Mastodon

Huszonöt éves az utolsó előtti (de jó ezt így leírni) bajnoki címünk

Tegnap lemaradt a nagy hajtásban.

1993. június 19., Diósgyőr
Diósgyőr – Kispest-Honvéd 1-5 (0-2)
gól: Plókai, Pisont, Vincze, Fischer, Pisont
Kispest: Brockhauser – Csábi (Árki), Márton, Plókai – Kovács Ervin, Pisont, Illés, Duró, Hamar – Orosz (Fischer), Vincze
edző: Martti Kuusela

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

“Huszonöt éves az utolsó előtti (de jó ezt így leírni) bajnoki címünk” bejegyzéshez 58 hozzászólás

  1. A kezdőnk: Gróf – Heffler, Baráth, Cukovic – Holender, Gazdag, Pölöskei, Banó-Szabó, Uzoma – Danilo, Cipf

  2. Szívmelengető nézni e képsorokat, és ugyanakkor arra gondolni, hogy 2 éve nem hittük volna, hogy ugyanezt az érzést még átélhetjük. Köszönöm az elmúlt 2 évet, KISPESTEM!

    1. Még nem az igazi, az a sorfal. De a tudósítónk sincs top formában:a kínaiak hármat cseréltek a szünetben, majd a 68. percben jött az első kínai csere.

  3. A Köki melleti kiserdei napközistáborban vártuk a bajnokokat. Megérkezés után óriási hangulat volt! Pisont éneklésben is topon volt…:)

    1. Kegyetlen névsor, minden posztra az itthoni legjobb, vagy egyik legjobb játékos.

  4. No Lanza, no Eppel, no gól! Sajnos Danilonak nagyon gyenge a helyzetkihasználása!

        1. Règi lovas mondàs:”A favoritnak a Derbyn kell nagyot futni”.Főleg ha a neve Danilo.

        2. Igen, de sajna Daninak öt helyzet kell egy gólhoz… Valami pozitív belső infó ??

          1. Lesz valami gyöngyszem a tarsolyàban tuti,mint pèldàul:”a banketten nem volt szakmàzàs”.

      1. Az még mindig kevés, kellene mellé egy másik 15-ös is, mivel a középpályásainktól meglehetősen idegen a góllövés.

  5. K ez a szetencsétlen, aki a tudósítást írta? A második félidő első eseményeként arról ír, hogy a kínaiak tovább növelték az előnyüket. Ugyanakkor 2-0 a végeredmény, mint az első félidő…
    Ns most akkor mi vaaan Pubi?

  6. Egy kis off:
    A Rubicon nevű történelmi folyóirat a magyar futball hőstörténetével foglalkozik, sok érdekes történelmi ismerettel, érdekes sztorikkal, csapatokra bontva egy-egy időszak történéseit. Viszonylagos objektívitással ír pl. a Kispestről is. Akit érdekel az ilyen jellegű képekkel illusztrált irás, annak javaslom az újság megvételét. :)

  7. “Csapatunk 19 fős kerettel utazott Milánóba, (…)” – írta tegnap a klubhonlap, ezzel szemben mára maradt 18,”
    ez egyszerű…elvittük Kabangut, potyázott egyet, mert a közeli Serie G ligás Fc Tornero csapatához készült próbajátékra…

  8. Vajon mikor lesz Magyar-Olasz válogatott meccs?
    Rossi és Mancini ugye nem kis spanok, borítékolom, hogy mivel az olaszok sincsenek a SZU-ban, összegründolnak egy felkészülési meccset minél hamarább!

    1. reméljük lesz!
      Rossi elég gyorsan lepattintotta a Lanza témát :/
      “Körül kell nézni Európában és összegyűjteni azokat a tehetséges, fiatal labdarúgókat, akiknek vannak magyarok a felmenői között. Davidének nincsenek.”

