, mert régebb óta ismerik egymást, az újakkal meg idejük sincs megismerkedni, addigra már rég máshol vannak.

Ennyit akartam még hozzáfűzni, és gratulálni Daninak, remélem meghálálja a bőségesen megelőlegezett bizalmat.

Az összetett állása itt látható:

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||