Mastodon

Valaki elmagyarázza nekem, hogy miért keresünk ezerrel kapust?

kapusMár Felcsútra lefele menet is ez foglalkoztatott a kocsiban, aztán most hétvégén a SZAC-BVSC előtt sörözve is ezt tudakoltam Hanta és Gyuri Honvéd-bajtársaktól, de érdemleges választ egyik drukkertársam sem szült, sem az utóbb említett duó, sem a Babar-telekocsi utasai még egy hete. Mindeközben újabb név került a kalapba, én meg fonalat vesztek.

Szabi ment, ez eddig oké. Emberileg 100%-ban sajnálom, szakmailag is úgy 80-ban, de megértem a miérteket is, ha nagyon szeretném megérteni, voltak ennek már jelei Rossi felől, a klubház felől is. OK, ez pipa.

Na most itt van a keretben a tavaszt a lelátó nagy részének megelégedésére végigvédő Horváth Andris (én a kisebb részbe tartozom, aki inkább aggódott azon, hogy ne egy alapvetően közepes kapusba lássa bele a szakvezetés 6 évre előre a megoldást, aztán lehet, hogy én nézem be és a srác lesz a következő Vezér Ádi, de a mostani véleményem akkor is vállalom majd), akivel Rossi már akkor is látványosan kezdőként számolt, mikor a másik két felnőtt kapusa bevethető volt.

És itt van a téli szünetben nagy dérrel-dúrral leigazolt kárpátaljai Nagy Sanyi, aki nyilatkozatokra meg pályafutásra ránézésre egy sz.tökű profi, de csak egy meccsen láttuk, és ott hiába tetszett a mozgása, hogy saját magam rongyosra unt közhelyét idézgessem, ebből még nem sokat tudunk róla, legfeljebb az azt követő hetekben derült ki, hogy beigazolta hírhedt sérülékenységét.

DE.

Így is van 2 erősen közepes, vagy, ha optimista vagyok: a közepesnél jobb kapusunk. Kemenes azért ment ebben az értelmezésben, mert mögéjük került a rangsorban. Ilyen szituban szerintem max akkor igazolok új hálóőrt, ha az bizonyítottan klasszis(okk)al jobb a jelenlegi készletnél. Itthon a reálisan megszerezhető arcok kasztjából erre a Vasas egyes kapusa tűnik megfelelőnek, esetleg a Polekszics, esetleg az ex-újpesti, ex-kövesdi srác (Horváth?), aki később a Vidiben padozott. Dibuszt, Királyt, vagy a a fehérvári-felcsúti Bermuda-háromszög kapusait úgyse tudjuk megfizetni. A többi se nem jobb, se nem rosszabb a mi lehetőségeinknél.

ÉS AKKOR.

Székely. Hermány. Most pedig Gróf a Csákvárból. Nem mintha ezek a srácok katasztrofális választások lennének, de minek?

Most túl az NS pletykafaktorán, ha a nem zörög a haraszt alapvetésből indulunk ki, valaki csak elgondolkozott ezen, hogy egy Kemenes mínusz, akkor hozunk helyette mást. De továbbra is kérdem: akkor minek tartjuk a jelenlegi két A-keretes kapusunkat? Dísznek? Minek tartjuk az évente az MFA-ról kijövő kapusokat (ráadásul nem egy közülük meglehetősen biztató)?

Én ezt most nem értem.

Mi a koncepció? Miért nem hozzuk haza egyszerűen a kis Vajdát és építjük fel 2 év alatt előbb állandó csere- majd kezdőkapussá?

Tényleg, miért nem?

Valakinek van valami ötlete?

Címkép forrása: www.szizosport.hu