Mastodon

Nem arról volt szó, hogy idén inkább hagyjuk a fehér mezt?

  • 3. // Haladás – Honvéd 1-1
  • 6. // Vasas – Honvéd 2-0
  • 8. // Mezőkövesd – Honvéd 3-1
  • 16. // Paks – Honvéd 1-1
  • 22. // Videoton – Honvéd 3-0
  • 28. // Vasas – Honvéd 1-0

Ezeket a meccseket játszottuk eddig fehérben – két döntetlen, négy vereség, ami az összesnek (nyolc) egész pontosan a fele.

Lehetne jönni azzal, hogy idegenen nem megy nekünk, és a fehér az idegenbeli mezünk, de fájó, az igazság az, hogy a sárga is idegenbeli, mégis hozott egy négy meccs, három győzelem mutatót. Hoppáka.

Gyorsba

Nem tudom, tévében ismételték rendesen? Mert felmerült egy kis vita, hogy Burmeister gólját lesállás előzte meg. Az összefoglalóban egyetlen perdöntő kép sincs, csak annyi látszik, hogy Burmeister a labda mögül jön, de nem is itt van a kérdéses pillanat, hanem Sagliknál, ha egyáltalán van. Szerintem nincs, egyszerűen csúnyán benéztük a szitut.

update //  közben láttam egy ilyen képet is, szóval úgy néz ki les volt:

Kihagytuk

Lanza. Nála is előkerült, hogy fárad, hogy nincs annyira képben, mint volt ősszel, egy tizit viszont lehet szerencsével is elvégezni, de azért biztosabb, ha összpontosítva. (Tanult kolléga jegyezte meg mellettem: nem biztos, hogy jó, ha ugyanaz végzi el, mint aki ellen faultoltak. Nem tudom, nem láttam még erről kimutatást, de aztán persze a fene tudja, hogy honnan jön a népi bölcsesség, mert nyilván van valami alapja.)

Nem szeretem az ilyet

Néhány éve volt egy hazai Kecskemét. Sima 4-1 oda. A fél csapatuk sérült és eltiltott volt, iszonyat rossz formát mentek, a fene se tudja mikor nyertek utoljára, erre a Bozsikban simán. A tegnapi Vasas-B-ről nekem ez jutott eszembe. Pont, mint nekünk, nekik sincs igazán cseresoruk.

#mégötmeccs

Szoros, hiszen három ponton belül három csapat, és egyelőre csak a több győzelmünkkel állunk az élen.

Valahol vicc, hogy mekkora mázlink van folyamatosan. A góljaink több mint negyedét az utolsó negyedórában lőjük, nem egyszer pontot mentve, sőt, ezzel kiharcolva a győzelmet. Ha bakizunk, akkor bakizik a Videoton (Vasas, mindenki más), tehát nem tudunk le/elszakadni az élről.

Tényleg kicsit olyan érzésem van, hogy minden és mindenki a mi bajnokságunkat akarja, csak valahogy nem akarjuk elfogadni a tényt.

#mégötmeccs van hátra, lábon hordjuk ki a sokadik infarktust, nem kéne még egy ilyen meccs. Kapjuk össze magunkat.

Az esélyesség

Hahaha, a Honvéd nem lehet bajnok, mert nem tudják a játékosai, hogy milyen bajnoki címért menni, hogy milyen az, amikor rajtad van a nyomás.

A Videoton tudja – látjuk a formáját. Bénázik.

A Vasas sem tudja, honnan is tudhatná, a másodosztályt megnyerni nem ugyanaz – ugyanúgy hektikus, mint mi.

Nem hiszek az esélyesség terhében, a nyomásban, hogy bajnoknak kell/lehet lenni. Ha kimész a pályára, focizol, és ez van a lábadban, akkor nem a meccsre koncentrálsz, nem vagy ott fejben – az pedig végzetes lehet számunkra.

A lényeg, hogy élvezzük ki minden pillanatát ennek a bajnokságnak, a hátra lévő #mégötmeccsnek. Aztán lesz, ami lesz, de persze tudjukmi.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||