Mastodon

Egyajelszó #méghatmeccs

Volt már róla szó, hogy igazából minden mindegy, kötelességből kitesszük a hét közepét, de tudjuk, hogy a valóság a #mégXmeccs, és semmi más. Amíg matematikai esély van a tizennegyedikre, addig #mégXmeccs.

Talán a Fradi előtt mondtuk először egymásnak, hogy #mégtízmeccs, és azóta valahogy benne maradtunk. Négyet közben letudtunk, tehát #méghatmeccs. Gondoltuk volna? Gondoltuk volna akár februárban, amikor azonos pontszámmal három csapat vezette a bajnokságot? Gondoltuk volna, hogy itt van április vége, és még mindig? Remélem az megvan, hogy tavaly április 30-án volt vége az egész bajnokságnak? #méghatmeccs


Valahol akár sajnálhatnám is a Vasast, negyven éve nem nyertek szinte semmit, mégis egy klasszikus fővárosi csapat, amihez képest tudom mi a Kispest, őket lehet értelmezni, van mögöttük narratíva, nem egy Gyirmótkövesd, régivágás; nemérdekel, hogy másvilágot élünk, szokjam meg.

Szóval talán, egy másik bajnokságban még sajnálhatnám is őket, hogy negyven év után végre közel kerültek, de miért tenném, ha nekünk épp #méghatmeccs? Huszonnégy év után.

Tulajdonképpen arra is tojok, hogy egyes vélemények szerint felesleges lenne nekünk nyerni, mert úgyis kihullunk Európából azonnal. Jah, ahogy akkor felesleges volt a Fradiba is milliárdokat tolni, vagy úgy általában az egész állami futballprogram, hiszen a Felcsút még az NB I-ből is kiesett a világ minden pénzével a háta mögött. Tényleg, akkor minek egyáltalán bármi? Minek rendezünk bajnokságot? Mondjuk ki, hogy Videoton, Fradi, és csá.

Most komolyan #méghatmeccs a vége előtt, és ilyen arcokkal, véleményekkel (tudjátok mit? legyen kurzív: véleményekkel) kellene foglalkoznunk? Eskü, elmegy a fülem mellett. Ahogy a kötelező kűrök, mint Hemibá @ Magyar Idők, vagy Szöllősi @ 168óra. Normál hétköznapokon lehet, komolyabban foglalkoznánk vele, mert Szöllősi valahogy mindig növeli az elkötelezettséget a klubunk felé, annyira utálja egy komplett társadalom a fejét. Ha ma kiállna a Videoton bajnoksága mellett, talán még a vidisták is nekünk kezdenének szurkolni.

Szóval tényleg nincs más, csak #méghatmeccs és a visszaszámolás, hogy a még és a meccs szavak közé tudjunk számot tenni. Ma például

  • 18:00 MTK – Videoton @ Hungária
  • 20:30 Vasas – Honvéd @ Megyeri

az alsóház pedig nem érdekes.

Nyerni kell, tovább húzni az esélyt, és nem elfogadni a kompromisszumot, hogy tizennyolc pont van még a rendszerben, a negyedik Haladás tizenegyre, vagyis gyakorlatilag fix az Európa-liga, pláne ha a Fradi feljön a dobogóra, és megnyeri a kupát (vagy a Vasas ugyanez). Nincs kompromisszum, mert egy kompromisszum most szükségtelenül rossz lenne. #méghatmeccs van, semmi több. Számolgatni csak így lehet. Élvezzük ki.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||