Mastodon

Bárcsak tényleg lenne egy Tállai Menougong nevű festőnk

tallai_orban_puskasMezőkövesd főmuftija, Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára egy Puskás Ferencet Orbán Viktor miniszterelnök válogatott mezes labdarúgó háttéralakkal ábrázoló festményt nyújtott át Orbán Viktornak, vélhetően tisztelete jeléül.

Amúgy Tállai és a magyar futball nálam akkor jött elő legutóbb mint kontextus, amikor a hajba borotválható mintázatok hazai királya, George Meneougong lenyilatkozta, mély tisztelete jeléül, akár lehetne ő is Tállai. Innen már csak egy lépés elképzelnem, ahogy a talpig matyóba öltözött Tállai Menougong megfesti az Öcsi bácsit, és az őt jobbról támogató Orbán Viktor közös portréját.

Amúgy a kép, ha takarékon is, de berobbantotta a mémgyárat.

orban_puskas_szarvasA lényeget szarvas emelte ki nekünk, elforgatva, áttranszformálva a nyolcvanas évek pedagógusnapi ajándékának, a nagy doboz bonbonoknak díszcsomagolása mögött felfedezhető, amúgy tárlatgyanús képet.

puskas_pele

Magyesz azonnal lecsapott a lehetőségre, és publikálta a fiatal Orbán Viktor találkozását Puskással. Páratlan, és egyben ritka felvétel.

puskas_ov_sailorripley_nagy

Shhh… hagyd, hogy elnevezzek rólad egy fedett sportlétesítményt. 2015 – adta címül alkotásának sailorripley, a tumblr-scéna egyik photoshop-guruja. Mi pedig a dekadens avantegarde és a dadaizmus feltétlen híveként bármikor kiakasztanánk a falunkra.

mona_lisa_ovEzt pedig már én teszem hozzá. Az ex-ferencvárosi (bzmg, lada, kösz a tippet) Leonardo egy elfeledett festményén szintén felfedezhetjük Orbán Viktort, mint mellékalakot. A középpontban található nőalak vélhetően Felcsút védőszentjét, Szent Taót ábrázolja.

Bónusz egy találós kérdés a facebookról:

Grosics, Buzánszky, Orbán, Lantos, Zakariás, Bozsik, Budai, Kocsis, Hidegkúti, Puskás, Czibor, hol a kakukktojás?

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||