Mastodon

Első kör, utolsó meccs – legalább utána lehet majd mondani valamit, mert már mindenki játszott mindenkivel

Gondoltátok volna, hogy tíz fordulóval a rajt után két ponttal állunk csak a Fradi Vasas mögött, ráadásul mindezt úgy, hogy a Mezőkövesd és a Gyirmót ellen összesen egy gólt lőttünk és egy pontot gyűjtöttünk? Egészen vicces és sűrű a bajnokság, amire az okosok szeretik azt mondani, hogy izgalmas, de azért ezt járjuk kicsit körbe.

A Videotonnal zárjuk az első teljes kört

Ugyanannyi pontunk van, a Vidi a legtöbb, mi a harmadik legtöbb gólt rúgtuk (2,2 vs. 1,6/meccs), mi a második, a Vidi a harmadik legkevesebbet kapta (0,8 vs 1,1/meccs), vagyis ha jól számolom, akkor ők 1,1, mi pedig 0,8 gól fórban vagyunk átlagosan minden meccsünkön minden ellenfelünkkel szemben. És bár nincs rossz keretünk Lanza és a haverok érkezte óta, azért a Videoton egy minőséggel talán jobbat képvisel. Mégis tartjuk magunkat, és a szükséges pillanatokban (tartson az akár 90 percig, mint Debrecenben) valahogy a szerencse is mellénk áll, ha nem outsider az ellenfél, mert akkor Pápa, Gyirmót, Mezőkövesd, (Kecskemét), és hasonlók.

Nagyon különböző karakterű meccseket játszunk

A Fradi és a Debrecen nagyjából hasonló volt, egyiken sem lehetett érezni, hogy gólt fogunk kapni, aztán egyszer mégis, de a három pont összességében nem rossz. // Ez a két alkalom volt eddig, ahol lehetett látni, hogy az ellenfél az erősebb.

A Kövesd, Gyirmót, Haladás, Vasas a szokásos semmitmondó teszetoszaság (persze sok helyzettel), amiből valahogy kijött két pont. // Nyilván az ilyen csapatok elleni játékon eredményességen kéne javítani a legsürgősebben.

Az Újpest, Diósgyőr, Paks és MTK ha feltétlen parádét nem is, de legalább sima győzelmeket hozott. // A 16 gólunkból 13-at ezen a négy meccsen lőttük.

Ha tippelnem kéne, a Videoton egyértelműen az első kategória lesz. Nem hinném, hogy hirtelen megint megszaladnánk, és az örömfoci visszaköltözne a Bozsikba. Az már túl szép lenne, ennyire ne szaladjunk előre, mégiscsak volt itt egy elmúlthuszonháromév.

Persze ha Berg támadni akar, akkor lelke rajta, mi csak örülnénk neki, de nem hinném, hogy ennyire hülye lenne. Biztos, hogy előkapja a labdatartást, amiben a Vidi nem utolsó, és inkább hosszú labdákkal tolja meg Feczesint, esetleg Scepovicot, a gyors Géresit, sőt, azon se lepődnék meg, ha három csatárral kezdenének ellenünk, egy robosztussal középen, két gyors szélsővel, és Lazoviccsot visszavonva mintegy negyediknek.

A lényeg, hogy ne tudjunk gyorsan kontrázni és náluk legyen a labda, amit ha elvesztenek, akkor a kockázat minimális legyen. Ezt hívják az NB I-ben ívelgetésnek, és ha megvan hozzá a játékosanyagod, akkor nem feltétlen a fogalmatlanságot jelenti.

Szóval mondhatjuk, hogy két, nagyjából egyforma erős csapat, de azért ez egyelőre nem igaz. Sokkal fontosabb, hogy két nagyon tudatos csapat, és amelyiknek jobban kijön a sajátja, az valószínűleg behúzza a meccset. (Óbaszod, Hanta, nagyot mondtál, általában így dől ez az összes. Köszasemmit.)

