Mastodon

Futballmodorossági gyorstalpaló Nagy Sanyinak

A labda gömbölyű – segítik ki kapusunkat a háttérből. Ukrajnából érkezett, az ukrajnai futballhoz van szokva, ott még lehet, nem gömbölyű.

Viszont az is van, hogy közmegelégedésre mutatkozott be szombaton a csapatban, így szeretnénk neki segíteni néhány alapkifejezéssel, amit majd később puffogtathat, mielőbb belesimulva a magyar futball közhelymocsarába. Tehát:

Rajtunk kívül álló okok miatt – jelentése: olyan bűnszarok voltunk, hogy már kénytelenek vagyunk másra kenni, mert magunk se hisszük el.

Mindig a következő meccsre figyelünk – halvány fogalmunk sincs arról, hogyan kell tisztességesen felkészülni egy teljes bajnokságra, lesz, ahogy lesz. Egyébként is, bármikor igazolhatunk új négereket játékost.

Kissé fáradtan mozogtunk – péntek éjjel még beköszöntünk az újpestieknek és a fradistáknak az Ötkertbe.

Boldog vagyok, hogy Kispestre szerződhettem, nagy múltú csapat, Puskás, bla-bla-bla – itt talán megkapom a fizetésem minden hónapban.

Mindent megteszünk a szurkolók kiszolgálásáért – hiába vagytok olyan kevesen, akkor is halljuk, hogy kurvaanyáztok minket, de ettől még nem fogunk jobban/eredményesebben futballozni.

Mély nyomot hagyott bennünk a mérkőzés – instagramon már kint van a legújabb vicces videónk az öltözőből.

Nagyon kiélezett mérkőzés lesz – nem tudjuk mit fognak játszani, de nekik is ugyanúgy bármikor kijöhet váratlanul a lépés, ahogy nekünk.

Nagyon kiélezett mérkőzés volt – nekünk jött ki a lépés.

Ezt a meccset mi veszítettük el, és nem az ellenfél nyerte meg – nekik jött ki a lépés.

Egész héten erre készültünk / A mester külön felhívta rá a figyelmünket – megint fejeltek ellenünk szögletből egy gólt.

Az egyéni hibák számát kell csökkenteni – nem mondom ki a nevét, de nem tartom futballistának X-et.

Minden meccs 90 percig tart, a legvégéig tudni kell koncentrálni – én is unom, ők is unják, a meccs is eldőlt, melegvíz se marad, francnak hosszabbít a spori? (A Honvéd idén átlagosan 94,3 perc hosszú mérkőzéseket játszott.)

Segítsük együtt Sándort, hogy magyar származású futballistából mihamarabb magyar futballista lehessen!

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||