Mastodon

Csak a kérdések a Fradi elé

Ahogy ebben az idényben minden meccsünk, úgy a Fradi elleni kupavisszavágó is sorsdöntő lesz. Bla-bla-bla, itt lehetne írni egy csaknem teljes bekezdést a szokásos bullshitekkel tele, de minek, úgyis átdumáltuk már néhányszor.

sorsdöntés legyen most csak annyi, hogy a kupában nincs következő forduló, ahol majd lehet javítani, mert ott azt következő körnek, és negyeddöntőnek hívják.

Vajon akarjuk a kupát?

Én speciel igen, de nem véletlenül pörgetik sokan az agyukban, hogy

  • rövid a kispadunk;
  • nem fogjuk bírni a szerda-szombatot.

Érdemes ránézni a naptárra. Az okés, hogy rövid a kispadunk (l. következő pont), viszont a szerda-szombat jelenleg nem áll. Ma ugye Fradi, szombaton Felcsúton a Videoton, jövő héten Újpesten(!!!) az Újpest, majd három hét szünet és újra a Fradi, ezúttal már a bajnokságban.

Tehát hagyjuk ezt a szerda-szombat-lózungot, mert most pont nem igaz.

Jó, de akkor meg a kispadunk rövid

Pontosan. Tényleg rövid, de nézzük meg, hogy kik ülnek rajta: Nagy Geri (21 bajnokiból 10 padon), Vasiljevic (21/12), Zsótér (14/10 becserélés), Holender (21 bajnokin csak 10 alkalommal kezdett), Dark Kabangu Zolika, Baráth (visszatért a sérülésből), Bobál Dávid (mostanában újra kezdő, de nem játszik végig meccseket), Horváth Andris (utoljára a 8. fordulóban védett).

Szóval van bennünk bőven tartalék, ráadásul azt se feledjük, hogy közben a bajnoságért (is) megyünk, vagyis ezek a játékosok majd bizonyítani akarnak, hogy a kezdőjéhez általában mereven ragaszkodó Rossi figyelembe vegye őket is a hétvégéken.

A lényeg, hogy valóban rövidecskének tűnik a pad, de azért van benne tartalék. Ha ragaszokodunk az 5-3-2-höz, és hozzávesszük, hogy a kupában nincs fiatalszabály, akár valami ilyesmi is kijöhet:

Gróf (Horváth) – King, Lovric, Kamber, Bobál, Holender (Zsótér) – Nagy Geri, Vasiljevic, Hidi (Zsótér) – Eppel (Lanzafame), Dark

Amúgy lenne még bőven más kérdésem

De bakker, dolgoznom is kell valamikor, szóval ha majd lesz időm, akkor itt fogom bővíteni a posztot, ti pedig ahogy szoktátok, kommentben úgyis kidumáljátok.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||