Na, de akkor az izgalmakról

alvas

Nem a sűrűségtől és az előzések számától lesz izgalmas egy futam. Két dolog:

 1. Moldova György példabeszéde // ha egy ménesben egy jó ló van, akkor az egy jó ló, de ha egy ménesben sok jó ló van, akkor az mind közepes –> lefordítva: nem az a lényeg, hogy a Fradi nagyon nyerjen, hanem az, hogy sok semmitmondó, és előre nem mutató közepes csapat gyömöszöli egymást, ami igazából érdektelen, mert kicsi orosz rulett, ahol úgyis az utolsó pörgetés számít csak.
 2. Mint egy Forma-1-es futam a DRS engedélyezése után // megjelent ugyan az előzgetés, de minek? Az egyik körben elmegyek melletted, de mivel ugyanolyanok vagyunk nagyjából, ezért a következőben úgyis visszaelőzöl. Akkor most történt elmozdulás, volt valódi verseny?

Szóval nem szeretem a parasztvakítást, hogy az NB I végre izgalmas. Nem, nem izgalmas, hanem sűrű és teljesen kiszámíthatatlan, amire lehet azt mondani, hogy persze, mert sport, csak épp nem kéne, ha idősorosan gondolkodunk. A futballban legyen már valamiféle játékerő, amit képviselni lehet, és aminek a sztenderdje általában kijön a csapatokból, mert különben felmerül a kérdés: mit csinálnak a klubházakban, mit csinálnak az edzéseken?

Tehát vegyük észre, nem az előzgetés és a kevés pontos különbség a lényeg, hanem hogy az egyes stílusok, tartósabb teljesítmények hogyan aránylanak egymáshoz – vagyis maga a verseny. Nekem ne mondja senki, hogy ez a Vasas a végén is ott lesz az első hatban, vagy hogy a Debrecen és az MTK nem jön föl. Minden részrehajlás nélkül, a legnagyobb kérdés inkább pont mi vagyunk, valamint a Haladás. Nálunk ugye az a kérdés, hogy kialakul-e egy stabil játékunk, ami elég lehet szinte bárki ellen (játékosanyag megvan hozzá), a Halinál pedig az, hogy tudják-e tartani az a semmitmondó de gránitszilárd játékukat, amit az egész Mészöly-érában próbálnak hozni (merthogy bennük meg nem nagyon van több). Talán ez a két csapat az, amelyiket nem érzem egyáltalán (jelenleg).

Nah, ennyit nekem az izgalmakról.


Bp. Honvéd – Videoton
Bozsik stadion, 18:00
vezeti: Berke Balázs
TV: nincs, csak stream az m4sport.hu-n

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

“Első kör, utolsó meccs – legalább utána lehet majd mondani valamit, mert már mindenki játszott mindenkivel” bejegyzéshez 77 hozzászólás

 1. Egy kis mellékzönge a mai naphoz:)
  Nagyon jó hírem van a bérletes sorstársak számára!

  Tegnap délután elkerülendő a szombati sorbanállást (a
  meccsre velem tartó kiskorúak számára) kiugrottam a Bozsik lőréseihez a 18 éven
  aluliaknak biztosított regisztrációs jegyet kiváltani. Ekkor kaptam
  telefonvégre a bejáratnál lévő óriásplakátot amin az olvasható, hogy

  „A mérkőzésre a 2016/2017-es évi bérletek is érvényesek”

  Bérletes lévén azért ez elég nagy megnyugvást jelentett a
  számomra, hogy ami eddig evidenciának tűnt azt most írásban is megerősítve
  tudatták velem!

  Tényleg nem akarok Én már kekeckedni a marketingesekkel és
  csak a jobbítás szándéka miatt írok, de szerintem ez valahol így már nagyon
  ciki. Most amikor szakmai oldalról kezdenek végre jó irányba haladni a dolgok
  illő lenne kicsit felzárkózni a marketingnek is és kilépni a kezdőrúgások
  értékesítésének ódiumából?

  Ha már mindenképpen kell egy „hívómondat” egy ilyen
  plakátra, akkor már miért nem azt a nagyon pozitív klubdöntést írják ki, hogy a
  18 év alattiak és a 65 felettiek INGYEN jöhetnek a mérkőzésre?

