Nem akarok bírózni, de!

Bejött minden, amit vártunk (hosszú labdás Videoton), és az is, amit nem (hülyebíró). Sajnos vannak napok, amikor a f*sznak a rossz végére kerülünk.

A Videoton a Honvéd ellen is dominált

Fiola kezezése

Rögtön azzal kezdődik az összefoglaló, hogy Fiola könyökére pattan a labda, amit akár be is lehetett volna fújni, de nagyon nem hőbörgök miatta. Viszont – és ezt a kommentátor is megemlíti – előtte nem sokkal Lazovicsnál nagyjából egyértelmű volt, úgy kitolta a könyökét. Természetesen a jelenetet kihagyták, nehogy véletlenül hülyének nézzenek bírókat Magyarországon.

Juhász fejese

A fene tudja, de nekem van egy olyan érzésem, hogy egyszerűen megmászta Kambert. Nem igazán érkezett lendületből, Kamber egy helyben állt, aztán valahogy mégis a hátáról fejelte a gólt.

Lanza gólja

Egy pillanat van a videón, amikor úgy tűnik: mintha bent lenne. Esküszöm, nem tudom. Hogy Gaál Gyöngyi mire volt annyira magabiztos, azt sem értem, mert Kovácsik egyértelműen kitakarta előle a labdát.

Lazovics félidőben megsérti Gyöngyikét

videoton-gaal

Elég szúrós a tekintet, és hogy tényleg lehetett valami, azt mutatja, előbb Feczesin, majd Stopira tolja el onnan a magából kikelt Lazovicsot. Ugye itt húsz másodperccel vagyunk Lanza gólja után.

Iván :(

Géresi nagyon csúnyán beültette a hintába a góljánál.

Összefoglalva

 1. Jobb volt a Videoton, de annyival azért nem, mint amekkora támogatást kapott.
 2. Hülyebíró (és igen, Lanzában sem vagyok biztos, kockázom rendesen a jelenetet).
 3. Grófnak volt egy parádés védése az első félidő elején (vajon az miért nem ér összefoglalót?), majd egyre jobban kijön a tóthiváni iskola, és a félelem bennünk minden oldalról jövő beívelésnél.
 4. Nagy Geri > Hidi
 5. Baráth > Hajdú
 6. Kezdem elhinni, hogy reális lehet a 3-6. hely év végén, még úgy is, hogy betartjuk a légiós- és U20-as kvótát.
 7. Sőt, a 3-4. is benne van.

Bp. Honvéd – Videoton 1-2 (1-1)
Bozsik stadion, 2051 néző
vezette: Berke Balázs
gól: Lanzafame (45+2.) ill., Juhász (35.), Géresi (52.)

(nyitókép: fb/1909foto)

“Nem akarok bírózni, de!” bejegyzéshez 37 hozzászólás

 1. Ne feledjük el még Proszi buktatását sem, és azt se, hogy Juhász pofon vágta Lanzafamét, ami egyből piros lap.

  1. Juhász nálam szitokszó, most már a Böde előtt az első helyen van.

 2. Ide is leírom, hogy pont kapuvonalban voltunk egy játékvezető kollégával és teljes terjedelmével bent volt a labda. Ráadásul nem centiken múlóan. A többi esetről majd a meccsfelvétel megtekintése után merek vélemenyt nyilvánítani, mert a kicsi lányaim miatt maradtunk az első félidős kapunál és onnan messze volt..
  Látom megtetszett a f*sz rossz végére kerülős szöveg! ;) :)) Sajnos most tényleg aktuális ismét!

   1. Ez a kép számomra még kevés lenne, ha nem a kapuvonal vonalában álltam volna. A labda gömbölyű és simán van a labdának olyan pontja, ami még a vonal felett van, ami még azt jelentené, hogy nem volt bent teljes terjedelmével! Az hogy az aljánál látszik, hogy a vonalon belül van, az kevés!

