Mastodon

Véget ér a móka mára, zárul az ősz roller-tára

keep-calm-cause-it-is-finally-overMa a Győr ellen végre lezárjuk az elmúlt évek egyik legsivárabb őszét. Mit mondjak, ideje már. Hogy a zárás javít-e az összképen, esetleg egy totálisan indifferens, sorrendben harmadik iksz jön, vagy Miriutáék felteszik a töviskoronát az izzó trónon szép lassan elszenesedő oroszlánra?

Ez derül ki ma kora délután.

Az van, hogy nincsen. Mármint sok választási lehetőségünk nincsen. Igazából már Pápára és Újvárosba is úgy utaztunk le, hogy én azt mantráztam magamban: győzni fogunk, mert győznünk kell, nincs más lehetőségünk, ha egy vállalható tavaszra vállalható esélyekkel szeretnénk ráfordulni. Ehhez képest se Pápán, se az Eszperantó úton nem sikerült győzni, így a papíron legnehezebb már-tavaszi-de-még-őszi meccsünk, a Győr elleni hazai az, ahol valamelyest be kéne pótolni ezeket a pontelvesztegetéseket. Azaz ma megint győzelmet tippelek, mert győznünk kell.

Bármennyire is remegő lábakon áll ez az öntörvényű tipp, ez maradt a lelkünknek. Meg a játékosoknak, akik remélem, szintén így gondolkodnak, és egyfajta önbeteljesítő jóslattá transzformálják át a szombati télelőn győzelmi kényszerünket. Mert muszáj.

Aztán ott van még egy fonál, ez már objektívebb, az, amivel itt a blogon vigasztalgatjuk magunkat az elmúlt hetekben folyvást: hogy Csábi alatt látunk valamit megmozdulni, alatta alakul valami, hogy nem vagyunk annyira rosszak, hogy pariban vagyunk az ellenfelekkel, csak… Csak az az első átkozott győzelem nem jön. Viszont mondhatjuk, hogy ennyi, ha nem is jó, de legalább vállalható teljesítményt hozó meccs, annyi kapufa, kapusbravúr, elidegeskedett helyzet után egyszer végre jönnie kell a három pontnak is, egyszer végre befele pattan majd a labda, egyszer végre Gyula időben passzol, egyszer végre Bobál berúgja, vagy Proszi beb@ssza.

Kezdőn polemizálni mégannyira sincs értelme, mint Vierchowod montecarlo módszert követő fullrandom csapatösszetételeinek megtippelésénél, vagy az elmúlt hetek kezdőcsapat saccolásainál: hisz van kb. 16 bevethető játékosa Csábinak, így max az a kérdés, hogy Ignja visszakerül-e a kezdőbe, vagy hogy mikor unja meg csábi Vidovics önveszélyes játékát a bal oldalon.

Okosabbakat meg egyszerűen nem tudok írni. Ma ki kell menni a pályára és ebben az ótvar időben, ennek az ótvar ősznek a végén valahogy meg kell verni a Győrt. Nem tudom, hogyan. Valahogy.

Aztán a hó borítsa be jótékony leplének homályába ezt az elmúlt 4 hónapot.

Címposzter: www.thepotholeview.com