Mastodon

Napikispest 2018.01.23.

 • szombati edzőmeccs //
  • A Vasas közleménye szerint a Vasas-Honvéd edzőmeccs “NB I-es csapatok közötti mérkőzésnek” minősül, és mivel a Vasas műfüvese nincs engedélyeztetve az NB I-re (jogos, 2015 februárjában még NB II-es volt a Vasas, amikor legutóbb ott játszottunk – és nézhettünk gond nélkül), így futni kell egy kört a rendőrségnél, katasztrófavédelemnél és az ÁNTSZ-nél, bár utóbbi kettő igazán fura nekem, hiszen éveken át engedélyezték a régi Fáy utcai stadiont. Gondolom a mosdókat nem kellett ellenőrizni. És csak például a mosdókat.
  • Döntés csütörtökön. Ha pozitív lesz, akkor 124 hazai és 60 vendég számára nyithatják meg az Ígéret Földjét.
  • A Honvédot eközben természetesen egyáltalán nem hozta lázba a téma, és nagyon helyesen nem tájékoztatja addig a szurkolóit, amíg nincs végleges döntés.
  • Eközben a Vasas és a Honvéd ügyeiben általában jólértesült nb1.hu már zártkapus meccsről ír a Vasas közleményére hivatkozva, pedig abban erről pont nincs szó.
  • Nevetséges hatósági fontoskodásra nevetséges hangulatkeltés a válasz.

Csak halkan kérdezem meg, ha ez ekkora gond, akkor a Honvéd miért nem Honvéd-MFA néven szerepel, megerősítve a nagycsapat játékosaival? Mindenkinek egyszerűbb lenne az élete, ha nincs szó NB I-es edzőmeccsről, jelentsen az bármit, lehetne nézni, és a hatóságok is fontosabb dolgokat járhatnának be addig. #lifehack

Az pedig maradjon költői kérdés, hogy a tervezett MTK-Honvéd edzőmeccsre is engedélyezni kell a Hungáriát, vagy az nem NB I-es csapatok edzőmeccse? Vagy a szabály úgy szól, hogy ahol NB I-es csapat játszik, ott kell engedély? Tehát például az NB II-es Nyíregyháza, Békéscsaba, ZTE, Győr bárhol játszhat szurkolók előtt, miközben az NB I-es Felcsút, Balmazújváros, Mezőkövesd és Paks csak akkor, ha a hatóságok engedélyezik?

Esküszöm, keresem az előírást, határozatot, rendeletet, ami erre kötelezi a klubokat és hatóságokat, de nem találom. SEGÍTSÉG, ha van valakinek ötlete, hogy hol találhatnám. Az MLSZ-nek mindenesetre írok egy levelet, hátha ők tudják.

Tisztelt MLSZ,

A Vasas FC január 22-én kiadott egy közleményt [1], amely szerint a január 27-én megrendezésre kerülő Vasas - Bp. Honvéd felkészülési mérkőzés csak akkor rendezhető meg nézők előtt, ha arra a hatóságok rábólintanak.

"(...) minden NB I-es csapatok közötti meccset külön engedélyeztetni kell a rendőrséggel, az ÁNTSZ-szel és a Katasztrófavédelmi Hatósággal" - írja a Vasas.

Kérdéseim a következők lennének:

- milyen, melyik rendeletre, törvényre, vagy bármi egyéb helyen elfogadott normaszövegre hivatkozva szükséges a különböző hatóságoknak engedélyezniük az NB I-es csapatok közötti felkészülési mérkőzéseket?

- miért csak az NB I-es csapatok közötti mérkőzéseket kell külön engedélyezni? Például egy Sopron-Győr bárhol lejátszható, mivel NB II-es klubokról van szó, miközben egy Balmazújváros-Felcsút csak akkor, ha - többek között - az ÁNTSZ is rábólint?

- minden mérkőzés előtt külön szükséges megszerezni az engedélyeket, vagy a már egyszer megszerzett engedély legalább az adott felkészülési időszakra érvényes marad?

- pontosan miben különbözik technikai szempontból egy Vasas - Szekszárd, Vasas - Vecsés és egy Vasas - Honvéd, hogy ugyanazon a helyen megrendezve az utóbbihoz újabb engedélyek beszerzése szükséges, ha nézők előtt játszanának a csapatok?

 

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||