  (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy biztos elégséges számban
  tudják ezt azt környékbeli iskolákban a diákok, a szülők, tudják ezt például a szurkolóként potenciálisan
  szóba jöhető nyugdíjasok?)

  Nagy az írástudók felelősége és nem árt, ha van egy ilyen
  feladatkörben egy kis hozzáértés, elhivatottság, hovatovább klubszeretet és
  rajongás a labdarúgás iránt. Azért ez egy nagyon speciális területe a marketing
  szakmának és persze van átfedés, de itt nem arról szól a dolog, hogy az
  aktuális heti akcióban 20%-al olcsóbb a lecsó kolbász és ezt kell tudatni a
  vásárlókkal.

  Nagyon jó ez az óriásplakát dolog, de …….

  Az elhelyezkedése miatt minimális a reklám
  jelentősége, az információ átadása, a figyelem felhívása. Nem lehetne mondjuk
  1-1 ilyen plakátot forgalmasabb helyen elhelyezni? (pld. Ady Endre út, Üllői
  út, EUROPARK, KÖKI környéke?). Naponta több százezer ember közlekedik erre,
  persze tudom közterület és pénz, de nem lehetne az Önkormányzat a
  Bevásárlóközpontok részéről mondjuk ezt egy bartel üzlet keretén belül
  megszervezni? (1-1 reklámtábla cserébe a Bozsikban mondjuk.) Tényleg annyira
  utópisztikus javaslat lenne ez?

  Tényleg nagyon jó ez az Öcsi bácsit ábrázoló
  „Juventus” mezes fotó, meg ugye„érdekes” mondat lett ebben a szövegkörnyezetben
  a „Puskás Ferenc csapata visszavár” is, de hogy minden héten ez van kint az is
  valahol a kreativitást hiányáról kiállított bizonyítvány. Hála az
  égnek még Szöllősi áldásos ténykedése ellenére is rengeteg fotó lelhető fel
  Puskásról és a többi legendáról. Miért nem lehet ebbe egy kis kreativitást
  belevinni? Annyi ötlet lenne…..

  Ja, hogy anno kért is Hemingway úr ilyet a
  szurkolóktól? Azoknak vajon mi lett a sorsa? Elfedte a feledés homálya? Ki lett
  pipálva az a napirendi pont az éves marketing beszámolóban, hogy megtörtént a szurkolói
  vélemények kikérése?

  A tulajdonos kinyilatkoztatta, hogy a
  szurkolók stadionba csábítására kellene valami központi MLSZ által szervezett,
  nyugati nagy marketinges cég bevonása. Mondjuk Én ennek eredményességében nem
  nagyon hiszek és talán inkább célravezetőbb lenne a saját mikro környezetben https://uploads.disquscdn.com/images/9dd51a87602dc8c88234cb0585af1fea2f98bd414979f9813bed1e53b9427442.jpg
  a józan paraszti ész gyakorlati alkalmazása.

  1. Egyébként tegyük azt is hozzá, hogy valamiért csak a Honvéd kártyával rendelkező 18 év alattiak mehetnek be ingyen, kollégám 11 éves lányának MLSZ kártyája van, azzal nem lehet… én ezt sem tartom korrektnek.

   1. Most éppen nem szeretjük annyira az MLSZ-t és környékét :) úgyhogy szerintem nem lesz változás, amúgy teljesen jogos a felvetés.
    Nemrég csináltattunk mi is szurkolói kártyát újra, mert 3 év után lejárt, mint kiderűlt. 1000 ft a kiváltása, de csak a hazai meccsek során van nyitva az a pénztár, ahol ki lehet váltani.

