Napikispest 2018.01.24.

 • 1,3 millió nettó // a Qubiton néha belefutni érdekes focitémájú cikkekbe, mint például a tegnapi, az UEFA 2016-os adatokat elemző jelentéséről szólóba, amelyből kiderül, hogy nettó 1,3 millió forint körül keresnek átlagosan az NB I játékosai.
  • Ez a pénz mai árfolyamon nagyjából 4200 euró, ami felette van a Honvédnál éveken át hangoztatott háromezres határának, viszont alatta a mostanában egyre többször hallott öt-hatezresnek. A kérdés, hogy nálunk bruttóról, vagy nettóról megy a beszélgetés, mert nagyon nem mindegy, hogy az átlagot lehet nálunk keresni, vagy a máshol átlagosat nettósítva. (A Qubit sportgazdasággal foglalkozó rovata egyébként az egykori Sportbiznisz blogból nőtte ki magát, szóval érdemes lehet követni.)
  • Egy korábbi posztból az is kiderül, hogy a klubok bérköltsége a 2015-ös 3,5 millió euróról 2016-ra 3,7 millióra nőtt, azonban hogy ez pontosan mit jelent, arról fogalmunk sincs, ugyanis pont ebben az időszakban szervezték át a magyar bajnokságot 16-ról 12 csapatosra, és ki tudja, az egyes jelentésekben hány csapattal, egyáltalán naptári vagy bajnoki évvel számolnak? Ha naptári, akkor a növekményt csak nehezen tudjuk értelmezni, mert az év felében néggyel több csapat volt az NB I-ben. (Sajnos erre az apróságra a hivatkozott posztok nem térnek ki.)
 • Artjom Artjunin // próbajátékos ma 28 éves. Boldogat.
 • Lanzafame és a válogatott // nem is az az érdekes, hogy Lanzafame lehet-e magyar válogatott, hanem az, hogy az NSO-n egy értékelhető cikk jelent meg a témában. Lazul a figyelem, valaki nagyon benézhetett valamit, hogy egy tényleg vállalható anyag kimehetett, ráadásul – beszarsz(!!!) – hátterezéssel.

“Napikispest 2018.01.24.” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. mondjuk a szavazási opciók a Lanzás cikkben legjobb esetben is szerencsétlenek, szerintem meg felháborítóak.

  1. Mondjuk egy jó ügyvéddel lehetne perelni ezt a szennylapot becsületsértés vádjával és még nyerne is Lanza

  2. Alapvetően pozítiv dolog, ha egyáltalán felmerül egy idegenlégiósról, hogy akár válogatott is lehet. De az, ahogy az nso ezt tálalja, ez inkább negaítv hangvételű, mintsem pozitív. Nyilván a második szavazási opció nem jött volna létre (vagy nem ebben a formában), ha Lanza mondjuk a Vidit, vagy a Fradit vagy éppen a felcsútiakat erősítené…

  3. Mellékes, de szerintem a szavazást nem a cikk szerzője tette a posztba. Már csak azért sem, mert teljesen más a kettő hangvétele.

  4. Egyetértek! Nekünk, Kispestieknek szerintem simán bojkottálnunk kéne az nso-t!!! Tettek érte bőven…

  5. A legdurvább a “nem üti meg a nemzeti csapatunk szintjét” opció. :)
   (Egyébként valóban ritka gusztustalan húzás.)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.