Mastodon

“az elnökségnek világossá kellene tenni, hogy szurkolókat, és nem üres székeket szeretnénk látni a stadionokban”

És igen, ezt maga az Öreg mondta.

Az Öreg most épp a fegyelmi bizottság fegyelmezési gyakorlatának visszásságairól blogolt, és valóban érdekes témákat feszeget. Például:

hogyha egy büntetésre szakosodott testületnek a tagok 75%-át kell egyszerre büntetni ugyanazon okból, akkor vagy csupa bűnöző van a tagságban, vagy valami nagyon rossz a törvényekben

Fura, hogy eljutottunk odáig, az elmúlt egy-két évben – tehát amióta nem a tulajdonosi tanács, vagy mifene gittegylet elnöke – Hemingway lett a magyar futball és az MLSZ egyik legnagyobb kritikusa. Néha visszafogja magát, pedig érezni, bőven mondana többet, de ugye ne feledjük mi is ugyanúgy ki vagyunk szolgáltatva a hatalomnak, a központi pénzcsapoknak, mint mindenki más. Lehet, telán kicsit kevésbé, de ugyanúgy. Ha azt elzárják, és láttunk már ilyesmire példát a G-nap óta, akkor volt Kispest, nincs Honvéd. (Nevezhetjük megalkuvásnak, nevezhetjük a realitásokat figyelembe vevő embernek, mindegy igazából, a helyzet ettől még adott.)

Fura, hogy ha az kell a magyar futball közegének életszerűvé tételéhez, hogy az Öreg játssza a protesztet, az értetlenkedőt, a kritikust, akkor itt valami tényleg régen rossz. Mondjuk egyre hitelesebben csinálja, azt el kell ismerni, belenőtt a szerepbe. Lassan tényleg felnő ahhoz a feladathoz, hogy valóban megértse, mit jelent a Kispest nevében felépni a világ előtt? Szurkolok, hiszen nem tehetek mást, a tulajdonosi szerkezet ugyanúgy adott, mint az externáliák. Ebből kell kihozni a legtöbbet.

Már megint – Budapest Honvéd Online

Lapszemle

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||