    1. Pedig idéznék klubhonlapunkról: “A Klubkártya kiváltásának költsége 1.000 Ft. A kártyát elegendő egyszer elkészíttetni és utána a következő szezonokra is érvényes lesz. Később kizárólag a kártya pótlásáért kell majd fizetni, annak elvesztése, sérülése esetén.” :)

  2. Megadnám a választ : azért van kiírva ez az evidencia mert kerek egy év múlva ezen a napon, az Europalig csoportmérkőzések során a Feyenoord elleni mérkőzésünkre a szezonbérletek NEM érvényesek. Ugyanis azok csak NB1, Magyar Kupa (a döntő kivételével) és barátságos mérkőzésekre ad látogatást…
   A marketingosztály előre tervez, nevel, felvilágosít, szoktat :))))))))))))))))))))

 2. Bár nem az előzőekhez kapcsolódik, de az előző szezonban nagyon nem tetszett pl Gazdag játéka/hozzáállása. Viszont a mostani szezonra azt érzem, hogy kezdi felfogni, hogy mit jelent a kis címer a mezén. Valószínűleg ebben szerepet játszik az is, hogy kötelező két U21-es játékosnak a pályán lenni, de úgy veszem észre, hogy ezzel valami vezéralak féleséget vett fel. Sokkal jobban hajt, mint tavaly, mer végre cselt csinálni adott esetben, előre megy a támadásokkal stb. Jelzi ezt szerintem, hogy az eddigi hat 11-esből négyet ő hozott össze. Remélem, hogy ez sokáig kitart :)

  1. Egyetértünk. A betegsége nagyon megalasztotta a fejlődésben, de most már egyenesbe jött. Plusz szerintem az is segít neki, hogy Koszta is a csapatban van

 3. Bp. Honvéd – Videoton
  Bozsik stadion, 18:00
  vezeti: Berke Balázs
  TV: nincs, csak stream az m4sport.hu-n

  Részemről : tv nincs, m4sport.hu nincs, BÉRLET VAN ,CSAPAT VAN ! = Helyszinen….

 4. Valaki robbantson majd egy m4sportos direkt linket, ha lehet mert mindig eltévedek az oldalukon, pedig nem vagyok analóg.

 5. Egy változás van ma a debreceni meccshez képest,Nagy Geri a csapatban,Hidi a padon.Így az MTK elleni kezdő 11 fut ki a pályára.

  Gróf—Botka,Lovric,Bobál D.,Hajdú—Gazdag,Nagy G.,Kamber–Prosser,Lanzafame,Koszta

  cserék:Nagy S.,Baráth,Hidi,Vasiljevic,Zsótér,Balázs,Holender

  CSAK

 6. ez kemény lesz… most a Vidi a legerősebb a bajnokságban, ez nem kérdés.

 7. Az elején megijedtem kicsit, nagyon nyomott a Vidi, de talán megnyugszunk picit, úgy látom most. CSAK!

 8. Kambert lenyomta az a gyökér, baszdki, úgy tudott fejelni! Ja, előtte nem volt kezezés a Vidinél. Lehet, hogy előre el van döntve a 3 pont sorsa. Kis magyar focivalóság. Ne legyen igazam, CSAK a Kispest! Ne adjuk fel!

  1. Szar a stream, néha elég homályos, de nekem is gyanús volt, hogy rámászott. Legalja.

 9. Ezzel veszik el az ember kedvét, hogy soha meg se forduljon a fejében, hogy kimenjen a stadionba!

 10. Az rendben van, hogy milliárdokkal pumpálják fel ezeket a buzikat a mi pénzünkből, (ill. nincs, szopjon le mindenki, aki ezt támogatja), de hogy még a pályán is ilyen mocsok módok előnybe hozzák őket, az gusztustalan.

 11. Egyenlítettünk, hehehe. Hogyazta… átokat! (Nem szidok most senkit, örülök a gólnak…).

 12. Végülis mi a faszér ne csinálná ez a bunkó Juhász, ha egyszer mindent szabad neki?

 13. Bátor Rossi… Mikor megszerezzük a vezetést, nem tud majd védekező játékost becserélni. :)

 14. Nem kétséges (csaló). Juhász gólját tuti szabálytalanság előzte meg. És igen, nem élvezzük a hazai pálya előnyét a sporinál, az tuti. Bár nem csak rá kell fogni a Vidi vezetést.

  1. Hazai pálya??? Egy semlegest, vagy legalább a szokásos, kicsit részrahajlót szeretném…

 15. 80. perc van, még lehet akármi, de már most leírom, hogy le a kalappal a csapat előtt! Helyenként nincs különbség a felpumpált Vidi és köztünk, sőt.

