Mastodon

Fegyelmi bizottság: ha akarom meghallom, ha akarom, nem

Ha kedd, akkor MLSZ fegyelmi bizottság:

George Hemingway a Honvéd sportszakembere, mert a Haladás elleni mérkőzés után tett nyilatkozatában a mérkőzés játékvezetőjének tevékenységét súlyosan sértően minősítette, írásbeli megrovásban részesült.

A FEB a Honvéd – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet vezetőjének szidalmazása) és szurkolójának a nézők elől elzárt területre történt beugrása miatt 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. (via mlsz.hu)

Természetesen a Kispest megkapta a százezres büntetését, és mivel egy ötvenes az alaptétel, feltételezve, hogy a beugró szurkoló ennyit ér, akkor marad ötven az egyetlen darab kubatovozásra.

Érdekesség, hogy a hazai vendégből még az összefoglalóban is jól hallható módon pont ugyanaz szólt, szintén talán ha egyszer a meccs során:

A fegyelmi bizottság büntetése tehát jogos, végül is a vendégszektor fradistái nem tettek semmit, a formailag hazaiba jegyet váltók viszont igen.

Persze ettől kérdések még felmerülhetnek:

  • ki a felelős kiért? A rendező az egész stadionért, vagy a rendező a saját szurkolói szektoraiért?
  • ha a vendégért a Fradi a felelős (oda különbusszal és Fradi-kártyával lehetett csak menni), akkor a semleges szektorért (MLSZ-találmány!!!) az MLSZ? Ha a nem szkennelt fradisták ott voltak, akkor ugyanúgy van bünti, csak azt az MLSZ magának fizeti?
  • ha van saját zsebből saját zsebbe bünti a szövetségen belül, akkor az miért nem szerepel a fegyelmi bizottság határozatai között? Így hogy tanuljanak a hibákból a többiek, ha nem tudják mi mennyit ér és minek mi a precedense?

Néhány dolgot nem ártana lassan tisztázni, mert ez így, ebben a formában elképesztően zagyva és követhetetlen.

Ugye emlékszünk, múlt héten a kubatovozás még büntetéscsökkentő tétel volt:

http://mikro.cikoria.net/post/139476520949/nagyon-fontos-mlsz-matek-rem%C3%A9lem-beker%C3%BCl-a

bónusz // A nap legfurább tételével nem is tudunk mit kezdeni:

A FEB a Diósgyőrt és a Haladást nemzetközi mérkőzések lejátszásával kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért 100.000 – 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||