Mastodon

A szurkolók után már a labdarúgók is több nézőt szeretnének a lelátókra

atombombaezért levelet írtak az MLSZ-nek, hogy talán érdemes lenne végiggondolni a törvényi szabályozásnál keményebbre szabott szabályozásait. A Hivatásos Labdarógók Szövetségének honlapján megjelent nyílt levelet változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Magyar Labdarúgó Szövetség!

Előrebocsátjuk, hogy üdvözöljük és tiszteletben tartjuk a Szövetség és a Klubok mindazon törekvését, amely a labdarúgó mérkőzések kulturált és biztonságos lebonyolítását szolgálja. Ugyanakkor sajnálattal tapasztaljuk, hogy a mérkőzéseken egyre kevesebb néző teszi tiszteletét.

Ennek oka – többek között – az is lehet, hogy talán túl szigorúak a követelmények, amelyeknek a szurkolói biztonsági ellenőrzések során meg kell felelni. Mindannyiunkat örömmel töltene el, ha teltházas mérkőzéseket játszhatnánk, mi ennek érdekében igyekszünk mindent megtenni.

Kérjük azonban az illetékeseket, hogy vizsgálják felül azokat az intézkedéseket, amelyek a törvény szigoránál is szigorúbb szabályokat szabnak, távol tartva ezáltal a szurkolók egy részét.

Természetesen mindannyiunk érdeke, hogy az oda nem való személyek továbbra se látogathassák a meccseket, de bízunk benne, hogy közösen találhatunk olyan megoldást, amely növeli a jelenlegi nézőszámot.

Budapest, 2015. március 9.

Tisztelettel:

A HLSZ Elnöksége és NB I-es csapatkapitányok nevében

dr. Horváth Gábor
főtitkár

Mindeközben dr. Visontai Csongor az Újpest jogásza a Digisport Reggeli Start c. műsorában azt találta nyilatkozni, hogy “az MLSZ egy közszervezet, el kell viselnie, ha szarházizzák”. A teljes beszélgetés megtekinthető az Újpest honlapján.

Amivel megerősíti Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt által az origónak adott terjedelmes interjúban elhangzott egyik alaptételt. Wintermantel az MLSZ szidásának viszonylagos szabadsága mellett kitér arra is, hogy a szurkolói kártya egy nettó hülyeség.

És, hogy az egész még szebb legyen, újfent beidéznénk Hemibá egy korábbi blogbejegyzésének részletét, amelyben ha finoman is, de elismeri, a kártya bevezetése talán nem volt a legjobb ötlet a szövetség részéről:

Természetesen nem segített a szurkolói kártya sem. Ugyan a kártyára elsősorban más kluboknál van szükség, hiszen mi megoldjuk a beléptetést minden segítség nélkül is, alkalmazása minden klubra nézve kötelező. A szurkolói kártya sem segítette ügyünket, de meggyőződésem, hogy a Budapest Honvéd szurkolóit sokkal kevésbé zavarja a szurkolói kártya, mint más, általunk kezdeményezett döntések. — via GFH @ nb1.hu

Láthatjuk, a magyar futballtársadalom egyre jelentősebb szereplői kezdik pedzegetni, az MLSZ nem feltétlen a közösség érdekében cselekszik, amikor körültekintés, alaposabb átgondolás nélkül ráerőlteti futballunkra némely elképzelését.

Közben pedig ne feledjük, egy kormányzati program keretében az NB I. stadionjai mind el vannak látva zártláncú kamerahálózattal, amellyel a mai nézőszámok mellett hihetetlen könnyen be lehet azonosítani bármelyik rendbontót. Kérdés, ha a klubok házon belül nem tesznek semmit a helyzet normalizálódásáért (amennyiben erre valóban szükség van!!!), akkor miért gondolja azt a szövetség, hogy újabb és újabb adminisztratív döntésektől majd megoldódik minden, még az is, ami jelenleg nem probléma?

A nézőbarát, családokat csalogató ötleteik egyelőre kivétel nélkül a nézőszám további csökkenését vonták maguk után.

Vajon mi történne akkor, ha a klubok kasszája nem lenne totálisan kiszolgáltatva az állami pénzeknek, és – ezen látens zsarolópotenciál hiányában – valóban demokratikus úton választanák meg a szövetség elnökségét?

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||