Mastodon

Egy rossz és gyenge meccsen döntetlen

Nehéz mit írni, úgyis mindenki láthatta a tévében, hogy mit össze nem szenvedtünk Pakson. Inkább csak kiegészíteném néhány aprósággal, ami nem jöhetett át a képernyőn keresztül.

Egy – az utca legjobb kocsmája

Komolyan, tényleg ez volt a neve. A csapolt Borsodi és az üveges Soproni ugyanúgy 300, a falon tippjáték (hazai győzelmet várnak), a kávé zaccos, az úri közönség pedig vegyesen hazai és vendég.

Itt tudtuk meg, hogy a honvédosoknál már csak a paksiak szkeptikusabbak a stadionépítést illetőleg. A gyepszőnyeg elkészült, fűthető, meg minden csilivili, viszont a kapuk előtt már sártenger, mert gondozni is illenék. Nagyjából egy milliárdba fájna az új paksi stadka, de egyelőre sehol sem tart, hiába a szép tervek.

Kettő – Lanzafame nem gólja és cseréje

A videóból egyértelmű, hogy Szabó öngóljával egyenlítettünk, szóval megszakad Lanzafame nagy sorozata. Ez kiderült a visszajátszásokból, az viszont nem, hogy a jó Lanzát egészen furcsa körülmények között kapta le Rossi.

Történt, hogy a paksi tizenhatos mellett kapott egy labdát, amivel megiramodott, látta, hogy nem jönnek bent, ezért visszafordult volna, amikor kapott egy erősebb combost. A lábához kapott, tudott még lépni kettőt, a labdát mentette, majd eldőlt, és látványosan szenvedni kezdett. Közben a Paks visszatámadott, Lanza továbbra is szenvedett. Fél perc múlva szakad csak meg a játék, lehetett levinni ápolni.

Amíg előszedte a doki a csodavizet és a mindent gyógyító fagyasztósprét a táskából, addig Balázs nekivetkőzött, hogy pont Lanza talpraállásának pillanatában lépjen pályára – csereként, helyette. A legfurább persze az volt, hogy bár Lanza valóban kapott egy komolyabb medvepuszit, és nyilván kicsit rá is játszott a dologra, attól még nagyon vissza akart jönni, és ezt, karját széttárva, hevesen gesztikulálva jelezte is Rossinak, mondván baromira nem érti, miért kellett túlpörögni és lekapni őtet.

Néhány perccel később a Prosser-Balázs-Holender összetételű sorral bohóckodunk fent.

Három – Szabó első gólja

vhGOK7Gb

Az összefoglalóban nem mutatják vonalból, mindenki döntse el maga, hogy Kamber vagy Szabó volt közelebb a fejes pillanatában Gróf kapujához. (Gondolom a tévében megvitatták, meséljetek!)

Négy – pechvogel

V0PdzJ9t
fotó: fb/1909foto

A tábor Öcsibácsira emlékezett – épp  a paksiak gólöröme közben.

Öt – a paksi vendégben jó a kaja

A hamburger 550, a mindent bele hot-dog 450. Utóbbinál egészen furcsa megoldás a fedlapra helyezett, erősen megmajonézezett uborkaszelet.

pf3ZVA2K-2

Így néz egyébként a paksi vendég vigalmi negyedének panorámája. Balra a kerítéshez állított, mindkét irányba kiszolgáló büfé, amelyik gyakorlatban csak a vendégeket látja el, mert a helyiek otthon étkeznek (és amúgy is lelépett a 60. perc környékén, pedig ettem volna még), (mellette hátul a klubépület).

A fehér doboz a férfi és a női mosdók rengetegje, ami azért is érdekes, mert ugyanúgy ideiglenes valami, mint a Fáy utcában a hazai volt, mégis kulturált, és megfelelő méretű. Példát lehetne venni, kiskezit csókolom.

A fabódé a sörcsap (egy!), a sör 450 és borsodi. Forralt bor, csipsz, és egyébségek ugyanitt.

A következő fehér bódé a jegypénztár (1400 a vendégzsuga), mellette a szabályokkal ellentétben egyáltalán ki nem épített beléptetőrendszer, magyarul a szekusok sora. Egy kishölgy egy mobil leolvasóval kezeli azt a jegyet, amit az orra előtt veszünk meg, majd jön a motozás. Ennyi a beléptetés. Szóval köszi, MLSZ, ennyit ér az évek óta tartó baszakodásotok. Paksra még nem jutott el, pedig a szinte mindig üres M6-oson alig másfél óra kocsival.

Hat – és ha már MLSZ, akkor adatbank

ZVR0eeN2

Köszönjük az újat és a jót.

  1. A meccs kezdése előtt negyed órával még nem elérhetőek az összeállítások – a réginél mindig fent volt egy órával korábban.
  2. Továbbra sincs mobilnézet, hatalmas szenvedés kikeresni így bármit, a picsányi kis gombokkal. (Ráadásul ha valakinek lemerül az adatkerete, akkor a korlátozott sebesség mellett ne is reménykedjen az adatbank használatában.)
  3. Betöltéskor az előző fordulót mutatja, csak valamikor a már futó meccsek alatt áll át az aktuálisra, de ugye az teljesen mindegy, mert l. 1. pont.
  4. Random vannak feltöltve a stadionok, hogy hol rendezik a meccseket. A Vasas még két napja is a Fáyba volt kiírva, sőt, a 18. fordulóban ott fogadják a Diósgyőrt.
  5. ERGO, vagy nincs fent adat, vagy teljesen megbízhatatlan.

Taps.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||