    1. Igaz, ezen a képen pont nincs bent szerintem sem, de mozgó képen úgy tűnik, hogy a labda itt már belülről jön kifelé.

 3. Legtöbben úgy gondolják, hogy az érdemli meg a győzelmet, akinek több veszélyes helyzete volt.Szerintem ez nem feltétlenül így van. Rúgja is be a helyzeteket és akkor megérdemli. Addig az egész csak teória. A másik, hogy “jobban kellett volna játszani és akkor nem kéne a bíróval foglalkozni”. Szerintem ez is csak akkor igaz, ha tényleg tényleg szarul játszunk. De egy szoros meccsen egyáltalán nem.
  Vegyük pl. a tegnapit. Ha már teória, akkor rúgja be mindenki a helyzeteit (de csak a szabályos gól legyen gól!), kapja meg mindenki a jogos sárgáit/pirosait és jogos büntetőit, legyen korrekt bíráskodás. Aztán nézzük meg, mi a vége. Nem biztos, hogy vesztesen jöttünk volna le, sőt.
  Mindenesetre Rossi olyasmit nyilatkozott a meccs után a pálya szélén, hogy nem érti, miért van, ha a Honvéd közel kerül az élmezőnyhöz, egyből furcsa lesz a bíráskodás. Meg hogy Botka nem véletlenül sérült meg, fault előzte meg, ami szintén megtorlatlan maradt. Meg hogy 3 percet akkor szoktak hosszabbítani, amikor nem történt semmi, nem akkor, amikor mind a 6 csere ki lett használva (emlékszik még valaki Saskőyre, aki azzal védekezett, hogy egy csere az fél perc?), ápolások voltak és az egyik csapat annyiszor húzta az időt, hogy még egy sárgát is kapott miatta. Hát nagyon igaza van, azzal a kiegészítéssel, hogy szerintem nem feltétlenül kell közel kerülnünk az élmezőnyhöz.

 4. Irányitott bajnokság, egy irányitott demokráciában.De inkább nem politizálok…A teny hogy tegnap megint elcsaltak egy meccset….Ne legyen kétség ha másik oldalon Lovric fejelt volna ugy kapuba ahogy Juhász tette akkor szabadrugás kifelé…

 5. NB1.hu-n kiallnak mellettunk,bar ettol tobb pontunk nem lesz …

  A forduló leggyengébb láncszeme: Berke Balázs

  Amikor „százezer” bíró van egy meccsen, hiba, hogy már akkor nyugdíjba küldik a sporikat, amikor már rutinból lehoznák a mérkőzéseket. Most olyanok vezetnek meccseket, akiknek inkább még focizniuk kellene, de nem így van, így sokszor nem éreznek meg igazan éles helyzeteket. Az nyugdíjba küldöttekkel az a baj, hogy nem tudnak annyit futni, mint a fiatalok (állítólag), de akkor minek van mindkét térfélen két-két segítő? Berke megadott egy szabálytalan gólt a Vidinek, nem adott meg tizenegyeseket, össze-vissza adta a lapokat a Bozsik Stadionba, nem tudta, hogy hat csere, két gól és több ápolás után mennyit kell hosszabbítania a szabály szerint. Jól jön majd a számára a válogatott miatti pihenő is.

 6. Én sokkal nyugodtabb voltam, míg Horváth állt a kapuban. 23 meccs után hibázott kétszer, ettől még nem hinném, hogy egy életre el kellene temetnünk, mikor végre volt egy kapusunk, aki ki tudott mozdulni a beadásokra…

   1. dettó, ráadásul a kifutásai élményszerűek! igazi söprögetőt is tud játszani! A 2. félidő végén a szögletnél konkrétan a kezdő pontnál állt… OH

    1. Na ezért szép játék a futball, a Vasas elleni első gólt itt szinte mindenki Horváth nyakába varrta, merthogy folyton kint ácsorog távol a kaputól, Gróf esetében ugyanez viszont úgy tűnik pozitívumnak számít. :)

     1. Horváth úgy ácsorgott kijjebb a kelleténél, hogy a Vasas épp támadott, Gróf pedig úgy, amikor a labda még nálunk volt, felkészülve az esetleges kontra meghiúsítására! Azért ez nagy különbség…

      1. Remélem igazatok lesz és beválik a srác, de én már örültem, hogy végre van egy kapusunk, aki oldalszabadrúgásoknál és szögleteknél ki mert mozdulni a kapuból (ráadásul jól). Ez nekem fontosabb, mint az, hol áll a kapusunk az általunk elvégzett szögleteknél.