 16. Igy ki lehet kapni.Nem tudom elmarasztalni a csapatot.A jatekvezetoi kart annal inkabb. :(

 17. Az Mtk Loki Vidi meccs elött nem vártam 6 pontot, a 3 meccsből, szóval grat a csapatnak!
  Balázs és Boti totál meccsen kívül volt, Balázst nem tudom védeni, mert még nem tett le semmit az asztalra, viszont Botival valszeg mi tettük ezt, mert nem játszatjuk… Kettejüknek szinte egy jó megoldása nem volt. Na mind1 CSAK! jobb keret jobb lehetőségek, most nem jtt össze.

  1. Ez így van, de azt tegyük hozzá, hogy Hajdú nem hibázott a meccsen, de maradandót sem alkotott, olyan szürke.

    1. Nekem ma az is lejott,h Lovrics mennyire lassu,viszont hasznossagban meg igy is boven veri Hajdut.

     1. Persze hiszen tud helyezkedni és passzolni. Ez Hajdúnak nem megy és ez szélső hátvédben is nagy luxus.

 18. Csoda történt, évek után először a helyszínen tekintettem meg egy mérkőzést. A lényeget már leírtátok, egy dologgal egészíteném ki, Botka Endi sérülésénél már az első másodpercben látszott, hogy ebből nem lesz folytatás, erre Rossi elküldte Botit melegíteni a kapu mögé. Minek, kérdem én, minek??? Persze másfél perc múlva szöglet, eggyel kevesebben vagyunk, beszopjuk a gólt, és ekkor behozzuk Botit, aki nyilván sokkal melegebben érkezett a pályára 32 másodperc gimnasztika után… Még ha az orvosi stáb esetleg elsőre két perc türelmet kért a diagnózis megállapításával, egy Vidi ellen nem engedhetünk meg magunknak két perc emberhátrányt sem, Botinak abban a szent pillanatban már a pályán kellett volna lennie, mikor Endit letámogatták.
  A második góljuk döntő volt, mert kőkemények és a szövetség csapataként rombolhatnak is kedvükre, ezek után akkor lehetett volna reális esélyünk a pontszerzésre, ha a formán kívüli Balázs helyett egy Eppel Marcit tudtunk volna pályára küldeni.
  És persze Nagy Geri, Nagy Geri, Nagy Geri!!!! :)

  1. A Fradi ellen is akkor kaptunk golt,amikor serules miatt valakit apoltak.Azert most mar erdemes lenne ezekre odafigyelni.

 19. Na pár szóban a mérkőzésről :
  Megérdemelt Videoton győzelem született.
  Amit lehetett megtettünk de a Vidi ennyivel jobb és rutinosabb.
  + db. 11-es elmaradt (2 kezezés+1 szabálytalanság) , illetve Negot már a 15. percben második sárgával le kellett volna küldeni.
  De nem ezen múlt, hanem hogy a Vidi olyan játékerőt képvisel hogy idén senki nem fogja tudni megszorongatni őket.
  A játékosok : Grófnak volt több hatalmas bravúrja, jó kifutása, viszont a szögleteknél nem jön ki. Tóth Ivánnal ha átveszik ezt a tételt akkor nagyon nagy kapus lehet majd !
  Bobál Dávid nagyon el van fáradva fejben. Lovresz szuper volt, 1 hibája végzetesnek bizonyult, Géresi egyszerűen megverte 1-1-ben.
  Hajdú a szokásos szar,Endinek jobbulást, Botit imádjuk de formán kivül van.
  Nagyon hiányzott előről Eppel aki lefejelte volna a labdákat.
  Lanza valami istenség. Minden labdája egy élmény !
  A biró pedig húzzon a bánatba, a hozzánemértő partjelzőivel akik összevissza lengettek mindkét csapat kárára.
  Lement az első kör. Pontjaink megvannak, szusszanunk és 3 hét múlva darál tovább a csapat, reméljük összejön a Lanza-Eppel tengely elől !

