Mastodon

Nagy Kispesti Közvéleménykutatás (2017, előkészítés)

Évek óta tervben volt már, hogy egyszer tartsunk egy nagy közvéleménykutatást, megismerve a Honvéd szurkolóit. Ha minden igaz, idén decemberben végre akadt némi szabad kapacitás, így lesz rá mód feltenni olyan kérdéseket, mint, hogy

  • milyen messziről jársz mérkőzésre;
  • kikkel, hogyan jársz meccsre (általánosságban, nyilván nem nevekre lebontva);
  • honnan értesülsz a klubbal kapcsolatos dolgokról;
  • mi a véleményed a Bozsik és úgy általában az NB I. szolgáltatásairól (büfé, beléptetés, mosdók, etc);
  • mennyi időd megy el a Honvédra (utazgatás, közösségi munka, fórumolvasás, etc);
  • mi a végzettséged, nemed, korod, satöbbi, vagyis milyen összetételű a Honvéd tábora;
  • és hasonlók.

A probléma azonban, ahogy az összes hasonló kérdőívvel, úgy itt is a kapacitások hiánya lesz. Egyfelől ha sok kérdést teszünk föl, akkor kevesen fogják kitölteni, ha pedig keveset, akkor mit hagyjunk ki? Az is gond, hogy a kérdőívet csak az interneten keresztül tudnánk terjeszteni, erősen bekorlátozva a potenciális kitöltők számát. Nem elfelejtendő, hogy sokaknak az internet egyenlő a Facebookkal, Magyarországon valós társadalmi probléma a digitális írástudatlanság. Bónusz, minimális arra a garancia, hogy egy személy csak egyszer tölti ki, valamint, hogy tényleg kispesti szurkolók töltik csak ki.

Amiért viszont kitettem ezt a posztot, az annyi, hogy nektek van olyan kérdésetek, amit mindenképp szeretnétek, ha feltennénk egy ilyen kérdőívben? Ha igen, írjátok meg kommentben, vagy ha nem akarjátok névvel, nickkel felvállalni, hogy titeket mi érdekel másokról, akkor dobjátok be ebbe a szövegdobozba:

szpojler // egyelőre valami ilyesmi körvonalazódik, bár még nagyon messze a vége. Természetesen ahogy eddig mindig, most is egyszerre ragaszkodunk az anonimitáshoz, valamint a nyilvánossághoz, ezért minden kitöltés után a rendszer megmutatja a válaszok szerkezetét nyersen (de nem adatsorosan!).

Ha valami hibát találnátok a tervezett kérdéssorban, azt is jelezzétek, mert simán lehet, hogy kihagyott a figyelmünk. A demó ugyanúgy kitölthető, mint majd a végleges, ez is az átláthatóság része, azonban a demó során rögzített adatok törlésre kerülnek.

A kérdőívvel foglalkozó tematikus oldalunkat pedig itt találod.


Szavazz, hogy szerinted ki volt 2017-ben az év játékosa!

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||