Mastodon

Úgy kellett összefogdosni egy csapatra való játékost, hogy egyáltalán legyen kit szidnia a Népi Internetnek

Újpest – Bp. Honvéd 0-0 // osztályozókönyv

A meccs végére így nézett ki a középpályánk:

  • Májer // született: 1999.06.28.
  • Banó-Szabó // 1999.07.25.
  • Szendrei // 2000.03.27.

A dátum 2019.04.20., vagyis egyik játékos se töltötte még be a huszadikat.

Ha bármi történt volna az utolsó percekre, a padon ott ült a kis Pisont (életében először, 2000.01.03.) és Beglarishvili (szintén életében először).

Erre azért mondhatjuk azt, hogy elfogytunk, ugye?

Hiányzott a fix kezdőből Kamber és Nagy Geri eltiltás, valamint Gazdag, Mezghrani és N’Gog sérülés miatt. Supka szintén eltiltott, szóval így legyünk okosak Újpesten.

Supka mester az M4 Sport közvetítésének vágóképén

Gróf (29/29)
Heffler (27/26), Batik (24/20), Lovric (8/8), Kálnoki Kis (6/4), Uzoma (10/7)
Szendrei (4/1), Ben-Hatira (6/2), Bamba (5/1)
Holender (29/21), Danilo (21/8)

Zárójelben, hogy hányadszor volt kezdő a játékos az idényben (Újpesttel együtt), illetve ezekből a meccsekből mennyit töltött végig a pályán. Érdemes megnézni a védelmet, és a teljes középpályát, valamint a cserepadot:

Horváth (0/0), Májer (0/0), Banó-Szabó (3/1), Pisont (0/0), Tischler (2/0), Kukoc (11/4), Beglarishvili (0/0)

Kit hoznál be, kit raktál volna a kezdőbe inkább? Ennyire messziről nagyon régen indítottunk meccset.

Ehhez képest a csapat hozott egy stabil teljesítményt, még helyzeteket is képes volt kialakítani, és bár igaz, érezni lehetett az Újpest nyomását, főleg a második félidő közepén, valahogy nem lehetett érezni, hogy bennük lenne a gól. Persze, egy-egy hiba bármikor becsúszhat, lőttek egy lesgólt (megnézném azért videón), szóval ne volt megnyugtató a helyzetünk, de mondom, nem éreztem azt a nyomást, amibe majd belehibázunk.

Valami egészen más nyomás lehetett az Újpesten, mert inkább ők hagytak ki pár pillanatra, és ha Holcsika nem ijed meg Pajovictól, vagy Szendrei egy fél ütemmel korábban érkezik, esetleg Ben-Hatira nem magát akarja kicselezni, akkor az gól. Szendreinek ez lett volna az első az NB I-ben, Holcsikának pedig a tizenötödik, ami kellene, mert Lanzafame közben behozta.

Mindegy. A lényeg, hogy az alapfutballunk, amit lehet élvezhetetlen, nézhetetlen, és egyéb jelzőkkel illetni, ismét bizonyított, még erősen felforgatva, tapasztalatlan játékosokkal is képes hozni az ellenfél játékának megfojtását. Tegnap se szép meccset játszottunk, hanem megkomponáltat, ahol – sajnos – a támadásaink csak egy lábjegyzetet kaptak, valami ilyen felcsapással: “Ha úgy alakulna, akkor …” és valami ilyen folytatással: “rúgjuk előre, hátha …”. Abban biztosak lehettünk, hogy nem lesz harminc passz, több átfordítás, néhány remek háromszög, beindulás, egy kis csel, egy váratlan kereszt a képzeletbeli gólunk előtt, sokkal inkább egy labdaszerzés, még nem zárt vissza Danilo/Holender, lehet indítani, talán érkezik valaki, mire leviszi, talán be tudja passzolni, talán pontosan érkezik az érkező valaki. Vagy valami ilyesmi.

Ebben most ennyi volt.


Meccsvideó egyelőre az m4sport.hu oldalán.


Egyébként a délután legfurább jelenete talán a két brit pornós lányka megjelenése volt a vendégszektorban. Különösen az egyik hölgyé, aki az alakjához képest meglehetősen kevés, kicsi és feszes ruhát érzett adekvátnak, hogy abba és egyben beleerőltetve magát tisztelje meg az Újpest-Honvédot.

Challenge accepted

Osztályozókönyv //

címlapkép: 1909foto

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||