Mastodon

Az egyetlen nevesített kiszemeltünket szinte nem is ismeri az internet

Azt írják, hogy velünk készül a chilei Andrés Franco, és azt is írják róla, hogy korábban Ausztráliában játszott, amúgy meg támadó középpályás per csatár. Wov. Pont a szintén a kenguruk földjéről visszatérő Vernes nyilatkozta néhány hete, hogy a helyi futball taktikailag még kevés, mentálisan viszont oké. És fiatal, mert alig tíz éves a bajnokság.

1901-ben indult az NB I. öt budapesti csapattal. Hogy mennyire volt dokumentálva az kérdéses, de a kor színvonalán, és ahhoz képest, hogy egy friss sportágról van szó az internet feltalálása előtt jó 90 évvel, szóval ahhoz képest egész jól. Nagyjából ismerjük a szereplőket, néhány egy-két alkalommal feltűnő játékos keresztneve még hiányzik, de ha hozzágondoljuk, hogy sokan több csapatban is játszottak, sokszor hamis igazolással, úgy ezen hiányosságok nem új szereplők beazonosítását jelentik, csupán a kor hangulatának megértését.

Ezzel szemben Andrés Francóról, az informatikai nagyhatalomnak számító Ausztráliából szinte semmi információ nem szivárgott ki! Van a neten két házalóvideója, ahol meg az az érdekesség, hogy a tavalyi 8 perc 17 másodperces, a frissített idei viszont már csak 5 perc 32:

A gyenge minőségű felvételen jól látható, hogy mindenféle fura vonalazású libalegelőkön és hátsó füveseken, a távollétükkel tüntető nézők bántó hiányában hogyan terelgeti a labdát. Ilyen videót nehéz ám bárkiről összevágni.

Aztán az is szép, hogy Andres Franco a videójában azt állítja, hogy Ausztráliában a Sydney Olympic játékosa (volt). A Google szerint meg nem. Illetve ismer onnan egy Francót, de az keresztnév és amúgy Parisi.

Azért adtam neki még egy sanszot, hátha csak valami félreértésről van szó. A wikipedia Sydney Olympic oldaláról könnyű elnavigálni a csapat összes korábbi játékosát felsoroló listára, ahol – milyen meglepetés – szintén nem találjuk Francót, az Andrést. Persze, lehet, hogy régen frissült, csekkoljuk le: az oldaltörténet szerint június 17-én, azaz ma. Nem nyert. Andrés Franco eszerint sem játszott a Sydney Olympicben.

Ne adjuk fel, olyan nincs, hogy valakiről semmit sem tud az internet, miközben futballista és pénzt akar keresni azzal, hogy eladja magát.

  • A Sydney Olympic hivatalos oldalán a játékosarchívumot 2011/12 óta nem frissítik, ott nem találjuk természetesen. /// Mondjuk egyelőre azt sem tudjuk, hogy mikor játszott ott, hogy igazán őszinték legyünk. A legfrissebb aktuális keretből minden estre hiányzik.
  • Ha ugyanezen az oldalon a Franco névre keresünk, akkor ismét Parisit találjuk, tehát ha Andrés valóban játszott náluk, akkor azt még csak be sem jelentették. Illetve nyilván ez is hülyeség, mert ha játszott, akkor legalább egy meccsriportban elő kell jöjjön a neve.
  • Szeptemberben lesz 28 éves, és annyit már elért pályafutása során, hogy nem tudni róla semmit.
franco_sydney
A 2015. január 6-i videója szerint a Sydney játékosa
  • A Foxsport 2013 novemberében említést tesz róla a Sydneyvel kapcsolatban, és elmondja, hogy beszél spanyolul. Csodálatos. Egy chilei.
  • A méltán neves footballnsw.com.au (nem röhögni, az elmúlt években mindenféle olasz blogokon tájékozódtunk) említi őt név szerint a Sydney 2013-as keretében!

Közben ahogy böngészgetek, kezd leesni, hogy Ausztráliában mintha több bajnokság lenne. Van egyszer a Hyundai A-League, ahol Vernes Rikárdó is játszott (ez tűnik a profibbnak), és van a PS4 National Premier League Új-Dél-Walesben, ahol meg Franco. Ég és föld a különbség már első blikkre is. Utóbbi egy félprofi bajnokság(Franco nevét természetesen itt sem találjuk a keretben, ahogy a játékosstatisztikák között sem.)

És itt adtam fel. Olyan nincs, hogy valakiről ennyire ne böfögjön fel semmit az internet.

Jesszum Pepi, már megint kit halásztunk ki, honnan, hogyan és miért?


Update /// a Nemzeti Sport tudta fokozni a viccet:

Honvéd: kiköpött Di María a chilei próbajátékos

Kedden már beszámoltunk róla, hogy egy legutóbb Ausztráliában futballozó chilei szélsőt tesztel a Budapest Honvéd labdarúgócsapata. A klub bővebb tájékoztatást nem adott, de a Nemzeti Sport Online-nak annyit sikerült megtudnia, hogy a fizimiskájával az argentin Ángel Di Maríát idéző játékost Andrés Francónak hívják (társai is csak Di Maríának nevezték).

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||