       1. Annál tényleg fontosabb, viszont Gróf egyszerűen nagyságrendekkel jobb kapus! Ez a kijövök, bent maradok kérdés egyébként nagyon nehéz: a kapus csak akkor jöhet, ha teljesen biztos abban, hogy övé lesz a labda! Ha egy kicsit is van benne bizonytalanság, hogy nem ő ér oda elsőként (akár a támadók pozíciója, akár az előtte lévő ” népsűrűség” miatt), akkor nem szabad kiindulnia! Ha nem jön ki, akkor az esetleges fejest még mindig védheti a vonalon, és komoly esély van arra is, hogy a védők (akik általában többen vannak és magasabbak a csatároknál) elfejelik a labdát, viszont ha jön, és nem éri el, a csatárnak már csak az üres kaput kell eltalálnia, sem erőt, sem pontosságot nem kell a fejesbe beletennie…

 7. Szvsz egy olyan meccsen ahol kvázi kontragólokkal kapunk ki ls végig mi rohanunk az eredmény után az is fontos, hogy a középpálya védekező része meg a védelem, miért követ el olyan hibákat amiből gólt kapunk, a helyzeteink simán megvoltak, nagyjából az a helyzet áll elő, hogy elől vagyunk a legerősebbek és ahogy lépkedünk csapatrészekkel visszafelé egyre gyengébbek. A debrecen ellen megúsztunk jópár helyzetet, most meg nem, szal tipikus mennyei megyei… (amig igy hajtanak addig az eredmény másodlagos)

  1. Szerintem meg nem korrekt a védelmet szidni, mikor a második legkevesebb gólt kaptuk eddig a bajnokságban… Egyébként az a durva, hogy lőtt gólok terén meg harmadikok vagyunk, mégis csak az 5. helyen állunk…

   1. okés ezt aláírom, de mindkét gól előtt nekünk volt gólhelyzet szerűségünk és az ellenfél 16 környékéről hozták ránk a labdát

    1. Az egyik gól szöglet volt… a másikat meg el kell ismerni, hogy parádésan oldotta meg Géresi, sajnos pont az orrom előtt, ha Mi lőttük volna, még most is ott ugrálnék a Bozsikban… a beindulás, a csel, és külsővel a hosszú felsőbe, ezt százból egyszer tudná még egyszer így megoldani.

     1. szerintem nem, ez egy szuper tehetséges srác! nem is értem, hogy miért a Kovács István van bent a válogatott keretben, ez a Géresi már simán válogatott szintű gyerek!

 8. A játék képe és Rossi értékelése alapján Loki ellen +2, most -1 pont, így szumma +1 :-)

 9. Egyébként nemrég az egyik mezőkövesdi srácot úgy kiszórták egy műesés miatti második sárgával, mint a pinty, Nego-nak a 16. percben bemutatott műrepülése és utána gyepet csapkodása persze nem vont magával hasonló következményeket…

 10. A tegnapi góóól müsor legviccesebb jelenete amikor visszajátszották a fehérvári könyökös kezezést….majd a müsorvezető megkérdezte a stúdióban Bozsikékat (szakértők!!!!) hogy most akkor mi a helyzet……….kicsit bizonytalanul nagy nehezen benyögtek valami “megadhatót” vagy “valószínüleg az voltat”……szánalmas komolyan hogy a napi betevőért eladják magukat mint egy k…a. Senkiházi mind!!!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.