Mastodon

Gyirmóton végre ki lett mondva egy nagyon fontos mondat

Gyirmót – Bp. Honvéd 0-4 (0-0) gól: Prosser, Holender, Kamber, Hidi

Akkor megtettük, amit el lehetett várni magunktól: simán behúztunk egy kötelezőt, ráadásul Lanza sem játszott (lázas), pedig pont arról beszéltünk itt és a meccs előtt is, hogy pont ő kellett ahhoz, hogy az ilyen meccsek jöjjenek végre.

Sőt, továbbmegyek. Még Bobál sem játszott, ami azért elég jó, mert nálam ő az elmúlt másfél év egyik abszolút kedvence, aki most már tényleg nem azért van a keretben, mert pénzt ér az életkora, hanem mert egyértelműen a kezdőben a helye. Aztán most mégsem, pedig újra előkaptuk az ötvédős rendszerhez közeli valamit.

Nem vagyok hozzáértő, de bámultam, hogy ez mi? Gróf – kötőjel, eddig sima, kapusról beszélünk, majd ömlesztve King, Botka, Lovric, Kamber, Holender, Hidi, Gazdag, Prosser, Eppel, Koszta. Most légy okos.

Talán valami ilyesmi volt: Gróf – King, Botka, Lovric, Kamber, Holender – Hidi, Gazdag – Prosser, Eppel, Koszta. De közben King és Holender jóval feljebb, Botka sem a klasszikus hárombelsővédős rendszerben, Koszta valamivel hátrébbról, szóval nem értjük.

A cserék segítettek valamennyit. Vaszke jött Proszi helyére, vagyis mondjuk úgy középpályára. Hajdú váltotta Filipet, vélhetően posztra cserélve, és Zsótér Koszta helyett, hadd futkosson.

Mindegy. Hagyjuk meg a doktoroknak, nekünk elég annyi, hogy nyertünk. Simán.

Egyelőre még szörnyű minőségben, de legalább már van (Az M4 Sport videója)

Ami mellett viszont nem szeretnék elmenni szó nélkül, az

hogy az MLSZ és a Nagy Stadionépítő egy újabb baromsága megint megdőlt. Elég volt nagyjából kétszáz embernek megjelennie a frissen épült gyirmóti vendégszektor bejáratánál fél órával egy meccs kezdése előtt, és máris összeomlott a rendszer.

Egyetlen bódé nem elégséges, ha a jegyek névre szólnak, így – elkerülve a népharagot, ha már néző úgyis csak a vendégben lesz – szimplán jöttek a nevesítetlen, tehát törvénytelen jegyek. Nem mi kértük a jogsértést, mert ugye ez az, hanem ránk kényszerítették. Az más kérdés, hogy ez lenne a normális, de ugye NB I, 2016, ilyesmik.

cof
Balra az egyetlen jegypénztár, a kép többi részén a sorban állók
cof
Igen, nincs rajta név, így a sor közepéről indulva alig három-négy perc alatt hozzá is jutottam. Ugye nevesítve simán ráment volna egy fél óra

A jegyár amúgy egy szimpatikus ezres, volt már rosszabb is vidéken, azonban ezért cserébe kapunk vállalhatatlan konténervécét, ahol olyan ordenáré szag fogad, mint a régi-régi-régi Bozsik végnapjaiban. Egy egyszerű szellőztetés is javított volna a helyzeten, de még azzal sem törődtek. Vendég, vendég, le van szarva – és igen, szó szerint úgy volt.

Valamint kaptunk 500 forintos sört, ami még Pesten is drágának mondható egy stadionban. Mindezt persze nem a lelátó mögött kialakított büfében szolgálták ki, hanem jóval hátrébb, egy franc tudja milyen étteremben, jó hosszú kerítésrendszeren keresztül odabóklászva.

A győri szekusok taperolási mániájáról pedig ne is beszéljünk. Szerdán a kulcstartómat szereltették le, majd hiába raktam a kisbusz kereke mögé, meccs végére simán lenyúlta valaki (simán visszavihettem volna, fene a nagy becsületességem, másodjára már nem ellenőriztek, hiszen azt mondtam, kiviszem a buszhoz), most viszont annyira precízek voltak, hogy ha lett volna rajtam cicanadrág, akkor farmeron keresztül átvasalják. Darabokra szedték az embert, de tényleg. Majd besétáltunk, és ott várt minket a jegyért sorbaállós képen is jól látható MURVA. Megéri bármilyen motozás ilyenkor. Csókoltatom az okos kobakjukat.

Az is megérne egy külön misét, hogy miért van Gyirmóton egyáltalán ekkora stadion, ha az egyik oldalán, egy nagyjából kétezer fős darabon mindössze kilencen (9!!!) ültek.

És ha már mise, akkor felmerül a kérdés: mitől VIP ez a valami a vendégben?

sdr
Utoljára ilyet Kecskeméten láttunk

Ellenben, megint remekül éreztük magunkat

voltunk sokan, volt fedett és beordítható vendégszektor, volt előtte tartóoszlop is, hogy ne lehessen rendesen látni, és volt, egész pontosan

december 3-án, 16:44-kor egy felelgetős

amiben elhangzott:

Ennyikeh.

Meccs után ölelgetés, örömtánc, King-King-King!, satöbbi, etc. Így kell ezt.

Ja, és szerencsétlen Gazdi,

megint csak kapufáig jutott. Érdemes megnézni Hidi góljára hogyan reagál. Annyira, de annyira sajnálom már szegényként, ilyen pech egyszerűen nem létezhet a világon.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||