Mastodon

Kis kispesti kerekasztal – III. rész

kerekasztal2Harmadik, egyben befejező darabjához érkezett az első kis kerekasztalunk, ahol a korábbi két részben olyan fontos témákat érintettünk, mint az igazoláspolitika, valamint a klub és a szurkolók kapcsolata. Három kérdés maradt mindössze hátra, de talán a legkeményebbek, ha szeretnénk hosszabb távon is Kispestben gondolkodni.


7.) Hemingway-jel vagy nélküle?

veghhanta: Most már egyre inkább: nélküle, viszont nem állambácsi újabb csapataként. Egészen Csábi kirúgásáig valamiféle status quo híve voltam, de ott sikerült egy annyira, de annyira mélyütést bevinni az értékrendemnek, hogy tántoríthatatlanul a szakítás akarói közé álltam.

RobWarzycha: Sose hittem, hogy ezt ilyen kategorikusan kimondom egyszer, de tényleg jobb lenne már mással. Csak kérdés, lesz-e más, amire Hanta ugyan mindig írja, hogy nem ez az érdekes, de attól még kulcskérdés. Csak míg erre a problematikára eddig mindig megvolt a mentegető válaszom (mint oly sokaknak): “szidhatjuk Hemy urat, van sok hibája, de egyszerűen nincs más esélyünk, ő tart életben minket”. Most már viszont lassan ott tartok, a semmi is jobb ennél… Mert ha ez megy tovább, már nem lesz mit “szeretni”, nem lesz miért meccsre járni. Elég szomorú, tudom.

Nóbádi iz der: Én még akkor is mellette álltam, amikor szinte már nekem volt ebből kellemetlenségem. De mostanában már én is erősen “elbizonytalanodtam”. Gyorsan hozzáteszem, az a megoldás sem tetszene túlzottan, ha mi is rákerülnénk az állami csöcsre. Pedig ezeken kívül jelenleg nem látok más alternatívát.

Rich.mond: Fentebb (korábbi részekben – a szerk.) többször is kifejtettem, hogy a jelenlegi út a semmibe vezet.Még akkor is érdemes letérni róla, ha hosszú időbe telne új ösvényt találunk. Magyarán: nélküle. De politikust nem akarok helyette!

ultras: Nem értem a kérdést. (Nélküle!)


8.) Kispest vagy Honvéd?

Nóbádi iz der: CSAK a Kispest!

veghhanta: A kettős múlt miatt: Kispest-Honvéd.

Rich.mond: Jómagam is a Kispest-Honvédot preferálom.

ultras: A  Kispest-Honvédban minden benne van, a Kispest is jó, a Kispest-Honvéd is. A Budapest Honvéd nevet és az új (legutóbbi…)  címert kényszer szülte, és amit kényszer szül, annál mindig van jobb.

RobWarzycha: Erről már talán írtam egyszer régen valahol, de lehet, hogy nem. Én sose leszek Honvéd nevet ellenző hang: a Bp. Honvédot (Budapesti, és nem a jelenleg használt Budapest – a szerk.) szerettem meg, aztán Kispest-Honvédba őrültem bele, így nekem a Honvéd név alap. Persze a Kispest is. Így a Kispest-Honvéd tényleg az ideális megoldás, de kövezzetek meg, engem a mostani, tessék-lássék megoldás sem készít ki, se a címer, se a név… Az se jó, ha kétévente változtatgatjuk a brandet. Szóval: Kispest-Honvéd, mindkét komponens egyformán fontos. De a Honvéd mindenképp legyen benne.


9.) Február 21-én, szombaton hol leszel: a Bozsikban Ligakupán vagy a pestszentimrei Sportkastélyban a Kispesti Bajnokok című rendezvényen?

ultras: Sportkastély

Rich.mond: Családi okok miatt egyik sem, de a Sportkastélyt választanám, mert a Ligakupa akkor sem érdekelne, ha a döntőt játszanánk.

veghhanta: Valószínűleg impulzusdöntést fogok hozni, de most a Sportkastélyra érzek nagyobb esélyt. Meccset utoljára elvi okokból 2013 őszén hagytam ki, amikor nem voltam hajlandó különbuszozni a Népstadionban megrendezett Fradi-Honvédra, és inkább a női kézisek meccsén néztem tévében. Végül bárhogy is legyen, utólag kíváncsian fogom egymással szembeállítani a két esemény (valós!) nézőszámát.

RobWarzycha: Sportkastély. A ligakupa nem tétmeccs. Sose jártam ligakupára by the way… Nem is fogok, hacsak nem teszik az MK-val egyenértékű kupává a jelenlegi vicckupai mivolt helyett.

Nóbádi iz der: A hirtelen döntések híve vagyok, de a 3-2 után jelenleg látok arra esélyt, hogy a Sportkastély előtt kimegyek erre az egyébként semmilyen jelentőséggel sem bíró meccsre is. (A Bp. Honvéd – Diósgyőr 14 órakor kezdődik, a Sportkastély programjai pedig 13 órától folyamatosan. Az öregfiúk 16 órakor kezdenek. A stadiontól a Sportkastély nagyjából 40-50 perc tömegközlekedve. – a szerk.) 

 

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||