    1. ha valóban odakerül, akkor most fog látszani, hogy tud-e vmi eredetit mutatni, én tartok tőle, hogy nem tudja tartani a Rossi szintet.
      szerintem erős túlzás a Verebes párhuzam… :)Verebes szembement az akkori árral és mégiscsak hozott valami újat, legalább az nb1be, azért az több volt, mint a tolódás…
      ezzel szemben Pintér eddig csak a hatalom hullámain “hasított”…:)

      1. Pintér bajnok lett a Győrrel, a Fradival, Sopronban MK győztes, felhozta az nb2-ből a Felcsútot és a Mezőkövesdet, és a Felcsúttal MK döntőt játszott….okés. Bár ezek a Csapatok szinte egytől egyig magyar szinten korlátlan anyagi lehetőséggel bírtak. Olyan építkezést, mint mondjuk Rossi v. Supka olyat sehol sem csinált.
        Ami Verebest illeti, ő a kezdeti sikerek után azért csúnyán lebőgőtt nálunk, Diósgyőrön, Vasasnál, Pápánál a válogatottnál…gyakorlatilag a múltjából élt.
        Na mindegy…. a lényeg, hogy Pintér és a DAC között felvetődött – akár elméleti szintű – kapcsolatot inkább a vicc kategóriába sorolom… :)

        1. nem akarok belemenni 1 tegnapihoz hasonló hosszú vitába, de egyedül a fradis bajnokságnál voltak nagyjából egyenlő feltételek, a többinél már mindenhol lejtett a pálya.
          ha számodra ez az építkezés, akkor meddő vitába csúsznánk… :)
          szerintem Rossi volt aki ezen a téren valami eredetit tett el az asztalra az elmúlt 10-15 évet nézve, egy erősen átlagos kerettel.. szerintem ez az “építkezés”

          1. “Bár ezek a Csapatok szinte egytől egyig magyar szinten korlátlan anyagi lehetőséggel bírtak. Olyan építkezést, mint mondjuk Rossi v. Supka olyat sehol sem csinált.”

            Igérem, nem megyek bele semmilyen meddő vitába, ha Te is megigéred, hogy nem csak átfutsz azon amit írok, hanem értelmezed is. :D

              1. Jaja…Ő is nagy építőmester volt. :) Vagy éppen Prukner Kaposváron. :)

                  1. viszont Prukner felhozott jó pár olyan játékost, akiket a fradi, vidi, ute stb. hasznosított hosszabb távon

                  2. Az lehet..de kitermelt egy Rajczit, Balaczját, Nikolicsot, Alvest…és az évenkénti lerablásokat követően is stabil középcsapatot tudott csinálni a Kaposvárból hosszú éven keresztül…azért valljuk be az is művészet volt. :)

            1. “Olyan építkezést, mint mondjuk Rossi v. Supka olyat sehol sem csinált”
              ezt valahogy pozitív kiemelésnek éreztem, akkor sorry, ha másképp szántad
              ui….b+ valóban lassabban kellett volna olvasni…:) elég 1 szót átlépni és már egész más lesz értelme…:D bocs……. meló van.

              1. Pont hogy kritika volt felé. Anno a Fradinál és a Győrnél is össze-vissza tudott vásárolni jó játékosokat, akárcsak Felcsúton. Abból azért jóval könnyebb bajnokcsapatot csinálni, mint egy átlagos keretből kihozni a maximumot megfelelő taktikával, motivációval. És ez utóbbit sehol sem láttam nála. Ez lett volna a mondanivalóm lényege. :)

                1. ui….b+ valóban lassabban kellett volna olvasni…:) elég 1 szót átlépni és már egész más lesz értelme…:D bocs……. meló van.

                    1. Mondjuk tény, hogy Pintér mestere Verebes volt, és nem sikerült überelni a mesterét…ebben igazat adok…meg hát miért vesszek össze a EL 3. körös hazai meccs látogatásom finanszírozójával… ? :D

      1. Hát itt annyi futballszakértő van, gondoltam csak van valami magvas véleményük erről. :)

Hozzászólások