Mastodon

Honvéd vs. M4LSZ a szurkolókért

heyReméljük nem annyira rossz a helyzet, hogy a Bp. Honvéd számára nem maradt más lehetőség, mint a nyilvánossághoz fordulni, és a nyilvánosság erejében bízva elérni azt, hogy Magyarországon egy futballmeccset mégiscsak megpróbáljanak valamennyire nézők előtt lejátszani.

A klub (alább változatlanul közölt) leveléből az derül ki, hogy az Újpest-Honvédot úgy tette szerda háromnegyed négyre(!!!) az MLSZ versenybizottsága a közvetíteni szándékozó M4 Sport kérésére, hogy arról nem egyeztetett az érdekelt felekkel – vagy legalább a két klubbal, ha már a potenciális nézőkkel amúgy sem szoktak. Magyarán a bajnokság menetrendjét elsőként a tévé, másodsorban a versenybizottság határozza meg, és csak harmadsorban, kivételes esetekben, homályos vis maiorokra és sportszakmai érvekre hivatkozva, ám a másik kettővel szorosan együttműködve módosíthatják esetleg némileg a klubok, mint teszi azt például a random stadionokban véletlenszerű napokon felbukkanó MTK.

További érdekes részlet a nyílt levélben, hogy miközben a klubnál tisztában vannak azzal, hogy az Eb közelsége és a BL-re vonatkozó szabályok miatt bizonyos időpontokban nem lehet mérkőzéseket közvetíteni, addig az M4-nek és az MLSZ-nek fogalma sincs róla, vagy ha mégis, akkor nem igazán törődnek vele. Ugyanígy a Bp. Honvédnál képesek belenézni egy szabadon választott naptárba, és megállapítani, hogy a kérdéses nap munkanap, vagy sem.

Harmadik észrevételünk, és emiatt kicsit félelmünk is, hogy úgy tűnik, mintha a Honvéd ellenzékbe került volna a magyar futballmezőben. A tulajdonos rendre elismeri a kormányzat és a szövetség jobbító szándékainak értelmét, előbbi ezt újabb akadémiára és stadionra vonatkozó ígéretekkel honorálja is valamennyire, de közben egyre többször jelenik meg a klubkommunikációnkban (a tulajdonos blogja is ennek minősül) az utóbbi nagyjából egy év sok-sok visszássága, értelmetlen, előre láthatóan rossz döntésének kritikája. Reméljük, nem egyfajta reménytelenség érzetéből fakadó protesztség bújik meg a háttérben.

Dr. Csányi Sándor Elnök Úr részére
Magyar Labdarúgó Szövetség
Héder Barna Sportigazgató Úr részére
M4 Sport
Másolat: Vági Márton MLSZ Főtitkár

Budapest, 2016. március 24.

Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Sportigazgató Úr!

Úgy gondolom, nyugodtan mondhatjuk, hogy minden magyar labdarúgást szerető ember és szervezet, a Magyar Labdarúgó Szövetségtől kezdve a klubokon keresztül egészen a szurkolói csoportokig törekszik az OTP Bank Liga nézőszámának növelésére. Mi itt a Budapest Honvédnál mindent megpróbálunk ennek érdekében. Egy elkövetkező mérkőzés alkalmából ehhez az Önök segítségére van szükségünk.

Március 22-én szomorúan olvastuk az MLSZ Versenybizottságának 099-2016. számú határozatát, amelyben az Újpest FC – Budapest Honvéd FC fővárosi rangadó mérkőzés időpontját Április 6. szerda, 15:45 órában határozták meg. Hozzájárulásunk, megkeresésünk nélkül határoztak meg egy olyan időpontot, amely teljesen egyértelműen lehetetlenné teszi szurkolóink számára, hogy részt vegyenek az eseményen, tekintettel arra, hogy egy munkanapról van szó.

Szeretnénk a mérkőzés időpontjának a módosítását kérvényezni egy olyan kezdettel, amely lehetővé teszi, hogy szurkolóink ellátogathassanak az eseményre. Ez a szezon egyik legfontosabb mérkőzése számunkra, hiszen egy nagy múltú, patinás rangadóról van szó, amelyet minden magyar futballt kedvelő ember nagy izgalommal vár. Tudjuk, hogy a 2016-os EB miatt előre hozott mérkőzések és a Bajnokok Ligája mérkőzések miatt nem egyszerű olyan időpontot találni, amely a bajnokság megfelelő lebonyolításának, az M4 Sporton történő közvetítésnek, és a szurkolóknak is egyaránt megfelel, de mégis arra kérjük Önöket, hogy próbáljanak megoldást találni a problémára. Nem akarjuk azt üzenni szurkolóinknak, hogy ők nem számítanak.

Úgy gondoljuk, hogy az NBI-es mérkőzések nézőszámának növelése közös célunk, ez az időpont pedig teljesen ellentétes ezzel a törekvéssel. Bízunk abban, hogy sikerül megoldást találniuk kérésünkre egy új, szurkolóbarát időpont meghatározásával.

Várjuk mielőbbi visszajelzésüket!

Tisztelettel:
Gács Pál
Ügyvezető igazgató

via honvedfc.hu

// megjegyzés: a levélben említett határozatok még mindig nem elérhetőek (03.24. 14:30-kor) az MLSZ nyilvános, de március 10. óta nem frissülő dokumentumtárában.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||