Mastodon

Gyuri bácsi köszönjük

kispest300
Szevasztok, ennyien maradtunk

… hogy kevés cikibb dolog van ismerőseink előtt, mint manapság Honvéd-drukkernak lenni. Hogy inkább hazudjuk hétfőnként beérve a munkába: egy buzibárban sztriptízeltük végig a hétvégét, minthogy bevalljuk, a Bozsikban voltunk meccsen.

… hogy aki még követi a magyar labdarúgást (mert valami fura okból elfelejtették elüldözni), az ma lesajnálólag ír ránkfigyu, mi a fene van nálatok? Még a Kispestet zsigerből gyűlölők is szánakoznak rajtunk.

… hogy egy hazai meccsen az MTK ellen legalább annyi vendégdrukker van a Bozsikban, mint kispesti. Hogy ők otthon tudják érezni magukat, jól tudnak szórakozni, és nem utolsó sorban ehhez még csapatuk is van.

… hogy mindenért te vagy a hibás, és ezt büszkén vállalod is. Hogy mindenben te akarsz lenni az orákulum, a megkérdőjelezhetetlen és vitathatatlan Egy Igazság, legyen az klubmodell, csapatépítés, a szurkolók szelektálása. Hirtelen nem is tudjuk, melyik fronton sikerült elérni a legnagyobb sikereket.

… hogy a párbeszéd csak üres szavak puffogtatása lehet, legyen a másik fél az aktuális edző, a szurkoló. Ígéret mindig volt és lesz, de a betartásuk helyett inkább újabbakat fogalmazunk meg.

… hogy aki nem ért egyet, vagy akit nem értünk meg, az bohóc, beteg ember, a Honvédot aljas indokból támadó kommentátor, szemét sajtómunkás, satöbbi. Hogy lehet, hogy nekünk van bajunk az egész világgal? Biztos nem fordítva?

… hogy sokan már azt szeretnék, az állam(!!!) vegye át ezt a klubot is, miközben ennél hányingert keltőbb gondolatot alig lehetne elképzelni. Igaz, jórészt már most is az államból élünk. Látjuk, mi lenne velünk a TAO, a kiemelt akadémiai támogatás, az egyéb állami forintok, és az államilag feltupírozott tévépénzek nélkül? Ha csak közelítőleg igazak a sajtóban megjelent számok, hogy mennyibe kerül(het) üzemeltetni a klubot szőröstül-bőröstül, akkor ezek az összegek legalább a háromnegyedét teszik ki. Tehát alig lenne különbség a formalizált állami tulajdon és a jelenlegi magántulajdon között. /// Részemről az államra egyértelmű nemet mondok, a jelenlegi tulajdonosi szerkezetre pedig dettó, de elfogadom az érvényes jogelveket, és csak remélni tudom a változást.

tribun300… hogy a Facebookon hőbörgők klubja lettünk. Hogy sokan arra sem veszik a fáradságot, megnézzék kivel, mikor és egyáltalán mit játszottunk. Mennyiszer futni bele a kérdésbe, akár napokkal a meccsek után: mi lett az eredmény? És mi őket akarjuk visszacsábítani a stadionokba. Teljes az érdektelenség. /// Nyilván nem tudom bizonyítani, de ha nem lenne az internetes humor egyik kortárs zászlóshajója, a Trollfoci nevű oldal, akkor még kevesebben mondanák magukra: kispesti vagyok. Amíg az oldal elvárásaink megfeleléshez kell (kellőnek érzik), addig, mert mi semmit sem teszünk érte.

… hogy talán már te is érzed, azonnali változásokra van szükség, mert a dolgok nagyon rossz irányba mennek. Idéznék egy blogbejegyzésedből:

Természetesen nem segített a szurkolói kártya sem. Ugyan a kártyára elsősorban más kluboknál van szükség, hiszen mi megoldjuk a beléptetést minden segítség nélkül is, alkalmazása minden klubra nézve kötelező. A szurkolói kártya sem segítette ügyünket, de meggyőződésem, hogy a Budapest Honvéd szurkolóit sokkal kevésbé zavarja a szurkolói kártya, mint más, általunk kezdeményezett döntések. — via GFH @ nb1.hu

Igen, a kártya valóban rossz gondolat, pláne, ha rosszul is csinálják, mert a 85 perc sorban állás minden, csak nem gyorsítás, ahogy ígértétek. Viszont hiába kezded kapargatni, a lényegig vajon mikor jutsz el: itt már rég a te konok, akaratos fejed a valódi probléma!

mellékesen, ez a “kevésbé zavarja” hogyan jött ki? emlékeim szerint adegy nem kérdezték meg a szurkolókat, adkettő – állítólag – 1500 kártyát sem adtunk ki két év alatt.

… hogy honvédos lettél, mint mi. És ha kérhetünk, pont ezért gondolkodj el azon, honnan hova, majd onnan hova sikerült juttatni ezt a klubot. Emlékezz mi volt itt előtted, mi volt itt 2007-ben, és gondold végig, mi történt azóta, különösen az elmúlt másfél évben. A jó rajtot követő erős visszaesés. Pedig lehetne minden év 2007.

… hogy mindenért te lettél a hibás. Ha úgy alakul, nem a csapat fog kiesni a pályán, hanem a te modelled fog csúfosan megbukni, és bármennyire is szeretném ez utóbbit látni, a kiesés nem lehet opció.

Tehát még egyszer, és reméljük utoljára: kapjuk össze magunkat, ha kell, cimboráljunk az ördöggel, mert az NB II. nem pálya.

#GyuriBácsiKöszönjük

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||