Mastodon

Visszatérve még a tegnapi edzőmeccsre

vs_soroksar_pmAzt írja a honlap, hogy Csábi Jocó szerint, idézem:

Feltűnt két próbajátékos is, a francia Pierre Morgan és a német Kevin Holz. Az ő sorsuk még a héten eldőlhet. Ahogy tegnap a meccs után Csábi József sejtelmesen nyilatkozta „az egyik teljesítménye bizakodásra ad okot”. Morgan egyébként a hiányposztnak számító balhátvéd pozíciójában futballozott. – honvedfc.hu

Ajvé.

Az már fix, hogy a szerb Punosevacot leigazoltuk (neki még szüksége lesz becenévre, mert nem fogom mindig bepötyögni a hivatalosat), és való igaz, nem mozgott vészesen. Volt egy jó fejese, egy balos kapása laposan, tizenhatról, alig mellé/oldalhálóba, valamint félpályánál egy szép labdalevétele lefordulással kombinálva. Amúgy meg méretes jelenség, középen inkább őrlődjön őkelme, mint szegény Gyula még egy félévet vészmegoldásként. Mindenkinek jobb lesz így.

Ja, és még mielőtt szidni kezdenénk, azt ne feledjük, hogy néhány éve a román bajnokjelölt Galati igazolta le, ami azért fontos, mert például magyar játékost utoljára a Temesvár vett, és az még a Simek volt – nem manapság. Vagyis ők akkor láttak benne valamit, ami megüti az NB I-nél valamivel markánsabb bajnokságuk szintjét.

Ellenben ha végiggondolom, hogy Jocó vajon kire gondolhatott a “bizakodásra ad okot” kitétel alatt, akkor bizony gondban vagyok. (A próbajátékosainkról itt olvashatsz bővebben.) Kezdjük azzal, hogy bemásolom magamat ide:

A lényeg az, hogy a négerként emlegetett srác Morgan, a francia amatőrligából, és nálunk balhátvédként próbálkozik. Nem akarom szépíteni, de egyszerűen szánalmas volt a teljesítménye. Már ahogy én láttam. Beforgatták, könnyedén elmentek mellette, gyertyát rúgott a kapuk előtt, fogalmatlanul szaladgált, látszott rajta, még életében nem játszott legalább magyar NB II-es szintet megütő csapat jobbszélsője ellen. Mondom, iszonyatos volt, nagyon nem a mi szintünk.

Itt tartottam 31 perc után (l. a beidézett twit), majd két percre rá beküld egy viszonylag normális szögletet az ötös közelebbi sarkárára, és beszartok, a labda fejelőmagasságban érkezik, ahol Puno (egyelőre maradjunk ennél) megcsúsztatja. Igaz, hogy utána kicsi flipper jön, de Gyulabá hamar eszmél és bevágja, mert ő alapjában véve futballista.

Szóval Morgan ennyi volt, mert utána újabb fél órán át szörnyülködtem a teljesítményén. Lehet, hogy én vagyok vak, vagy futballhoz egyáltalán nem értő (ez utóbbi igaz), de nagyon remélem, hogy Jocó nem rá gondolt, mert ezt a szintet a másikBobál is simán hozza, ha minden szakad, igaz, kissé lassabb lesz a szélsőjátékunk az oldalán, csak épp a védekezésünk jobb. Nekem nem kell Morgan, maradjunk ennyiben.

A másik, akire Jocó gondolhatott a német Holz. Róla annyi maradt meg, hogy először azt hittem, az U15 csapatunkból kapott valaki idő előtt bizonyítási lehetőséget. Egy alacsony, tejfölszőke kissrác kezdet egyszer csak karistolni a jobbszélünkön, és ennyi. Bevallom több nem maradt meg belőle, bár az is igaz, a mérkőzés ezen időszakában inkább a Soroksár támadott, és nem egyszer kellett Czuczinak bravúrral védenie, vagy Borának a gólvonalról felszabadítania.

Mégis az van, hogy a róla-semmit-sem-tudok-mondani-Holz inkább, mint Morgan.

Most már tényleg érdekel, hogy Jocó kire gondolt.

(megjegyzés: nem lepődnék meg azon, ha egyikük sem kapna szerződést. Ugyan nem látjuk őket edzéseken, viszont amit tegnap igen, az alapján nem többek/jobbak a már meglévő játékosoknál.)

fotó: babar

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||