  1. Juhász Lanzát a partjelző előtt lökte a földre… semmi, semmi! Felháborító!

   1. Nem számoltam, de kellett vagy 10 perc miután először labdához ért. Ezután volt két lesre futása és ennyi. A leggyengébb láncszem balhátvédben volt. Hadú iszonyatosan gyenge, nem tud egy labdát sem átvenni.

 20. Egyébként a szövetség napilapja (nemzeti sport) ezt a címet tudta adni online felületén a beszámolónak: “Tovább szárnyal a Videoton – a Honvéd sem jelentett gondot.”
  Elmehetnek a jó édesbe.

  1. Nezd meg,h hany oldalon emlitik meg a 11-es gyanus szituaciokat.NSO-n is csak 1 van a 3-bol.

 21. Off topic: ez az újpesti néger srác magyar szinten piszok jó, már mérkőzések óta “csodálom”… kicsit a második legnagyobb király Genito-ra emlékeztet. :)

   1. Hálálkodtam is az egyébként szimpatikus Vignjevicsnek, hogy csak csereként küldte pályára. :)

 22. Párt csapatok ellen ez fog történni,főleg,hogy nem oly rég az Öreg megtépte az oroszlán bajszát.Mint utólag kiderült,ebben a kérdésben teljesen igaza lett,ezért a mai meg nem adott tizikért,csak azért is,Storck takarodj másodedzőnek!
  De miért is nem vezényelnek egy külföldi semleges bírót,amikor a magyar nem tud,vagy nem akar pártatlan maradni egy ilyen mérkőzésen? Ez maga a fertő!

 23. Ez a sztori kicsit emlékeztet a tavalyi szombathely elleni meccsre, amikor Király “segítette ki” a bírót a mi rovásunkra….

  1. Juhasz mar hetek ota undoritoan viselkedik.En nem vagyok egy Bode fan,de hogy 10 perc alatt 3-szor is derekra ment nala,az mar nalam is kiverte a biztositekot.Es ma ugyanigy folytatta az amokfutast,eloszor Lanzafameval kezdte derektajt,aztan Gazdag kovetkezett.Orulok is,hogy lemondta a valogatottsagot,nemzetkozi szinten kiszornak ezert a p.csaba,itthon viszont kiskiralykent viselkedik.

 24. Botka elájult az öltözőben, a meccs végén azért volt a kapkodás a kispadnál. Reméljük nincs nagy baj!

  1. Nem lehetett látni, nagyon messze volt a pálya tulsó oldalán, gondolom kapott egy ütést……FB info szerint mentő vitte el a stadionból…..

  2. Akkor ezek szerint hozzá ment a villogó/szirénázó mentő a meccs után. Azt hittem vmelyik szurkolóval történt vmi.

 25. Volt játékosunk Brockhauser a Vidi kapusedzője. Pikáns lett volna ha nálunk meg Horváth állt volna a kapuban :)

  Berg a nyilatkozatában a gyepet kritizálta……… valaki szólhatna neki, hogy ha nem tetszik, akkor ennek az a módja kishazánkban hogy jelzi a Garancsinak, az meg majd intézkedik, hogy ha legközelebb ide jönnek addigra már jó legyen!

 26. Az az igazság, hogy én a kapu mögül csak az egyiket láttam kezezésnek. Mondjuk én a gólunkat sem láttam bent és a körülöttünk lévők sem, pedig bemondták a hangosban, hogy az tényleg bent volt, szóval nagy puszi Gyöngyikének, hogy ő legalább tette a dolgát. Egyébként várhatóan lesz bünti is mert ahogy láttam a korzóról volt a végén egy kis dobálózás a sporik felé.
  Ja és minden elismerésem a kanyré csodálatos volt a végig kitartó változatos szurkolás.

  1. Vonalban voltam a gólnál és tisztán bent volt! Ha Gyöngyike ezt nem jelezte volna, akkor idegsokkot kaptam volna!!

  1. Egyetértek! Amióta hazajött vállalhatatlan. Meccsközvetítéseknél le lehet olvasni a szájáról, hogy milyen mocskosan beszél az ellenfelekkel és a játékvezetőkkel is. Nem értem miért engedik neki.

Hozzászólások