Mastodon

Mérkőzés vasárnap? Mit szedett valaki az emelesznél?

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága, a Paksi FC kérésére, a Bp. Honvéd beleegyezése nélkül megváltoztatta a 2017. szeptember 9-én (szombat) 18 órára kisorsolt Paksi FC – Bp. Honvéd bajnoki mérkőzés kezdési időpontját.

A mérkőzés új időpontja: 2017. szeptember 10. (vasárnap) 17 óra.

(via honvedfc.hu)

Ezt most így miért és hogy? A Paks honlapján például semmi, hogy mi szükség volt az időpontvátozásra.

Apró érdekesség, hogy a hatályos versenyszabályzat 27. § (2) pontjának (A mérkőzés sorsolt időpontjának, helyszínének megváltoztatása) a) alpontja szerint:

A sorsolás, időpont egyeztető értekezletek után a bajnokságot kiíró szövetség Versenybizottsága már csak a két csapat a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerben való írásbeli megegyezése esetén módosíthatja a mérkőzés napját, kezdési időpontját, helyszínét.

Érzek tehát némi valamit, nevezzük mondjuk inkorrektségnek, ha az a) alpont alapján döntöttek.

De nézzük, mit mond a b) alpont:

A versenyrendszerben résztvevő sportszervezetek – rendkívül indokolt esetben – kérelmet nyújthatnak be a mindenkor hatályos ügyviteli rendszerben írásban, hogy egy konkrét mérkőzés napja, kezdési időpontja, helyszíne megváltozzon.

Gondolom, ha valami rendkívül indokolt esetről lenne szó, akkor az valószínűleg szerepelne a Paks honlapján, de nem. (A 27. § (3) pontja, vagyis a “A rendkívüli kényszerkörülmény miatti mérkőzéshalasztás, helyszín megváltoztatása” c. rész is hasonló, de ugye nincs szó semmiféle fontos dologról, ha a Paks annyira nem tartja fontosnak, hogy önmaga közölje.)

Talán a c) alpont nyújt valami kapaszkodót:

Az MLSZ Versenybizottsága a televíziós szerződésből származó kötelezettség teljesítése céljából a mérkőzések napját, kezdési időpontját, vagy helyszínét az érintett sportszervezetek hozzájárulása nélkül megváltoztathatja.

A Honvéd honlapja szerint a “Paks kérésére”, tehát ezt az esetet hagyhatjuk. Az pedig csak mellékesen kurvaélet, hogy a köztévé bárhova pakolhat meccseket, midenkinek kötelessége haptákba vágni magát, és alkalmazkodni. Vicc. (Sporszakma, hahahahaha.)

Az persze fel sem merül bennünk, hogy a szeptemberi (6-a) szerdára halaszott Videoton-Paks lehet a kérelem előzménye, hiszen pontosan tudjuk, hogy ugyanerre hivatkozva nekünk elutasították, amikor a Haladással vasárnap játszottunk volna a nyitókörben, mert ugye Bajnokok Ligája volt előtte hétközben – és Izraelben, párezer kilométerre Budapesttől.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||