Mastodon

Vajon ki lehet az a Jeftic?

A Gaz Metan Medias elleni felkészülési meccsen feltűnt a semmiből egy Jeftic nevű spíler, akiről eddig a következőket tudjuk (a honvedfc.hu beszámolója alapján):

  • Gróf – Villám (King), Lovric (Palmes), Kamber (Baráth), Bobál D. (Zsótér), Laczkó (Jeftic) // vagyis Laczkó helyére jött be, tehát lehet, védőről beszélünk.
  • Negyed óra elteltével sorra jöttek be a játékosok. köztük egy próbajátékon lévő szerb futballista, Jeftic. // vagyis szerb és próbajátékon van. (A mondattaglalást most hagyjuk az idézetben.)
  • Már úgy nézett ki, hogy gólnélküli döntetlennel zárul a meccs, amikor King, Jefticnek szánt labdáját Dancs elcsípte és 18 méterről, laposan a kapu jobb oldalába lőtt, mindez a mérkőzés 90. percében történt. // semmi információ, viszont a King mögé nem kell vessző. (Erdélyi szakértőnk szerint amúgy a gólszerző neve nem Dancs, hanem Danci, de ez tényleg mindegy a történet szempontjából.)

A tippelde azonnal beindult, mégis, ki a fene az a szerb, keresztnév nélküli Jeftic, aki csak úgy feltűnik Törökben?

  • A csakfoci hírében a következő leadet olvashatjuk: “Jeftic próbajátékon szerepel a kispestieknél.”, ami így, ebben a formában azt jelenti, hogy mindenkinek illendő tudnia Jefticről, hiszen ő maga a Nagy Jeftic, akit csak így oda lehet dobni egy leadbe
  • FerikeKispest vett egy printsportot, amiben Vladimir Jevticről írnak, viszont ilyen futballistát sehol sem talált a széles interneteken. Ez persze nem akadályozta meg a tippelésben: Dejan Jevtic, egy 23 éves középhátvéd a svájci sokadligából.
  • Medvepuszi erre bedobta minden idők egyik legjobb NB I-es futballistanevét: El Maestro Nikont, akit a transfermarkt Jevtic néven is ismer. 24 éves, és megfordult legalább ennyi csapatban, köztük az Újpestben és a Nyíregyházában is, aktuális státusza viszont: Karrierende, vagyis visszavonult. (Mellékesen a tesója, Nestor El Maestro az Austria Wien segédedzője.)

Nem kerültünk közelebb az igazsághoz. Az viszont valószínű, hogy a szerb nevek átírási szabályait követve, és figyelembe véve a gyakoriságát a Jeftic-Jevtic párosnak, akkor itt valójában tényleg egy Jevticről lehet szó, a kérdés, hogy melyikről.

Azt pedig mellékesen teszem hozzá, hogy egy Kispest mezét simán felhúzhatja jelenleg bárki, anélkül, hogy leltárba vennénk, megmondanánk ki volt az, ki képviselte a színeinket, ha csak egy törökországi felkészülési utolsó harminc percében is.

(A meccsről a Gaz Metan Medias kitett egy mobillal fotózott galériát a Facebookjára, hátha valaki kiböki benne a jó Jeftic/Jevticet.)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||