Mastodon

Gondolom Alcufer volt a híres Alcufer-Perutz fedezetsorban az ész

Ismét stadiont avat a Kispest az NB I-ben, és ismét egy teljesen új csapat ellen. Otthon már találkoztunk, a kínkeserves 0-0-t próbáljuk meg elfelejteni (vajon nagyon fog hiányozni év végén?), inkább foglalkozzunk azzal, hogy kaptunk egy olyan esélyt, amilyet száz évente szoktak kapni a Leicester City-k, hogy van vagy egy tucat jobb csapat náluk, de amíg ők körbeverik egymást, addig jó kimaradni ebből a körből.

Azért valljuk be, egy Debrecen, egy Fradi, egy Videoton jobb (minőségibb, márkásabb, mindegy, hívjuk bárhogy) kerettel rendelkezik, mint mi. Az MTK, a Haladás, a Diósgyőr és az Újpest legalább a szintünkön van, és bakker, de ahogy igazoltak az ősszel, lassan a Mezőkövesdet is ide kell venni. A Paks és a Gyirmót tűnik egyedül gyengébbnek, valamint nem beszéltünk még a Vasasról, ami valahogy a másik mi.

Szóval el kell kapni a Gyirmótot, ráadásul Alcuferben, Győr egyik városrészében. Az amúgy megvan, hogy Gyirmót kisebb Ménfőcsanaknál, és a szerdai stadion negyed óra sétára van a maitól?

A legjobb persze az, hogy az Új élet út köti össze a két pályát, amit akár fel is foghatnánk költői képnek, pláne, ha hozzátesszük az Aranyhal Éttermet, akkor mit is kívánhatnánk tőle, mint? (Jó, benne bújkál valami, simán képes lennék azt elzavarni a picsába.)

Na, tehát Alcufer Gyirmóton. Bla-bla-bla, hét meccs otthon, bla-bla-bla, kettőt nyertek, négy vereség, bla-bla-bla, 3-8-as góldifi, bla-bla, hogy mi? Hét meccsen összesen 11 gól? Ajjaj, nem szeressük mi az ilyet.

Az addig nem baj, hogy nem rúgnak, tartsák is meg jó szokásukat (ilyen a tisztességes magyar vendégszeretet!) ellenben az a nyolcas nagyon kemény. Én speciel ettől félek a legjobban, pláne, ha hozzátesszük, hogy

  • ebből a nyolcból négyet a Videoton rúgott;
  • kettőt az Újpest, és kettőt a Debrecen;
  • vagyis az MTK (0-0), a Diósgyőr (1-0), a Vasas (1-0) gólképtelen maradt.
  • na de akkor mi van a Fradival (0-1) és a Mezőkövesddel (0-1)??? Hogy jön ki, hogy nyolc gólt kaptak otthon, de közben tízet?

Ugye nem kérdés a válasz? MLSZ ADATBANK ’16

gyirmot-adatbank

vagy itt a másik

gyirmot-adatbank-2

Ha valaki az MLSZ-től akarna tájékozódni az NB I. dolgairól, az nem tudja mire vállalkozik. Végül is a magyar futballt irányító legfőbb szerv, a bajnokság szervezője, rendezője, de nem is sorolom tovább, mert az MLSZ-be belerúgni is snassz mostanság, pedig egy az isten (Pisont!), minden nap adnak rá valami okot. És mindig mást, kifogyhatatlanul.

Rúgjunk beléjük inkább mégis.

A Gyirmót egyébként nyolc meccset játszott otthon, valóban kettőt nyert, de azért ötször kapott ki, valamint 4-10 a gólkülönbsége. Nem egy komoly matek, de úgy látszik a szövetségnek ennyi sem megy. Taps az új adatbanknak ismét.

A lényegen amúgy nem nagyon változtat, a Gyirmót otthon minden második meccsén lő gólt, és mindegyiken kap egyet legalább. Ennyibe Lanza érkezése óta simán kapaszkodhatunk az ilyesmi csapatok ellen, mert végre nem az van, hogy fogalmatlanul passzolgatunk hátul, a néző fagyoskodik, várja az évad végét (szevasz, Pápa!), majd jobb esetben hazamegy egy döntetlennel (0-0), rosszabb esetben a végén kap egy kiábránditó gólt, és ennyit a tavaszi álmokról.

Lanza óta (az i.e./i.sz. helyett lassan jöhet a L.e./L.sz. terminológia?) elméletileg nem szabad, hogy gond legyen egy 0-0-ás meccs, ami nekünk áll. Ez a lényeg, és ennyit szerettem volna elmondani, meg azt, hogy Aspirin Komplex, 200mg-s C-vitamin, meggypálinaka, ilyesmi kombó van bennem már reggel kilenckor, hogy a déli indulás környékére összekapjam magam (korai lesz a szombati rakottkrumpli ma), mert Alcufercsanakot látni kell, a három pont dettó kell, és ha csak egy picit lehet hinni az adatbanknak, akkor ilyen meccsek lesznek még ma:

mlsz-adatbank

Szerencsére azért tudjuk máshonnan, így lehet reménykedni, hogy

  • a Kövesd tovább sűríti a mezőnyt, és legalább egy ikszre elkapja otthon a Fradit (majd jövő héten szépen kikapcsizik tőlünk);
  • a Debrecen villan a Videoton ellen, ott a három hazai pont se lenne vészes;
  • a Vasas pedig elintézi, hogy a Bozsiknak jó legyen, tehát kikap nálunk a minden-mindegy Diótól.

Semmi extra, ennyi pont elég, hogy ma este már mi vezessük a tabellát. Brexit, Trump, Leicester, terjed mindenféle hülyeség. Milyen világot élünk, emberek?

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||