Mastodon

Vagy elkezdjük ma húsz centi hóban a tavaszt, vagy nem

Siófok – Honvéd @ Magyar kupa

Nyolc óra ötvennégy perc // megnyitottam a szerkesztőfelületet, hogy kaparjak valamit a délutáni kupameccs elé. A Siófok honlapja egyelőre csendes, a Facebook-oldalukon továbbra is az a kétnapos anyag van csak kint, ami a vendégszurkolók beléptetéséről szól. Ígéretük szerint dolgoznak a pálya rendbetételén. Tippelni sem merek, hiszen amíg a megye egyes Nagykanizsa le tudta tolni a havat, addig a kétszer felújított Újpesten nem sikerült.

Kicsit azért félek. Az ilyen meccsek amolyan tipikus meccsek szoktak lenni, vagyis hatalmas meló, egyeztetés és engedmények sora, hogy egyáltalán összejöjjön a horda, nyilván késve is fogunk indulni, mert nem megy előbb, hogy amikor majd nagy nehezen leérünk, akkor mondják azt, bocsi, mégsem lesz meccs. Egy hatórás kezdésnél mindig várnak vele negyed hétig, sosem négykor. Akkora különbség nem lehet, tényleg azt hiszik, mint a vizsgaidőszakot végigpiáló egyetemista, hogy majd a vizsga előtt két órával benyálazza a Bolzano-Weierstrass-tételt, pedig még nevét se tudja helyesen leírni. (Amúgy a tétel nem bonyolult, és emlékeim szerint a hómunka sem, ezért is nem alapfeltétel hozzá a diploma.)

Aztán azért is tipikus meccs lesz, mert nekünk minden nem jó. Nem mondom, hogy rossz, csak éppen nem ideális. A talaj természetesen mély lesz, és a mély talajon a játékosok a hosszú alapozás fáradalmaival a lábukban majd jobban elfáradnak, miközben szombaton megyünk az Üllőire, játszani a kupából már kiesett, így pihent Fradival. Mibe, hogy elő fog jönni ez a téma, ha máshol nem, akkor itt a kommentekben?

Az időképen egész napra havazást mondanak Siófokon, akár hat centi is eshet. Közben mediterrán ciklon, jelentsen az bármit. A lényeg, hogy nem lesz elég melegen öltözni, a csapadék ellen is védekezni kell majd valahogy. Mondom, hogy tipikus meccs, mert az ilyen helyzetekre általában elfelejtek felkészülni, hiába tudom előre, hogy kéne. még az eszkimó asszony is fázni fog – badabumm tsssss

És Supkáról még nem is beszéltem, pedig mi lehet tipikusabb meccsebb, mint Supkával meccselni Kispesten? Jó, darabszámra Rossival, de amúgy Supka, ezt ti is érzitek. A csendes középszer, se előre, se hátra, motyogunk hozzá valami általánosat, tesszük tisztességesen a dolgunkat, talán kétszer is felnéznék a könyvemből félidőnként, ha olvasni járnék ki a stadionba, és nem sörözgetni meg beszélgetni. Isten (illetve Pisont, Warzycha, Zelenka, Béla, kinek ki) ments, hogy Supkát szidjam, de mit csináljak, ha vele tényleg csak ennyi? És elnézve az elmúlt két évtizedünket, az ennyi nemhogy nem utolsó, hanem egyenesen a legjobb éveink.

Valahogy azt várom, hogy úgy legyen jó ez a nap és ez a meccs, hogy egyben nagyon rossz minden, vagyis tipikusan kispesti a meccs. Ha valahol, itt meg kell küzdened saját magaddal, hogy igazából nem akarsz magadnak jót, a saját ellenséged vagy kívülről nézve; itt meg kell tanulnod együtt élni a kilátástalansággal, sőt, egyenesen örülnöd kell neki; itt hangosan kell szurkolni már annak is, hogy egy bedobás jó helyre menjen, majd örülni, ha tényleg sikerült. héjá hájá hó, kispestinek lenni jó

Kilenc óra tizennyolc // bruttó húsz, nettó tíz perce fosom ide a szavakat (a bruttó és a nettó különbsége egy kávé lefőzése volt), sok mondanivalóm nincs, előttem rendületlenül havazik, gondolom Siófokon is, bejelentés továbbra sem, sebaj, majd frissítem negyedóránként. A lényeg úgyis az, hogy ott a lábamban a bugi, annyira, de annyira mennék meccsre. Nem az első lesz az életemben, de még csak idén sem, azonban tétmeccs, nem felkészülési, itt már számít az eredmény, szorítani kell a csapatnak.

Talán még kezdőt is merek tippelni, bár csak nagyon félősen. Gondolom Horváth kezd a kapuban, mert Supinnyó hagyományosan felváltva védeti a kapusait a sorozatok között. Heffler, Lovric, Kosút, Kukoc a védelem, három újonc, jól jön nekik még egy meccs együtt a Fradi előtt, ha én lennék a mester, lenne egy ilyen gondolatom. Középen Nagy Geri és Gazdag, Kamber talán ma nem kell, pihenhet. A széleken én bevállalnám Kinget és Holendert, de tudom, hogy nem ez lesz, hanem Danilo kap legalább egy félidőt. A kupában nincs U20-as lovetta, tehát Banó is pihenhet ma. Elől Lanza és Eppel, majd idővel csere legalább az egyik poszton.

Horváth
Heffler, Lovric, Kosút, Kukoc
Danilo, Nagy Geri, Gazdag, Holender
Eppel, Lanzafame

Hahaha, közben az jutott eszembe (kilenc óra huszonöt perckor), hogy eddig arról pofáztam, mennyire kiszámítható és unalmas Supka, majd nagymellénnyel bemondok egy kezdőt, ami lehet, köszönőviszonyban se lesz a valósággal.

kilenc óra harmincegy // máris változás a programban. Az MLSZ és az  M4 nem bízik abban, hogy Siófokon lesz meccs, és inkább öttől az MTK-Sényőt adják. (Természetesen stream se lesz, a nagyobb nézőbarátság érdekében.)

Felképezem a posztot, címkéket adok hozzá, majd élesítem. Ha változik a helyzet napközben, akkor úgyis frissül.

címlapkép: kikötő Siófokon 1966 telén. fotó: Pálinkás Zsolt / Fortepan


tizenegy óra ötvenegy // egyelőre még mindig az a hóhelyzet, hogy semmi hír. Lassan elérkezik a point of no return, és indulás Siófokra, vagyis marad az, hogy hatkor ott állunk a lelátón, és reménykedünk, hogy Szilasi Szabolcs sporttárs alkalmasnak találja a pályát.

tizenkettő óra negyvennégy // eddig se a Honvéd, se a Siófok nem tartotta fontosnak, hogy bármi tájékoztatást adjon ki a meccsel kapcsolatban.


#élő // nem tudom milyen élőzés lesz, mi max Telegramon tolunk ki híreket ide: t.me/CsakaKispest

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||